ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 16:10

Tanker kazasında yola dökülen benzin sebebiyle kapanan D130 Karayolu 11 saat sonra açıldı

A
A
A
Tanker kazasında yola dökülen benzin sebebiyle kapanan D130 Karayolu 11 saat sonra açıldı

Kocaeli D-130 Karayolu’nda benzin yüklü tankerin kaza yaparak yan yatması neticesinde patlama riskine karşı kapanan yol, 11 saat sonra trafiğe açıldı.


Edinilen bilgiye göre, saat 05.00’te Gölcük ilçesi D-130 Karayolu Yalova istikametine seyir halinde olan benzin yüklü tanker sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde araç, refüjdeki demir korkuluklara çarparak karşı şeride geçti. 150 metre boyunca duramayarak sürüklenen tanker 4 araca, adından üstgeçit ayağına çarptı. Kaza sebebiyle çekici tankerden koptu. Kazada tankerde yüklü benzin yola döküldü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.


Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücüyü tedbir amacıyla hastaneye kaldırırken, polis ekipleri ise patlama riskine karşı D130 Karayolu’nun iki istikametini trafiğe kapatarak çevre binalarda tahliye gerçekleştirdi.



Yol 11 saat sonra açıldı


84 personel ve 23 araç ile 11 saat boyunca çalışma gerçekleştirildi. Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri, yayılan yakıtın temizlenmesi için yıkama işlemlerini gerçekleştirirken sızıntının denize ulaşmaması için gerekli önlemler alındı. Kaza sonrası yakıtın karıştığı maddeler, IBC tanklarıyla bertaraf edilmek üzere İzaydaş’a gönderildi. Yapılan çalışmalar sonrasında tanker çekici yardımıyla kaldırılmasıyla yol tekrardan trafiğe açıldı.



Tanker kazasında yola dökülen benzin sebebiyle kapanan D130 Karayolu 11 saat sonra açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir Kent Parka yapılacak tesisi halka soruyor Menteşe’de Kent Park içerisine yapılacak tesisin hangi amaçla kullanılacağı mahalle halkına anketle soruluyor. Mahallede kurulan sandığa vatandaşlar isteklerini atarken çıkacak sonuca göre tesisin ne olarak kullanılacağı belli olacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe’de Kent Park içinde kurulacak olan tesisin kararını anket düzenleyerek mahalle halkına sordu. Kent park içinde düzenlenen ankete mahalle sakinlerinin ilgisi oldukça fazlaydı. “Birlikte karar veriyoruz” sloganı adı altında düzenlenen ankette vatandaşlara gençlik merkezi, kreş, market ve spor salonu seçenekleri sunuldu. Seçeneklerin dışında başka bir hizmet yapılmasını isteyen vatandaşlar ankete not olarak bildirebiliyor. Akyıldız; “Yapılacak olan tesisin vatandaşlara sorulması gayet güzel” Menteşe evleri bölgesinde yapılacak olan tesisin ne olarak kullanılacağı konusunda vatandaşların fikrinin alınmasının çok güzel bir uygulama olduğunu söyleyen mahalle sakini Samet Akyıldız; “Ben spor salonu olması taraftarıyım. Menteşe evlerinin buna ihtiyacı var. Diğer türlü sürekli merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. Bence yararlı bir proje olacak. Yapılacak yatırımın vatandaşlara sorulması gayet güzel bir durum” dedi. Vatandaşların tesisi için farklı istekleri var Vatandaşlar Kent Park içinde yapılacak olan tesisin kendilerine sorulmasından son derece memnun kalırken tesisi ile ilgili farklı isteklerin olduğun göze çarptı. Bu kapsamda Kent Park Hare Berkin; “Bu alana spor salonu ya da market olabilir. İkisi de buranın ihtiyacı. Bende oyumu kullandım. İnşallah güzel bir şey olur. Hepimiz için iyi olur”. Muhammet Yıldırım ise “Küçük bir oğlum olduğu için kreş istiyorum. Oğlum Büyükşehir Belediyesinin merkezdeki kreşine gidiyor. Kreşin evimize yakın olması öncelikli tercihim. O yüzden buraya kreş yapılmasını istiyorum. Anket yapılması güzel bir şey. İnsanların görüşlerinin önemsenmesi önemli. Böyle bir duruma eşlik ettiğim için gurur duyuyorum" dedi. Serhat Akarca “3 yıldır bu mahallede oturuyorum. Semtimiz çok güzel. Nezih bir yer. Belediyenin halkın görüşüne yer vermesi çok önemli. Yapılan anketi olumlu buluyorum. Umarım iyi bir sonuç olur” dedi. Karamehmet Mahallesi Muhtarı Birdal Sarısu “Halkımızın istediği taleplerden hangisi çıkarsa belediyemiz onu uygulayacak. Mahalle sakinlerimizin istekleri neyse hayırlısı olsun” diye konuştu.
Denizli Başkan Erdoğan: “Denizli ihracatçısıyla birlikte büyüyor” Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını yaptı. DTO’nun üye sayısının 22 bine yaklaştığını açıklayan Başkan Uğur Erdoğan, "Denizli’nin ihracatındaki artış, iş dünyamızın dinamizminin de bir göstergesidir” dedi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, mayıs ayına dair meclis toplantısındaki oda faaliyetleri ve gündemle ilgili değerlendirmelerine başlamadan önce Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları (DEMESKO) Başkanı seçilen DTO Meclis Üyesi Halil Öztürk ile yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi seçilen Soner Yıldız ve Yavuz Aki’yi tebrik etti. İlk olarak ihracat verilerini ele alan Başkan Erdoğan, nisanda aylık 306 milyon dolarlık bir ihracat tutarına ulaşıldığını açıkladı. Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) verilerine göre sadece DENİB üzerinden yapılan ihracatın yüzde 1,4 artışla 246 milyon dolara ulaştığını belirtti. Erdoğan, “İhracatımızdaki artış, iş dünyamızın dinamizminin, çalıştığının bir göstergesidir. Denizli’nin ihracatında önemli bir rol oynayan Avrupa Birliği’ne yapılan ihracat, nisanda yüzde 1,84 artmıştır. Sektörel olarak bakıldığında ise çelik sektörü hem yılın ilk dört aylık döneminde hem de geçen yılın nisan ayına göre artış kaydeden tek sektör oldu. Yabancı sermayeli firmalarımız 398’e yükseldi. Almanlarla yapılan ortaklıklar, 78 şirketle yine 1’inci sırada yer aldı. 57 farklı ülkenin olduğu yatırımlarda yabancıların sermaye oranı yüzde 61’i buldu” diye konuştu. DTO her geçen gün daha da büyüyor, güçleniyor Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın üye sayısında da önemli bir artış yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan “Son bir yıl içinde faal üye sayısını yaklaşık yüzde 8 artırarak 21 bin 769 üyeye ulaştık. İlk dört ayda verilen belgelerin sayısında da artış gözledik; sayısal takograf belgesi düzenlemede yüzde 3, levhaya kayıtlı sigorta acentesi belgesi vermede ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 artış yaşandı. Ayrıca 96 iş makinesi tescili ile 265 k belgesi verdik. 102 kapasite raporu ile 13 ekspertiz raporu onayladık. 5 yerli malı belgesi düzenledik. Odamıza gelen 2 bin 382 evrak karşılığında 7 bin 593 evrak düzenledik verdik” dedi. “DTO, her zaman üyelerinin ve sektörlerin yanında” Başkan Erdoğan, konuşmasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre bu yıl kurulan 86 gerçek kişi işletmesiyle Denizli’nin, iller arasında 11’inci sırada yer aldığını da vurguladı. Erdoğan “Tüm bu veriler, Denizli’nin ekonomik büyümesinin ve iş dünyasının canlılığını sürdürdüğünü gösteriyor. Biz de Denizli Ticaret Odası olarak, iş dünyamızın her zaman yanında olacak onları daha da ileriye ve iyiye taşıyacak projeler ile destekler sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Konya Konya genelinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bilgilendirme toplantısı yapıldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredat programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bilgilendirme toplantıları düzenlendi. İlk olarak Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda Konya İl Müdürü Murat Yiğit; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerine yönelik müfredatla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Daha sonra okul müdürlerini bilgilendirmek amacıyla 31 ilçedeki milli eğitim müdürlükleri tarafından toplantılar düzenlendi. Karatay, Selçuklu, Meram ve Çumra’daki toplantılara katılan İl Müdürü Murat Yiğit, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki yönden güçlü insan olarak yetiştirilmesini amaçlayan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek müfredat programının içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İl Müdürü Murat Yiğit, dünyada ve ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşümlerin çocuk ve gençleri günümüzün gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma ihtiyacını ortaya çıkardığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilikçi politika ve uygulamalarla hazırlanan müfredatla bu ihtiyacın giderileceğini belirtti. Sadeleştirilmiş içeriği ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkan sağlayan becerikli odaklı, bütüncül bir eğitim yaklaşımı olduğunu söyleyen Murat Yiğit, Türkiye Yüzyılında geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için bilge nesiller yetiştirmeyi hedefleyen müfredatla milli bilince sahip iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş insanların yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Muğla Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı. MUTSO salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, kooperatifler, tarımsal birlikler ve üretici kadınlar katıldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda 9-10 Mayıs tarihlerinde devam edecek olan GastroMuğla proje tanıtım toplantısında, Coğrafi İşaret: Temel Kavramlar, Başvuru, Tescil ve Denetim Süreçleri, Muğla İlindeki Coğrafi İşaretli ve Başvuru Süreci Devam Eden Ürünler, Coğrafi İşaretli Ürünlerin Markalaşması ve Tanıtımı, Coğrafi İşaretli Ürünlerde Başarılı Uygulama Örnekleri, Gastronomi Turizmi Nedir? İyi Uygulama Örnekleri, Gastronomi Turizmi Pazarının Analizi, Eğilimler ve Pazarlama Yaklaşımları, Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi Entegrasyonu, Bölgesel İşbirlikleri ve Ortaklıklar, Coğrafi İşaretli Ürünlerle Birlikte Gastronomi Turizmi Etkinlikleri Geliştirme eğitimleri verilecek. Hedef Muğla mutfağının tanıtılması Muğla’da gastronomik unsurların oldukça fazla olduğu, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çektiği ve gastronomi turizminin kolay bir şekilde diğer alternatif turizm türleriyle entegre edilebileceği ortaya çıktığı belirten MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Bu çerçevede, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile Muğla ilinin tüm ilçelerinde Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı’nın tanıtımı ve markalaşmasına katkı sunulması, bölgede gastronomi turizminin canlandırılması adına çalışmalar yapılması, coğrafi işaretli ürünlerin satış ve pazarlamasının gerçekleştirilmesi, gastronomi turisti sayısının artırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı kadın kooperatif üyelerine ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı seyahat acenteleri ve turist rehberlerine, coğrafi işaret almış sanayi odaları, belediyeler ve birlik yetkilileri ve yöneticilerine eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Böylece gastronomi turizmi konusunda farkındalığın arttırılması, yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin satış ve pazarlanmasına yönelik vizyonun kazandırılması hedeflenmektedir” dedi. Muğla’nın coğrafi işaretleri ürünleri Coğrafi işaretlerin dünya pazar büyüklüğü 200 milyar dolar, Avrupa Birliği pazar büyüklüğü 77,1 milyar avroluk bir bütçeyi oluşturuyor. Muğla’nın Avrupa Birliği Coğrafi işaret tescili alan Milas zeytinyağı ve Milas Çekişke zeytini 2 ürünü bulunuyor. Proje konusu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, Muğla iline özgü çok çeşitli gastronomik ürün olduğu, Bodrum mandalini, Fethiye kaya inciri, Fethiye tahini, Kavaklıdere cevizi, Köyceğiz portakalı, Marmaris yer fıstığı, Marmaris çam balı, Milas ekşili köftesi, Milas kanlı kavurması, Milas tepsi böreği, Milas vekilharcı, Milas yağlı zeytini, Milas çaykaması, Milas Çekişke zeytini, Milas zeytinyağı, Muğla Göce tarhanası, Muğla köftesi, Muğla saraylısı, Muğla sulu kebabı, Muğla çam balı belirlendi.