ASAYİŞ - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 15:18

Yön değiştiren yangın Buldan’ı tehdit ediyor

A
A
A
Yön değiştiren yangın Buldan’ı tehdit ediyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli – Aydın il sınırlarında üç gündür devam orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesiyle Buldan ilçesini tehdit etmeye başladı.



Buldan ilçesine bağlı Çatak Mahallesinde başlayarak üç gündür, Denizli – Aydın il sınırında ve Buharkent ilçesine bağlı Kızıldere Mahallesi bölgelerinde devam eden yangın, rüzgarında etkisiyle yön değiştirdi. Buldan’a bağlı Bostanyeri Mahallesi Arıklar bölgesine ulaşan alevlerini hızla Kumralı bölgesine ulaşmasından endişe ediliyor. Alevlerin yaklaştığı yerleşim yerinde büyük bir panik yaşanırken; alevlerin ev ve eklentilerine ulaşmaması için büyük bir mücadele veriliyor.



Yön değiştiren yangın Buldan’ı tehdit ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.