SPOR - 15 Kasım 2017 Çarşamba 14:48

Diyarbakırlı atıcılardan tarihi başarı

A
A
A
Diyarbakırlı atıcılardan tarihi başarı

Diyarbakırlı atıcılar Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasında 6 kupa, 1 Türkiye rekoru ve 5 madalya elde etti.

Diyarbakırlı atıcılar Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasında 6 kupa, 1 Türkiye rekoru ve 5 madalya elde etti.


Mersin’de 8-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasında Diyarbakırlı atıcılar hem ferdi hem de takım yarışmalarında önemli dereceler elde etti. 4 gün süren müsabakaların ardından Diyarbakırlı sporcular, 6 kupa, 1 Türkiye rekoru ve 5 madalya ile kente döndü. Ferdi yarışmalarda Ömer Akgün, büyük erkekler ikinci, Yılmaz Akgün genç erkekler ikinci, Pelşin Avcı, Esin Akgün yıldız bayanlar birinci ve ikinci ve Baver Akgün’den minik erkekler üçüncü oluşan Diyarbakırlı sporcular kendi kategorilerinde madalya elde eden sporcular oldu. Büyük erkekler takım ikinciliği, genç erkekler takım birinciliği, yıldız kadınlar takım birinciliği ile yeni Türkiye rekoru, büyük erkekler Mix takım ikinciliği, gençler erkekler Mix takım ikinciliği ve genç kadınlar takım üçüncülüğü elde eden Diyarbakırlı sporcular, toplamda 6 kupaya imza attı.


Türkiye’den çok önemli atıcıların yer aldığı müsabakalarda Diyarbakır adına en büyük başarıyı yıldız kadınlar takımı elde etti. Esin Akgün, Pelşin Avcı ve Nazlıcan Sain’den oluşan yıldız kadınlar takımı hem takım birinciliğine imza attı hem de yeni Türkiye rekorunu elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.