EKONOMİ - 07 Ağustos 2022 Pazar 11:47

İş adamı Karagöz: “Diyarbakır’da her kesim kenttin geleceği için bir araya gelmeli”

A
A
A
İş adamı Karagöz: “Diyarbakır’da her kesim kenttin geleceği için bir araya gelmeli”

İş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır’ın ekonomisini ele aldı.

İş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır’ın ekonomisini ele aldı. Karagöz, “Diyarbakır’ın bir marka yolunda gitmesi için her şey mümkün, her şey var. İş dünyası, STK’lar, siyasi partiler herkes görüşünü bir kenara bırakıp bir araya gelip çözüm noktasında ne yapabiliriz diye istişareler sonucunda kentti tekrar ayağa kaldırarak bu kentte hayırlı işler yapabiliriz” dedi.


İş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır’da iş dünyasının paramparça olduğunu, yerel dinamiklerin bir araya gelemediği değerlendirmesinde bulundu. Durumun Diyarbakır için iyi bir imaj olmadığını ve bununla birlikte projelerin geliştirilmediğini ifade eden Karagöz, “Bu, bağlamda mağdur olan yine esnaf. Ticaret yapan sanayicimiz olsun, küçük, orta, büyük esnafımız olsun direkt etkileniyor. Bu durumu şehrin dinamiklerini bir araya getirerek turizm, inşaat, tarım, işsizlik, esnafın mağduriyeti olsun; isterim ki hepsini bir araya gelip konuşalım. Diyarbakır’ımıza ne yapabiliriz noktasında herkesin fikrini alarak daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Diyarbakır’ın bir marka yolunda gitmesi için her şey mümkün, her şey var. İş dünyası, STK’lar, siyasi partiler herkes görüşünü bir kenara bırakıp bir araya gelip çözüm noktasında ne yapabiliriz diye istişareler sonucunda kentti tekrar ayağa kaldırarak bu kentte hayırlı işler yapabiliriz” dedi.



“Ekspertize değeri 3 milyon olan bir daireye 800 bin, 1 milyon gibi bir değer veriyor”


Kenttin bir araya gelme kültürü olduğunu ama son yıllarda bunun becerilmediğini aktaran Karagöz, “Bunu başarmak için bu taşın altına elimi değil, gövdemi bırakacağım. Bir esnaf, vatandaş, memur, bir ev almak istiyor. Piyasa değeri 4-4,5 milyon olan bir daireye bankalarımız bunu 400 bin lira gibi komik bir rakamla kredi veriyor. Ekspertize değeri 3 milyon olan bir daireye 800 bin, 1 milyon gibi bir değer veriyor. Birçok ilde iş yapıyorum. Görüyorum bu sadece bariz Diyarbakır’da bir malın değeri bu kadar mı düşürülür. Emlak değerini çok kırıyorlar. Bunu çözmek lazım. Bunu bize anlatmaları lazım. Esnaftan, vatandaşa, sanayiciden her kesime kadar ciddi bir mağduriyet söz konusu” ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Bakırköy’deki ek hizmet binasında ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da bir araya geldi. 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan görüşme İBB’nin Bakırköy’de yer alan ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Görüşmeye Özgür Özel’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı. Ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Özel, ziyaret defterini imzalayarak İBB binasından ayrıldı. Özgür Özel ziyaretinde konuşmasına, Ekrem İmamoğlu ve ekibini 31 Mart seçimlerinde aldıkları sonuçlardan dolayı tebrik ederek başladı. Özel, "5 yıl önce ilk önce daha küçük bir farkla kazanılmış ama sizin bu başarınız hazmedilemeyip seçimler yenilenmişti. O yenilenen seçimlerde İstanbul seçmeni ferasetiyle, iyi niyetiyle, hakkaniyetiyle size çok büyük bir destek vermişlerdi. 5 yıl süreyle onlara hizmet etme imkanı bulmuştunuz. O 5 yıl Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin markalaştığı bir beş yıl oldu. İstanbullular sizin göreve devam etmenizi ve bir 5 yıl daha hizmet etmenizi istediler. Bu görevi, bu sorumluluğu size ve ekibinize yüklediler. Ben hem sizi hem hangi partiden seçilmiş olursa olsun bütün büyükşehir belediye meclis üyelerimizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Bu dönem geçen dönemin aksine belediye meclis çoğunluğunun da grubumuzda olduğu ve bundan sonraki süreçte hizmetleri yaparken daha az engelleneceğimiz bir 5 yıllık süreç olacak. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde eğitim, eşgüdüm ve denetimin sağlanacağı, yeni ve çok güçlü bir yapı hazırlandı. Yavaş yavaş çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki dönemde bütün Türkiye sizin öncülüğünüzde başlayan vizyoner hizmetlerin CHP’nin bütün belediyelerine yayıldığını ve eşgüdüm halinde yürütüldüğünü görecekler" diye konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Sayın Genel Başkanım, ziyaretiniz için teşekkür ederiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi adına, yaklaşık 90 binin üzerinde çalışanı olan bu güçlü mekanizmanın adına, her çalışanımızın adına hoş geldiniz demek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gündemi oldukça yoğundur her zaman. Buna layık olmak ve 16 milyon insana hizmet etmek bilinciyle hareket ediyoruz. Özellikle son yerel seçimden sonra milletimizin bize yüklemiş oluğu sorumluluğu derinden hissediyoruz. Buna layık olmak için büyük organizasyon çalışmaları yürütüyoruz" dedi.
İstanbul Beyoğlu’nda 19 Mayıs coşkusu denize taştı Bu yıl ilk kez Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli Belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Beyoğlu Belediyesi Haliç Deniz Festivali’ne ev sahipliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haliç Su Sporları Merkezinde düzenlenen etkinlikte yelken, deniz küreği, kano yapan sporcular denizde Türk bayraklarıyla kortej oluşturdu, korteje balıkçı tekneleri de eşlik etti. İBB Haliç Su Sporları Merkezinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Karada düzenlenen törenin ardından 5 optimist yelken, 4 yelken, 25 deniz küreği teknesi Haliç’te deniz korteji oluşturdu. Korteje 20 adet balıkçı teknesi de eşlik etti. Etkinliğe katılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e eşi Ayşen Güney, kızları Ela, Dila ve Zeynep de eşlik etti. Ailesi ile beraber yelkenliye binen İnan Güney dümenin başına geçti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının karada olduğu gibi denizde de coşkuyla kutlandığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Güney, “Beyoğlu’nda meydanlarda, parklarda konserlerle, tiyatrolarla yaşatmak istediğimiz 19 Mayıs coşkusunu bugün denizlerde de yaşadık. Beyoğlu’nun gençlerini yelken deneyimlemesi için İBB Haliç Su Sporları Merkezine davet ettik. Bugün yine parklarda tiyatro gösterilerimiz, yarın akşam ise Candan Erçetin konseri olacak. İsteğimiz artık Beyoğlu da milli bayramları coşkuyla yaşasın, Ata’sını ansın ve onu anlasın. Ben çok muyluyum ve gururluyum. Beşiktaş ve Şişli ilçelerimiz de yanımızda, destekçimiz. Birlikte ulusal bayramları çok daha coşkuyla kutlayacağımız günler diliyorum” diye konuştu. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde denize açılan sporcuların şölenine, vatandaşlar da kıyıdan el sallayarak eşlik etti. Kortejin ardından su sporları ile ilgilenenler de gruplar halinde yelken ve kano sporlarını deneyimleme fırsatı buldu. 19 Mayıs Akşamı Sütlüce’de Candan Erçetin sahne alacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde birçok mahallede birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği spor etkinlikleri Sokak Basketbolu, HADO, Bowling, Paintball, Balon Futbolu, Voleybol Turnuvası ile devam edecek. Festival 19 Mayıs akşamı ünlü sanatçı Candan Erçetin’in Sütlüce’de bulunan Miniatürk Açık otoparkında düzenlenecek konseri ile son bulacak.