GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 16:30

BAĞLAR BELEDİYESİ`NDEN VAN`A YARDIM SÜRÜYOR

A
A
A
BAĞLAR BELEDİYESİ`NDEN VAN`A YARDIM SÜRÜYOR

Bağlar Belediyesinin depremzede Van halkına yardımları devam ediyor. Şimdiye kadar acil ihtiyaçlardan oluşan 35 kamyon ve 2 TIR yardımı deprem bölgesine gönderen belediye, son olarak çocuk bezi, ambalajlı pet su, kışlık giyim, katalitik soba, 6 bin tabldot yemek tabağı, elektrik sobalarından oluşan 5 kamyonu daha bölgeye gönderdi.
Depremzedelere gönderilen yardımlar konusunda açıklama yapan Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Fecri Tayfur, "Van depremi üzerinden yaklaşık iki ay geçti. Genel olarak vatandaşların yaptıkları yardımlar belli bir aşamaya kadar geldi ancak gıda konusunda halen birçok eksiklikler mevcut. Şu anda Van’da yaptığımız kontrollerde ve Van’daki komisyonların bize aktardıkları kadarıyla temel sıkıntının gıda olduğu anlaşılıyor" dedi.
Belediye olarak yaptıkları yardımlara da değinen Tayfur, "Biz Bağlar Belediyesi olarak daha önce 35 kamyona yakın malzeme gönderdik. Bugünde 3 kamyon yola çıktı. 2 kamyonumuz da yükleme yapıyor. Bugün itibariyle toplamda 5 kamyon yardım gönderdik. Bu yardımların içinde daha çok kışlık malzeme, battaniye, katalitik sobalar, çocuk bezleri gönderdik ama Van’da ciddi anlamda şimdi gıda sıkıntısı var" dedi.
"VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ"
Van’daki vatandaşların gıda ihtiyaçlarının karşılanması için çağrıda bulanan Tayfur, "Bu anlamda duyarlı vatandaşlardan Van depremzedelerine destek amaçlı gıdanın toplanması gerekir. Gıda yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımızın bizim belediyemizle irtibata geçmesi gerekiyor. Gıda yardımı konusunda duyarlı vatandaşlarımızdan katkı ve destek bekliyoruz" şekilde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir