YEREL HABERLER - 07 Şubat 2012 Salı 11:21

YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN İŞPORTACILARA KALICI ÇÖZÜM

A
A
A
YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN İŞPORTACILARA KALICI ÇÖZÜM

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçe Belediyesi, geliştirdiği hediyelik eşya fuarı projesiyle işportacılar için kalıcı çözüm getirecek.
Sokaklarda işportacılık yaparak evine ekmek götürmeye çalışan kesime yönelik geliştirilen hediyelik eşya fuarı projesi işportacıların daha sağlıklı bir ortamda satış yapmalarını sağlayacak olmasının ötesinde kentin görünümünü güzelleştirecek olması tüm kesimler tarafından beğeniliyor. 6 aydır yürütülen projenin son aşaması olan kura çekimi Diyarbakır Sümerpark sinema salonunda yapıldı. Yapılan kura çekimi sonunda 74 işportacı stant sahibi oldu. Çok sayıda esnafın hazır bulunduğu kura çekimine Yenişehir
Belediye Başkan Yardımcıları Güler Menteş Turhallı, A. Halik Eyyüboğlu, Belediye Başkan Vekilli Zeki Doğrul, Zabıta Müdürü Mahsun Özaksoy ve belediye yetkilileri katıldı. Kura çekimi sırasında bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkan Vekili Zeki Doğrul, toplumda en çok cefa çeken işportacılar olduğunu belirterek, işportacıların rahat edebilecekleri kalıcı mekanlara sahip olmasını savunduklarını söyledi. Doğrul, "Zor şartlarda çalışan işportacıların kalıcı birer esnaf olmaları için belediye olarak
üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu projemizi daha da geliştireceğiz. Çünkü bu ve buna benzer projeler kentimizin görünümünü de güzelleştirecektir" dedi.
Heyecan içerisinde geçen kura çekimlerinin ardından kısa bir konuşma yapan Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Masum Özaksoy ise kura sonucu stant sahibi olmaya hak kazanan kişilerin stantlarda rahat edeceklerini kaydederek, stantların 5 ile 8 metrekare arasında olduğunu ifade etti. Kura çekiminden sonra söz alan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş de söz konusu projenin yaşam bulmasından dolayı sevinçli olduklarını belirterek, bu tür projelerin daha da geliştirileceğinin müjdesini verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.