YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 14:10

Diyarbakır’da ‘nasırlı Ellerle Emeğimi Kazanıyorum’ Projesi

A
A
A
Diyarbakır’da ‘nasırlı Ellerle Emeğimi Kazanıyorum’ Projesi

Ziya Gökalp Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), ‘Nasırlı ellerle emeğimi kazanıyorum’ projesiyle Diyarbakırlı kadınların umudu olmaya devam ediyor.
Sur ilçesinde bulunan Ziya Gökalp ÇATOM, kadınların umudu olmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren Diyarbakır’da faaliyete gösteren ÇATOM, geliştirdiği projelerle kadınlara meslek edindirip aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Ziya Gökalp ÇATOM Mekiye Issız, kurslar hakkında bilgi verdi. ‘Nasırlı ellerle emeğimi kazanıyorum’ projesinin sosyal ve eğitim içerikli olduğunu belirten Issız, kadınlara meslek edindirmeyi amaçladıklarını söyledi. ÇATOM’da çini, gümüş, kuaför, eleman yetiştirme kurslarının mevcut olduğunu dile getiren Issız, “Ürünler, alışveriş merkezlerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin doğudan batıya adlı sergisinde insanların beğenisine sunuluyor. Buraya gelen kadınların çocuklarına anasınıfı kurduk, anneler eğitim görürken aynı zamanda çocuklar da eğitim görüyorlar” dedi.
Kuaför öğretmeni Ayşe Karakaş ise, “Kadınlarımızı hem kendilerine hem de topluma faydalı olabilmeleri için iyi bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Mağdur kadınlarımız var. Kadınlarımız kendi kazandıkları parayla biraz daha iyi şartlar altında yaşama şansı yakalıyorlar” diye konuştu.
Yiyecek içecek kurs hocası Fatoş Eren de 3 yıldır ÇATOM’da olduğunu belirterek, “Şu ana kadar kendi verdiğim kursa 60 öğrenci katıldı. Bunlardan bazıları meslek sahibi oldu, bazıları da sadece pasta, börek yapmasını öğrenmek için geldi” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir