YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 13:49

Da Vinci Derneğinden, TEOG öğrencilerine büyük hizmet

A
A
A
Da Vinci Derneğinden, TEOG öğrencilerine büyük hizmet

Diyarbakır’da, maddi durumu yetersiz dezavantajlı öğrencilere hizmet veren Leonardo Da Vinci Eğitim kültür Sanat Derneği, TEOG sınavına girip başarılı olan öğrencilere, ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Diyarbakır’da, maddi durumu yetersiz dezavantajlı öğrencilere hizmet veren Leonardo Da Vinci Eğitim kültür Sanat Derneği, TEOG sınavına girip başarılı olan öğrencilere, ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.


Daha çok dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalar yürüten Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği, TEOG’a giren öğrencileri yalnız bırakmayarak önemli bir çalışma başlattı. Dernek, sınava girip başarılı olan öğrencilere yol gösterip okulları tanıtmak amacıyla ücretsiz danışmanlık sistemini hizmete sundu. Konu ile ilgili Bilgi veren Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkanı Mehmet Tekin, TEOG öğrencilerine yönelik ücretsiz danışma hizmeti verdiklerini söyledi. Tekin, “Burada öğrencilere nereleri seçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz, okulları ile ilgili bilgi veriyoruz. Doğru tercih verebilmeleri için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Zaten hali hazırda, dönem içinde devam eden TEOG kurslarımız da mevcut, kurslarımız sona erdi. Kurslarımıza katılan ve çevreden duyan öğrencilerimiz bize başvurup okullar hakkında bilgi alabiliyor. Tercih maratonu 24 Temmuz’da sona erecek, biz bu tarihten sonra yeni TEOG kursu açıp öğrencilere ücretsiz ders vermeye devam edeceğiz. Bu yıl kursumuza gelen 40 öğrencimizin hepsi sınavdan başarılı oldu, 6’sı fen lisesi, 34’ü ise Anadolu liselerine girmek için yeterli puanı aldı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Girişimcilik maratonu 2024 başladı Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Girişimcilik Maratonu 2024, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016 yılından bugüne iş fikri yarışmalarıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını ifade ederek Girişimcilik Maratonu’nun bir marka haline geldiğini dile getirdi. Girişimcilik Maratonu’nda girişimci gençlerin fikirlerinin, 48 saatlik yoğun bir çalışma temposu ve mentor desteği ile geliştirilerek girişimcilerin ticarileşme süreçlerine ilk adımları atmalarının sağlandığını belirten Prof. Dr. Resul Kara, gençleri ve onların fikirlerini çok önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için tüm destekleri sağmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Girişimcilik Maratonu 2024’te; 80 farklı üniversiteden, 193 iş fikri başvurusu, 245 takımlara katılmak isteyen bireysel başvuru olmak üzere toplam 438 başvuru yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kara, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri olan paydaş kurumlara ve sponsorlara teşekkür etti. Açılış konuşması ve sonrasında Öğretim Görevlisi Dr. Betül İşbilir Kula tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme oturumunun ardından fikir sunumlarına geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 15 takım belirlendi. Fikirden-şirkete uzanan bir serüven olan Girişimcilik Maratonu 2024’te; 48 saatlik uykusuz maratona katılarak yenilikçi iş fikirleriyle teknoloji geliştirmek isteyen takımlar, fikirlerini hayata geçirme olanağına sahip olacak. Alanında uzman eğitmenlerce verilecek eğitimler ve mentorlerin destekleriyle fikirlerini bir iş modeline çevirecek olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış töreni ile sunumlarını yaparak ödülleri kazanma fırsatı yakalayacak.
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.