EĞİTİM - 14 Eylül 2017 Perşembe 11:26

Bismilli kadınların yeni gözdesi ADEM

A
A
A
Bismilli kadınların yeni gözdesi ADEM

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınların yeni gözde mekanı oldu.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınların yeni gözde mekanı oldu.


Bismil Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten ADEM’de kadınlara yönelik açılan kurslara yoğun ilgi gösteriliyor. Birçok dalda isteğe göre kurs bulunduğunu belirten ADEM Müdürü Remziye Budak, “2013’te faaliyete başlayan ve 880 metrekare alanda hizmet veren merkezde aşçılık, pastacılık, kıyafet tasarımı, el sanatları, kuaförlük, çocuk gelişimi, spor alanları, Kur’an-ı Kerim, bilgisayar, muhasebe, tekstil, müzik, tekvando ile İşkur tarafından açılan giyim üretim teknolojisi gibi çeşitli dallarda kurslar bulunmaktadır. Bu kurslarda eğitim alan Bismilli ev hanımları, bir yandan boş vakitlerini değerlendirirken, bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor” dedi.


Budak, merkezdeki 13 ayrı dalda kursa 200 yakın kadının eğitim aldığını belirterek, özellikle ev hanımlarının kurslara yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için de kurs imkanı sunduklarını belirten Budak, temel amaçlarının dezavantajlı grup olan kadınların iş sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Kadınlar için her türlü imkanın sunulduğunu kaydeden Budak, “Kurum olarak genel amacımız, özellikle kadınlarımızı evden çıkarmak. Doğu Anadolu Bölgesi’nde kadınlar genellikle ev işleri ve çocuklarla ilgileniyorlar. Bizim temel amacımız onları evlerinden çıkarıp sosyalleştirmek, beceri kazandırmak, yani bir nevi işe yarar olduklarını hissettirmek. Biz burada öğrenci yetiştirirken 3-4 temel ilkeyle yola çıkıyoruz. Birincisi buraya gelen öğrencilerimizi belge sahibi yapıyoruz” diye konuştu.


Budak, başta Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç olmak üzere ADEM’e destek veren yetkililere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.