ASAYİŞ - 03 Ağustos 2019 Cumartesi 15:28

Diyarbakır’da seyir halindeki lüks otomobil yandı

A
A
A
Diyarbakır’da seyir halindeki lüks otomobil yandı

Diyarbakır-Silvan karayolunda seyir halindeki bir lüks otomobil, motor bölümünde çıkan duman sonrası alevlere teslim oldu.

Diyarbakır-Silvan karayolunda seyir halindeki bir lüks otomobil, motor bölümünde çıkan duman sonrası alevlere teslim oldu. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangını aracın tamamını sarmadan müdahale ederek söndürdü.


Yangın, Diyarbakır - Silvan karayolu Köprübaşı Mahallesi mevkinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seyir halinde bulunan 34 AG 7337 plakalı lüks otomobilin motor bölümünde aniden duman çıktı. Daha sonra alev alan otomobilde bulunan sürücüsü, aracını yol kenarına park edip, itfaiyeden yardım istedi.


Olay yerine gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlına bağlı itfaiye ekibi, alevlerin aracın tamamını sarmadan söndürdü. Bu esnada güvenlik güçleri de güvenlik nedeniyle trafik akışını durdurdu.


İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında otomobilde maddi çapta hasar oluşurken, ölen veya yaralanın olmadığı yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Başkan Yalım, Dikilitaş’ta esnaf ve vatandaşla buluştu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Dikilitaş Mahallesi’nde hizmet veren esnaf ve vatandaşlar ile kahvaltı programında bir araya geldi. Program sırasında tüm vatandaşları itinayla dinleyen ve şehrin sorunlarına tek tek çözüm bulacaklarını ifade eden Başkan Yalım; çözüm odaklı çalıştıklarını belirterek vatandaşların ihtiyacına yönelik projelerin en kısa zamanda karşılanacağının müjdesini verdi. Projelerin çalışmalarını yürütecek ilgili birim müdürlerine gereken talimatları verdiğini ve gerekli kurumlarla irtibat halinde olduğunu belirten Yalım; “Vatandaşlarımızın birçok konuda bugüne kadar görmezden gelinen ihtiyaçları olduğunu biliyorum. Hiç merak etmesinler çalışmalarımız tamamlandığında halkımız için faydalı olacak birçok projeyi hayata geçireceğiz” dedi. İlk olarak Ege Bölgesi ve Uşak’ın uzun yıllar şişelenmiş içme suyu ihtiyacını karşılayan Belkaya Su Fabrikası’nı yeniden kentte kazandıracaklarını ifade eden Başkan Yalım, vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak adına gerekli yatırımlarda bulunduklarını kaydetti. Ardından 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Tarhana Festivali’ne değinen Başkan Yalım, 10 tonluk dev bir kazanla tarhana kaynatacaklarını ve bu sayede Guinness rekorlar kitabına gireceklerini ifade etti. Vatandaşlar için merak konusu olan tır ve kamyon otopark projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Yalım, şehrin içerisindeki tır ve kamyonları üç bölgede toparlayarak, en fazla iki sene içerisinde vatandaşları ve bölgeyi “park alanı” anlamında rahatlatacağının müjdesini verdi. Birden fazla konuya yer verilen programda aynı zamanda kontrolsüz açılan zincir marketler, mülteci sorunu, üniversite yolu civarında oluşan koku ve Organize Sanayi Bölgesi kavşağındaki sorunlar gibi halkın genel problemleri hakkında vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen Başkan Yalım, çözüm önerileri hakkında gerekli notlarını alarak programı sonlandırdı.
Kayseri Başkan Öztürk, birim müdürleriyle toplantı yaptı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; belediye başkan yardımcıları, birim müdür ve amirleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya katılan başkan yardımcıları ve birim müdürleri, devam eden ve tamamlanmış çalışmalar ile birimde yapılan faaliyetler hakkında Başkan Esat Öztürk’e bilgiler verdi. Müdürleri tek tek dinleyerek yapılması gereken çalışmalar hakkında talimatlar veren Başkan Esat Öztürk; mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını, ilçeye en iyi hizmeti yapmak için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Esat Öztürk; “Bugün birim müdürlerimiz ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptık. 2024 yılında yapacağımız faaliyetleri masaya yatırdık. Müdürlerimiz ile yaptığımız toplantımız çok verimli geçti. 3. Dönemimizde bu ilçenin güzel insanlarına iyi hizmetler sunabilmek adına gayretle çalışıyoruz. Bu hizmetleri de müdürlerimiz ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Önceden bu yılı asfalt ve turizm yılı olacak diye daha belirtmiştik. Mesai arkadaşlarıma ben kolaylıklar diliyorum. Bu manada Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje çerçevesinde bazı Avrupa ülkelerine teknik bir gezimiz oldu. Avrupa şehirlerini ve belediyeciliği yakından görme imkânımız oldu. Fırsat ve imkân buldukça tüm mesai arkadaşlarımın Avrupa Ülkelerini görmelerini istiyorum. Arkadaşlarımızın Allah yar ve yardımcısı olsun. Her şey Yahyalı için" diye konuştu.