GENEL - 12 Eylül 2018 Çarşamba 13:16

Büyükşehir’den mahalle mezarlıklarına malzeme yardımı

A
A
A
Büyükşehir’den mahalle mezarlıklarına malzeme yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi dışında yer alan mahalle mezarlıklarının çevre korunması ve zarar görmemesi için 2016-2018 yılları arasında yürüttüğü çalışmalarda toplam 211 mahalle mezarlığına malzeme yardımında bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi dışında yer alan mahalle mezarlıklarının çevre korunması ve zarar görmemesi için 2016-2018 yılları arasında yürüttüğü çalışmalarda toplam 211 mahalle mezarlığına malzeme yardımında bulundu.


Mezarlık hizmetlerinin hızlı, kaliteli ve sorunsuz bir şekilde yapılması için mezarlık alanlarında sürekli bakım ile onarım çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 2016-2018 yılları arasında kent merkezi dışına yer alan 211 mahalle mezarlığına malzeme yardımında bulundu. Yapılan çalışmalarda şuana kadar 67 bin 590 metre kafes teli, 12 bin 250 adet beton direk, 101 bin 10 metre dikenli tel, 4 bin 204 adet beton payanda ve 190 bin 540 metre gergi teli mahalle muhtarlarına tutanakla teslim edildi. 175 mahalle mezarlığında çalışmalar tamamlanırken, malzeme yardımı yapılan 35 mahalle mezarlığında inşa işleri devam ediyor.


Bağlar 29, Sur 49, Yenişehir 8, Kayapınar 20, Hani 14, Dicle 10, Bismil 17, Çınar 19, Çermik 3, Ergani 18, Eğil 4, Hazro 4, Kulp 4, Lice 1 ve Silvan ilçesinin 11 mahallesine Sağlık İşleri Daire Başkanlığı sadece malzeme yardımında bulundu. Malzeme yardımı alan mahalleler kendi imkânlarıyla mezarlıklarının çevre düzenlemelerini tamamladı.



140 mahalle mezarlığına malzeme yardımı yapılacak


Mahalle mezarlıklarına malzeme yardımında ilk etapta alınan dilekçeler değerlendiriliyor. Dilekçe ile birlikte mahalle mezarlığının işçiliği ve yapımının üstleneceğine dair taahhütname alınıyor. Bu işlemin ardından, etüt çalışması için ekipler sahaya çıkıp alanın ölçülerini alıyor ve yürütülen kazı çalışmalarını inceliyor. Yapılan etüt ve incelemenden sonra mezarlığın çevre düzenlemesinde kullanılacak malzemeler mahalle muhtarı ile azasına tutanak karşılığında teslim ediliyor. Tüm yapım aşamasındaki çalışmalar fotoğraflanarak arşivleniyor. Mahalle mezarlığı işinin bitiminde teknik ekipler gerekli kontrolleri yaparak yapım çalışmalarını tamamlandığına dair evrakları düzenleyerek arşivliyor.


2018 yılı içinde toplam 140 mahalle mezarlığına malzeme yardımı yapmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Birçok başvurunun yapıldığı projede teknik ekipler, önceliği ulaşımın zor olduğu ve alan olarak engebeli olan yerleşim yerlerine veriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da izledi. Atatürk Kızları, Akıncılar, Bandırma Vapuru, Harekat Ordusu, İstilasi Vatan, İttihat ve Terakki ve Kuvay-ı Milliye isimleriyle 8 grubun yarıştığı bilgi ve kültür yarışmasını Bandırma Vapuru isim grup 230 puanla birinci oldu. Grubun üyeleri Emre Kara, Ayşe Kara ve Cenk Yamak birinci olarak, mutluluklarını dile getirdiler. Yarışmada konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bayram çok güzel bir bayram. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün mücadelenin başladığı gün. Ülkemizin üzerindeki kara bulutların kalkıp, aydınlığa giden bir yolun açıldığı bir günü kutluyoruz. Bu güzel günde Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bu etkinliği düzenledi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarihini bilmeyen başarıya ulaşamaz. Yarışmayı özel bir grup olan Bandırma Vapuru Kazandı. Zaten o vapura binen her zaman kazanıyor” dedi. Yarışmanın sonunda kazanan gruba ödülleri takdim edildi.
Manisa Gençlik Turnuvası’nın şampiyonluk kupasını Başkan Durbay verdi Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda kazanan takımlara şampiyonluk kupasını Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay verdi. Şehzadeler Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında U-10 14 yaş grupları arasında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda 4 takım kıyasıya mücadele etti. Emin Kaçar Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada Şehitler Spor Kulübü birinci, İl Gençlik Spor Kulübü ikinci, Yıldız Spor Kulübü üçüncü ve Karaköy Spor Kulübü dördüncülük kürsüsünde yer aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda centilmence mücadele eden genç futbolcuları başarılarından dolayı kutladı. 19 Mayıs 1919 gününün önemine dikkat çekerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için ilk adımın atıldığı gün olduğunu belirten Başkan Durbay “Atatürk, bağımsızlığımızın ilk günü olan 19 Mayıs gününü gençlere emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk, hem Başkomutan, hem Baş Öğretmen, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıdır. Atatürk, ‘benim iki büyük eserimden biri’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Bizler, ilelebet bu emanete sahip çıkmaya ve var gücümüzle korumaya ant içtik. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”dedi. Başkan Durbay, konuşmasının ardından turnuvanın kazanan kulüplerine kupalarını takdim ederek, başarılarından dolayı gençleri ve öğretmenlerini tebrik etti.