KÜLTÜR SANAT - 20 Ocak 2026 Salı 11:10

Yarıyıl şenliği ile Beyağaçlı çocuklar eğlenceye doyacak

A
A
A
Yarıyıl şenliği ile Beyağaçlı çocuklar eğlenceye doyacak

Beyağaç’ta yarıyıl tatili çocuklar için şenliğe dönüşüyor; eğlence, oyun ve kahkaha dolu bir akşam minikleri bekliyor.


Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Beyağaç Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği, 29 Ocak Perşembe günü Beyağaçlı çocuklarla buluşacak. Yarıyıl tatiline renk katacak etkinlik, Beyağaç Belediyesi Mehmet Yüksel Salonu’nda saat 19.00 - 22.00 arasında gerçekleştirilecek.



Çocuklar için özel olarak hazırlanan şenlik programında; çocuk tiyatrosu, palyaço ve maskot gösterileri, planeteryum etkinliği, yüz boyama çalışmaları ile pamuk şeker ve popcorn ikramları yer alacak. Birbirinden eğlenceli aktivitelerle çocuklar keyifli anlar yaşarken, aileler de bu mutluluğa ortak olacak.



Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, etkinliğin çocukların moral ve motivasyonuna katkı sağlayacağını belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çocuklarımız için neşe dolu bir organizasyon hazırladık. Yoğun bir eğitim döneminin ardından çocuklarımızın yüzünde tebessüm oluşturacak bu şenlikte, hep birlikte güzel hatıralar biriktireceğiz. Tüm çocuklarımızı ve değerli ailelerini şenliğimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.