GÜNDEM - 27 Şubat 2026 Cuma 17:05

Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı

A
A
A
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.


Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde çekildi. Bir dizi ziyaret kapsamında Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kura çekim törenine katıldı. Kura çekimi öncesi açılış konuşmasını yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Osman Direnç, "Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 455 bininci konutun kura çekimini ve teslimini gerçekleştirdik. 2019 yılında 50 bin, 2020 yılında 100 bin, 2022 yılında ise 250 bin haneye kapsayan 3 ayrı sosyal konut projesi ile başlattık. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon haneyi ilgilendiren 1 milyon 750 bin konut rakamına ulaştık. Bugün itibarıyla ülke çapında 615 bin, şantiyemizde 410 bin konutumuzun çalışmaları devam etmektedir. Bu proje devletimizin ortaya koyduğu tarihin en kapsamlı sosyal konut projesi olacaktır. Bu proje 2 milyon vatandaşımıza yuva olacaktır. Kampanyaya Denizli merkezden ve diğer ilçelerde toplam 48 bin 578 vatandaşımızın geçerli başvurusu olmuştur. Bu başvurulardan Denizli merkezden 4 bin 700, Acıpayam ilçesinde 750, Baklan ilçesinde 30, Bekilli ilçesinde 200, Beyağaç ilçesinde 50, Bozkurt ilçesinde 50, Buldan ilçesinde 24, Çal 100, Çameli ilçesinde 100, Çivril ilçesinde 100, Güney ilçesinde 94, Kale ilçesinde 50, Sarayköy ilçesinde 22, Tavas ilçesinde 100 konutun hak sahipleri belirlenecektir. Toplam 6 bin 370 konut hak sahibini bulacaktır. Ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız olmayana kadar TOKİ’nin projeleri devam edecektir" diye konuştu.


Kura çekimi için salonu dolduran başvuru sahiplerine seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yüzyılın Konut Projesi Kura Çekim Töreni vesilesiyle vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek hak sahibi olacak vatandaşları tebrik etti. Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanarak teslim edilecek konutların Denizli’ye ve hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla milletimizin umudu olmayı, geleceğini, yarınlarını inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yurt sathında, 81 ilimizde başlattığımız konut seferberliği de bunun en kıymetli nişanesidir. Hükümetlerimiz döneminde TOKİ vasıtasıyla gerçekleştirdiğimiz konut hamleleri, dünyada eşine az rastlanır bir başarı hikayesidir. Bugüne kadar 81 ilimizde toplam 1 milyon 757 bin konut inşa ettik. Vatandaşlarımızı sosyal donatıları, yeşil alanları, altyapısı planlanmış; sağlam, güvenli ve depreme dayanıklı yuvalarla buluşturduk" dedi.



"Proje kapsamında konutların 6 bin 370’i Denizli’de inşa edilecek"


Denizli’de bugüne kadar 13 bin 643 sosyal konutun yapımının tamamlandığını ifade eden Bakan Kacır, bin 899 konutun ise kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Yüzyılın Konut Seferberliği ile vatandaşlara uygun maliyetlerle konuta erişim sağlamak üzere adım attıklarını dile getiren Bakan Kacır, "81 ilimizde 500 bin konut inşa edeceğimiz projeyle, vatandaşlarımız bütçelerini zorlamadan talep ettikleri evlere sahip olabilecek, yaşam standartlarını yükseltecek. Proje kapsamında gençlerimize, şehit ailelerimize, engelli kardeşlerimize ve emeklilerimize özel kontenjan ayırdık. Yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade imkânlarıyla satışa sunulacak bu konutların 6 bin 370’i Denizli’de inşa edilecek. Konutların tamamı; yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek. Bizler Denizli’nin dört bir yanını yeni eser ve hizmetlerle donatmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.



"Destek alan KOBİ sayısı 100’ü bulmazken, 28 bine çıktı"


Denizli’ye 23 yılda yapılan hizmetleri sıralayan Bakan Kacır, "’Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ diyerek son 23 yılda şehrimizde 2 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. OSB’lerimizde 8 bin ilave istihdam oluşturduk. 23 yıl öncesine kadar KOSGEB desteklerinden faydalanan KOBİ’lerimizin sayısı 100’ü dahi bulmazken, AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 28 bin KOBİ’ye 6,3 milyar lira destek sağladık. Ulaştırmada 2002’de yalnızca 67 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 513 kilometreye çıkardık. Aydın-Denizli Otoyolu ile Denizli’den Aydın ve İzmir’e kesintisiz otoyol ağıyla hızlı ve konforlu ulaşım imkânı tesis ettik. Havayolu ulaşımında, Denizli-Çardak Havalimanı’nın 2002 yılında 34 bin 600 olan yolcu trafiğini, 13 kattan fazla arttırarak 459 bine yükselttik. İlimizde 23 yıl önce hasta yatak sayımız bin 542 iken şu an bin 898’i nitelikli 3 bin 339 yatağımız bulunuyor. Gençlik merkezi sayımızı 1’den 9’a, gençlik ve spor tesisi sayımızı 19’den 92’ye çıkardık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitemizi 4 bin 286’dan 12 bin 405’e ulaştırdık. İşte bütün bu yatırımlar, Türkiye Yüzyılı’nda daha güçlü, daha müreffeh ve tam bağımsız Türkiye’nin teminatıdır" diye konuştu.



Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya İkametlerini silah imalathanesine çeviren şebekeye operasyon: 1 tutuklama Sakarya’nın Erenler ilçesinde, ikametlerini silah imalathanesine dönüştürerek yasadışı silah ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen kalem şeklindeki suikast silahı ve kitap görünümlü özel zula dikkat çekti. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir şebekeyi takibe aldı. Şüphelilerin, ikametlerini iş yerine dönüştürerek silah tamiri, bakımı ve kurusıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesi işlemlerini gerçekleştirdiğini tespit eden ekipler, Erenler ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.D.Ö. (33), M.Ö. (40) ve H.S. (40) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait bir iş yeri ve iki ikamette yapılan detaylı aramalarda 1 adet şemsiye gibi aparatların içerisine konulan kalem şeklindeki vahim nitelikli suikast silahı, 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 141 adet 7.65 fişek,75 adet 9.19 fişek, 52 adet 6.35 fişek, Polis Uygulamalarında yakalanmamak için kitap görünümlü hazırlanan özel zula, 8 adet şarjör, 9 adet silah yapımında kullanılan parça, 62 adet kartuş, Kurusıkı tabancaları gerçek silaha dönüştürmek için kullanılan 1 adet matkap, 5 adet emniyet tertibatı parçası olan aparat, 7 adet icra mili, 14 adet tabanca yayı, 2 adet şarjör, 4 adet kabza, 12 adet matkap ucu, 1 adet sürgü, 1 adet pafta kolu, 5 adet şarjör aparatı, 5 adet fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.S. (40), çıkarıldığı mahkemece "Silah Ticareti ve Kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.
Mersin Mersin’de 3 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı: 4 tutuklama Mersin polisinin yaptığı çalışmada, ’eşin ve çocukların emniyette’ diyerek korku salıp yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan sahte polisler yakalandı. Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı. Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar, bir kadını arayarak ailesinin kimlik bilgilerinin ’suç örgütlerinin eline geçtiğini, ikametindeki altın ve paraları inceleme için alacaklarını, eşinin ve çocuklarının emniyette olduğunu ve cezaevine gireceklerini’ söyleyerek korku saldı. Korkan kadın da evdeki 11 bin 800 dolar, 2 bin 500 TL ve 330 gram altını telefondaki dolandırıcıların yönlendirmesiyle gelenlere şahsa teslim etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler yakalanması için çalışma yaptı. Polislerin yaptığı hassas ve titiz kamera takipli çalışmalar neticesinde Mersin merkezli 2 ilde operasyon yapıldı. Mersin ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonlarda şüpheliler Ö.D, Ç.D., A.A. ve A.A yakalandı. Emniyette ifadesi alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada suç ve suçlularla mücadelenin hukukun üstünlüğü, kamu düzeni ve milletin huzuru için azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtildi.
Sakarya Evini cephaneliğe çeviren şahıs gerçekleştirilen operasyonla tutuklandı - İkametinde suikast silahları ve uzun namlulu tüfek bulundu Sakarya’nın Erenler ilçesinde, ikametlerini silah imalathanesine dönüştürerek yasadışı silah ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda bulunan kalem şeklindeki suikast silahı ve kitap görünümlü özel zula dikkat çekti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir şebekeyi takibe aldı. Şüphelilerin, ikametlerini iş yerine dönüştürerek silah tamiri, bakımı ve kurusıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesi işlemlerini gerçekleştirdiğini tespit eden ekipler, Erenler ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.D.Ö. (33), M.Ö. (40) ve H.S. (40) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait bir iş yeri ve iki ikamette yapılan detaylı aramalarda 1 adet şemsiye gibi aparatların içerisine konulan kalem şeklindeki vahim nitelikli suikast silahı, 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 141 adet 7.65 fişek,75 adet 9.19 fişek, 52 adet 6.35 fişek, Polis Uygulamalarında yakalanmamak için kitap görünümlü hazırlanan özel zula, 8 adet şarjör, 9 adet silah yapımında kullanılan parça, 62 adet kartuş, Kurusıkı tabancaları gerçek silaha dönüştürmek için kullanılan 1 adet matkap, 5 adet emniyet tertibatı parçası olan aparat, 7 adet icra mili, 14 adet tabanca yayı, 2 adet şarjör, 4 adet kabza, 12 adet matkap ucu, 1 adet sürgü, 1 adet pafta kolu, 5 adet şarjör aparatı, 5 adet fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.S. (40), çıkarıldığı mahkemece "Silah Ticareti ve Kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi. (ACK-