ÇEVRE - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 13:35

DİSKİ olumsuz hava koşullarında devrilen enerji nakil hatlarını onardı

A
A
A
DİSKİ olumsuz hava koşullarında devrilen enerji nakil hatlarını onardı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle devrilen enerji nakil hatlarını su kesintisi yaşanmadan onardı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle devrilen enerji nakil hatlarını su kesintisi yaşanmadan onardı.


DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait Yenişehir ilçesi Dökmetaş Mahallesi, sınırlarında yer alan enerji nakil hatlarında, sağanak yağmur ve olumsuz hava koşulları sebebiyle gece saatlerinde arıza meydana geldi. Anında harekete geçen DİSKİ ekipleri, Dicle Barajından kent merkezine, içme ve kullanma suyunu ileten enerji nakil hatlarında çalışma başlattı. Ekiplerin 12 saat kesintisiz şekilde devam eden yoğun çalışması sonucu arıza kentte içme ve kullanma suyu kesintisi yaşanmadan giderildi. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, enerji nakil hatlarında oluşan arızaları yerinde inceleyerek personelden bilgi aldı. DİSKİ’nin, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelere içme suyu temin etmek üzere 7/24 çalışma yürüttüğünü belirten Tutşi, enerji nakil hatlarında oluşan arızayı da ekiplerin anında müdahalesiyle çözdüklerini ifade etti. Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğünün yaşanabilecek tüm olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olduğunu aktardı. Ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tutşi, “Arıza yaşanan enerji nakil hatlarımız kent merkezine içme ve kullanma suyunu sağlıyor. Enerjide yaşanan aksaklık su kesintisinin yaşanmasına neden oluyor. Çalışma arkadaşlarımın çabası sonucu içme suyu kesintisi yaşanmadan arızayı bugün sabah 08:45 itibariyle giderdik. Yeniden kentin depolarına içme suyu akışını sağladık. DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlara temel ihtiyaç olan suyu 24 saat kesintisiz sağlamak için çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Rotahane’nin durağı ’Yüzen Adalar’ oldu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Türkiye’nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl’e gelerek Yüzen Adalar’ı gezdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Türkiye’nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdikleri ’Rotahane’ programları çerçevesinde Bingöl’e geldi. Solhan ilçesine geçen ve buradaki Yüzen Adalar’ı gezen Ersoy’a, program kapsamında ekipler de eşlik etti. Rüzgarın yönüne göre yer değiştiren Turna Gölü’ndeki yüzen adaları ziyaret eden Ersoy, burada halk oyunları ekibinin gösterisini izledi. Yüzen adaların çok güzel ve keyifli olduğunu ifade eden Ersoy, kente geleceklerin burayı ziyaret etmesini istediklerini dile getirdi. Rotahane’nin 72’nci ziyaretini Bingöl’e gerçekleştirdiğini dile getiren Ersoy, “Bingöl’e ilk defa geliyorum ve gerçekten çok güzel bir sürprizle karşılaştık. Çok güzel, çok keyifli. Bingöl’e gelecek olanların da burayı ziyaret etmelerini istiyoruz. Bingöl’ü ziyaret etmeye Rotahane olarak geldik. Bingöl 72’inci ziyaret ettiğimiz şehir. Türkiye turunun tamamlanmasına çok az kaldı. Bingöl’e gelecek olanların ilk rotaya yüzen adalardan başlamasını söylüyoruz” dedi. Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, ziyaretin anısına Ersoy’a el dokuması kilim ile resim hediye etti. Ersoy’un ziyaretinde Kültür ve Turizm İl Müdürü Selahattin Yazar ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran da yer aldı.
İstanbul Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı Etiler’de gece saatlerinde Nusret isimli et restoranına motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kurşun restoranın yanındaki bankaya isabet ederken, restorana herhangi bir isabet olmadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili polis, peşine düştüğü saldırganın peşinden de ateş açtı.Olay, saat 02.00 sıralarında Beşiktaş Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde motosikletle gelen kasklı iki saldırgandan biri, Nusret isimli et restoranına ateş açtı. Ancak kurşun restorana değil yanında bulunan bir bankaya isabet etti. Olay esnasında devriye gezen Beşiktaş polisi, araçla hemen motosikletli saldırganın peşine takıldı. O esnada polis, “dur” ihtarına uymayan saldırganın peşinden birkaç el ateş açtı. Ardından saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın ardından polis ekipleri saldırganları yakalamak çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri kovanları alarak incelemek üzere delil torbasına koydu. Çalışmaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.Geçtiğimiz ayda saldırı düzenlenmiştiÖte yandan geçtiğimiz 21 Mart Perşembe günü saat 05.00 sıralarında yine Nusret isimli et restoranına motosikletle gelen kasklı 2 saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıya yönelik soruşturmada Y.Y. ve O.Y. Antalya’da, H.A.K. ve U.K. Eyüpsultan’da, M.A.Y. Beylikdüzü’nde olmak üzere İstanbul ve Antalya’da toplam 5 şüpheli yakalanmıştı.
Muş Muş 1984 Muşspor play-off hazırlıklarına başladı TFF 3. Lig’de mücadele eden Muş 1984 Muşspor, 20 yıl sonra play-off oynamaya hak kazandı. Muş 1984 Muşspor Teknik Direktörü Ercüment Çoşkundere, taraftarları maça davet etti. Muş’un gururu ve tek profesyonel futbol takımı Muş 1984 Muşspor, uzun bir aranın ardından TFF 2. Lig’e çıkmak için play-off mücadelesine katılmayı başardı. Şehrin futbol tutkunları, takımlarının başarısıyla gururlanırken, 20 yıllık bir bekleyişin ardından bu önemli başarıya ulaşmanın heyecanını yaşıyor. TFF 3. Lig 4. Grup 30. haftasında sahasında karşılaştığı Çankaya FK ile 1-1 berabere kalarak play-off oynamayı garantileyen Muş 1984 Muşspor, perşembe günü sahasında oynayacağı Bursa Yıldırımspor maçı hazırlıklarını başladı. Muş 1984 Muşspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, Muşspor’un 20 yıl sonra play-off oynamaya hak kazandığını belirterek, "Muşspor 20 yıl sonra böyle bir başarı yakaladı. Bence başarının birinci mimarı Başkan Nevzat Bey’dir. Şu ana kadar Muş şehri ve Muşspor’la ilgili elinden gelen her şeyi yapıyor. Şu anda yapmaya da devam ediyor. Bir avantaj tabii sahamızda bir eleme tek maç oynayacağız. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanmak için de Muş taraftarının, Muşspor’u sevenlerin desteğine ihtiyacımız var. Onlardan bu desteği görmek istiyoruz. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Biz ilk maçı da geçip şampiyonluğa adım atmak istiyoruz. Zorlu bir sezon geçirdik. Tabii biz de en az ikinci olmayı istiyorduk. O şans da geldi ama ilk iki maç beraber kalınca o şansı kaybettik. Sonuçta üçüncü bitirdik. İlk maçı içeride oynayacağız. Çocuklarla da konuştuk, lig bitti. Artık eleme maçlarımız var. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi. Play-off maçlarını geçerek 2. Lige çıkmak istediklerini söyleyen Kaptan Efe Karaoğlu ise, "İki yıldır bu takımdayım. Buraya bir hedef uğruna geldik. Şampiyonluk yaşamak için hepimiz buradayız. Sezonun ilk bölümünü tamamladık. Gönül isterdi grubumuzdan birinci sırada şampiyon olarak çıkalım ama sezon içinde yaşadığımız bazı aksaklıklar, bazı sıkıntılar, bazı hakem hatalarından dolayı sezonu üçüncü bitirdik. Artık hedefimiz play-off’ta şampiyon olarak çıkmak. O kapasitemiz, o gücümüz var. Arkamızda iyi bir taraftar grubumuz var. Bizlere sezon başından beri her zaman destek veren, arkamızda duran iyi bir kitlemiz var. Bu şehir zaten şampiyonluğu hak ediyor. Biz de yıllar sonra bu şampiyonluğu, 2. Lig’i tekrar yaşatmak için üzerimizde olan misyonu, görevi tamamlamak için play-off son maçına, inşallah son dakikaya kadar bu şampiyonluğu ne kadar hak ettiğimizi göstereceğiz " şeklinde konuştu.