YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 10:38

Dü Kardiyoloji Kongresi'nde ‘kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ Almaya Hak Kazandı

A
A
A
Dü Kardiyoloji Kongresi'nde ‘kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ Almaya Hak Kazandı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde ‘Kardiyoloji Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı.
DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ortadoğu’nun en büyük kalp hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte bölgede geçmiş yıllarda yapılamayan birçok hastalığın tedavisinde ilkleri başardıklarını söyledi. Prof. Dr. Alan, “Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nin diğer bir görevi uzman doktor yetiştirmektir. Kaliteli eğitim vererek Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda eğitim gören asistanlara yapılan bu başarılı tedavileri aktararak tam donanımlı uzmanlık eğitimini tamamlamalarını sağlıyoruz” dedi.
DÜ Kalp Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nın, diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği Kardiyoloji Ulusal Kongresi’nde ‘Kardiyoloji Eğitimi’ yeterlilik belgesini aldığını belirten Prof. Dr. Alan, DÜ Hastaneleri olarak çıtayı her zaman yukarıda tuttuklarını kaydetti. Prof. Dr. Alan, “En riskli ve kompleks ameliyatları merkezimizde tedavi ediyoruz. Dolayısıyla yapılan tüm riskli operasyonlar asistan arkadaşlarımız için ayrı bir tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Bu belge tüm öğretim üyesi arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının bir ürünüdür. Kardiyoloji Anabilim Dalı ve diğer bölümlerimizde de her alanda çıtayı yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Kardiyoloji eğitimi veren, kardiyoloji asistanlarını uzmanlığa hazırlayan kurumlara, belirli kriter ve denetimlerden sonra bu belgenin verildiğini ifade eden Doç Dr. Habip Çil ise, “Ulusal ve uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verdiğimizi göstermesi bakımından aldığımız belge çok önemliydi. Bu belgeyi alabilmek için beş yılda belirli sayıda ve nitelikte yayın yapılması, belirli kardiyolojik işlemlerin yapılmış ve asistanlara eğitimin verilmesi gibi şartların yerine getirilmesi gerekiyordu. Beş yıllık çalışmanın sonucunda ‘Kardiyoloji Eğitimi’ yeterlilik belgesini aldığımız için mutluyuz. Artık yeni hedeflerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır 62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu Diyarbakır’da yaşayan emekli polis memuru, kalp ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarındaki düzelmeleri, 62 yaşında tanıştığı pars yakın müdafaa sporuyla başardı. 2019 yılında Diyarbakır’da emekli olan polis memuru Sabri Yatkın, 2017-2018 yıllarında bel fıtığı ve kalp rahatsızlığı yaşayarak anjiyo oldu. Emekli olduktan sonra pars yakın müdafaa hocası Mücahit Yılmaz ile tanışan Yatkın, bu spor alanında yaşını bir kenara bırakarak yaptığı antrenmanlar ile sağlığında düzelmeler yaşadı. Sabri Yatkın, 2019 yılında Mücahit Yılmaz ile tanıştıktan sonra kendisinin pars yakın müdafaa savunma uzmanı olduğunu öğrendiğini söyledi. O tarihten beri de belirli aralıklarla yanına gedip bu sporu yapmaya çalıştığını belirten Yatkın, sporu yaptıktan sonra vücudunda da çok farklı değişikler meydana getirdiğini gördüğünü ifade etti. O tarihten beri Mücahit hocayı bırakmadığını aktaran Yatkın, “Sürekli peşine takıldım ve bu sporu yapmaya devam ettim. Kalp rahatsızlığımdan dolayı daha sağlıklı olmaya başladım. Bel fıtığımda düzelmeler oldu. Bu yaşımda bile rahatlıkla sporumu yapabiliyorum. Yaşım elverdiği sürece bu sporu yapmaya devam edeceğim” dedi. Uluslararası Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakın Müdafaa Eğitmeni Mücahit Yılmaz, Sabri Bey’in ilk geldiği zaman kendilerine rahatsızlıklarından bahsettiğine değinerek, kendisine bu sporun engel olmadığını ve sağlık problemlerinde kurtulabilmesine destek sağlayacağını söylediklerini kaydetti. Küçük küçük antrenmanlara davet ettiklerini aktaran Yılmaz, “Kendisi de programına düzenli bir şekilde geldi ve etkin sonuç almaya başladı. Sonuç artıkça bağımlılığı daha fazla arttı. Şu anda çok şükür sağlığına kavuşmuş bulunmakta. Bizimle aktif olarak gençler gibi spor yapabilme durumuna kavuşmuş bulunmaktadır. Biz, 7’den 70’e herkesi pars yakın müdafaa sistemine davet ediyoruz” diye konuştu. “İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu” Pars yakın müdafaa sisteminin, sağlık açısından en iyi program olduğunu öne süren Yılmaz, “İnsanları hem sokakta korumaya yönelik, hem de sağlık açısında korumaya yönelik dünyanın en iyi sistemi diyebiliriz. İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu. 2019 yılında emekliye ayrıldıktan sonra bizimle aktif olarak çalışmalara katılmaya başladı. İlk etapta antrenman sıklığımız haftada bir gün iken, şu anda haftada 3 gün aktif olarak antrenmana gelebilmekte. Burada yaşam kalitesi arttı” şeklinde konuştu.