- 16 Mayıs 2021 Pazar 12:01

Vali Karaloğlu uygulama noktalarını ziyaret etti

A
A
A
Vali Karaloğlu uygulama noktalarını ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Ramazan Bayramı münasebetiyle polis ile jandarma uygulama ve kontrol noktalarında görev yapan güvenlik görevlileriyle bayramlaştı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Ramazan Bayramı münasebetiyle polis ile jandarma uygulama ve kontrol noktalarında görev yapan güvenlik görevlileriyle bayramlaştı.


Ramazan Bayramının son gününde Diyarbakır Valisi Karaloğlu görevi başındaki emniyet ve jandarma personelini ziyaret etti. İlk olarak Pirinçlik jandarma yol kontrol noktasına ziyarette bulunan Vali Karaloğlu, genel durum hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra görevli jandarma personeliyle bayramlaştı. Daha sonra Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan polis kontrol ve uygulama noktasına bir ziyaret gerçekleştiren Vali Karaloğlu, noktada görevli polislerle sohbet edip, tek tek bayramlaşarak, görevlerinde başarılar diledi.



"Rabbim ayağınıza taş değdirmesin"


Vali Karaloğlu, ziyaretlerle ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Yol kontrol noktalarımızda görev yapan Jandarma ve Emniyet personelimizle bayramlaştık. Huzur ve güvenliğimiz için nöbette olan tüm güvenlik güçlerimizin bayramını kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum" dedi.


Çalışmalarını aralıksız sürdüren Vali Karaloğlu, uygulama noktalarına yaptığı ziyaretlerin ardından Kayapınar ilçesinde yapımı devam eden Kuzucuk Mahalle yolu ile Karaçalı ve Gelengöç yol çalışmalarını inceledi. Vali Karaloğlu, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Tanker kazasında yola dökülen benzin sebebiyle kapanan D130 Karayolu 11 saat sonra açıldı Kocaeli D-130 Karayolu’nda benzin yüklü tankerin kaza yaparak yan yatması neticesinde patlama riskine karşı kapanan yol, 11 saat sonra trafiğe açıldı. Edinilen bilgiye göre, saat 05.00’te Gölcük ilçesi D-130 Karayolu Yalova istikametine seyir halinde olan benzin yüklü tanker sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde araç, refüjdeki demir korkuluklara çarparak karşı şeride geçti. 150 metre boyunca duramayarak sürüklenen tanker 4 araca, adından üstgeçit ayağına çarptı. Kaza sebebiyle çekici tankerden koptu. Kazada tankerde yüklü benzin yola döküldü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücüyü tedbir amacıyla hastaneye kaldırırken, polis ekipleri ise patlama riskine karşı D130 Karayolu’nun iki istikametini trafiğe kapatarak çevre binalarda tahliye gerçekleştirdi. Yol 11 saat sonra açıldı 84 personel ve 23 araç ile 11 saat boyunca çalışma gerçekleştirildi. Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri, yayılan yakıtın temizlenmesi için yıkama işlemlerini gerçekleştirirken sızıntının denize ulaşmaması için gerekli önlemler alındı. Kaza sonrası yakıtın karıştığı maddeler, IBC tanklarıyla bertaraf edilmek üzere İzaydaş’a gönderildi. Yapılan çalışmalar sonrasında tanker çekici yardımıyla kaldırılmasıyla yol tekrardan trafiğe açıldı.