ASAYİŞ - 17 Mart 2012 Cumartesi 16:30

DİYARBAKIR`DAKİ NEVRUZ ALARMI

A
A
A
DİYARBAKIR`DAKİ NEVRUZ ALARMI

Diyarbakır Valiliği’nin Nevruz Bayramı’nı 18 Mart yerine 21 Mart’ta kutlanacağını bildirmesinin ardından, güvenlik gerekçesiyle el konularak, otoparka çekilen 2 TIR, 1 kamyon ve 1 jeneratör aracı sahibine teslim edildi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 18 Mart’ta kutlanması planlanan Nevruz Bayramı kutlamalarına Diyarbakır Valiliği’nin izin vermemesinin ardından, emniyet güçleri tarafından güvenlik gerekçesiyle Tuncay Prodüksiyon’a ait depoda el konulan 2 TIR, 1 kamyon ve 1 jeneratör, araç sahibinin Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçetle başvurarak araçlarının güvenliğini kendisinin sağlayacağını belirtmesi üzerine araçlar kendisine teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Anneleri için çiçek tasarladılar, saksısını kapan koştu Antalya’da Anneler Günü için düzenlenen “Bir Tutam Yeşillik, Bir Dolu Sevgi Anneler Günü Teraryum Atölyesi” vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Atölyeye katılanlar anneleri için en güzel çiçeği yapmaya çalıştılar. Konyaaltı Belediyesi’nin Anneler Günü kapsamında “Saksı sizden, çiçek bizden” mottosuyla gerçekleştirdiği “Bir Tutam Yeşillik, Bir Dolu Sevgi Anneler Günü Teraryum Atölyesi”ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. HayatPark’ta gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar annesine en güzel çiçeği hazırlamak için çabaladılar. Etkinliğe Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı temsilen Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal katılım sağladı. Konyaaltı Belediyesi’nde bu tür etkinliklerin daha fazla olacağının sözünü veren Ünsal, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Saksısını kapan koştu Sabah saatlerinde başlayan etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. Saksı ve teraryum fanuslarını yanlarında getiren vatandaşlar, belediyenin kendilerine verdiği çiçek ve bitkilerle en güzel çiçeği tasarlamaya çalıştılar. Park ve Bahçeler Müdürü Öncü Ceylan Baloğlu, “Anneler Günü öncesinde ‘Bir Tutam Bitki, Bir Tutam Sevgi’ sloganıyla vatandaşlarımızla bir arada olduk”şeklinde konuştu. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Arzu Kaya, “ Baharı böyle daha güzel karşıladık” derken diğer katılımcı Selma Kaya, “Etkinlik çok güzel ve zevkli. Bizlere buradaki görevli arkadaşlarımız yardımcı oldu ” dedi.
Aksaray Çocuklarını eve kilitleyip işe giden anne ekipleri alarma geçirdi Aksaray’da biri 12 diğeri 6 yaşında 2 çocuğunu eve kilitleyip işe giden anne, ekipleri alarma geçirdi. Polis, UMKE ve itfaiye ekiplerinin seferber olduğu olayda komşudan bulunan anahtarla dairede kilitli çocuklara ulaşıldı. Bir saat sonra eve gelen anne ise “Çocukları evden eşyaları toplamaya gönderiyor” diyerek boşanma aşamasındaki eşini şikayet etti. Olay, Coğlaki Mahallesi 1221 Sokak’ta bulunan Özgüneş Apartmanının 5. katındaki dairesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eşiyle boşanma aşamasında olan anne H.A. (38), 6 yaşındaki M.E.A. ve 12 yaşındaki H.B.A. isimli çocuklarını eve kilitleyip işe gitti. Evde yalnız kalan çocukları arayan baba, çocukların evde kilitli kaldığını öğrenince 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Çocukların evde kilitli bırakıldığı ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler olaya müdahale ederken polis ekipleri anneye ulaştı. Telefonla anneyle görüşen polis ekipleri, komşuda anahtar olduğunu öğrendi. Önce anahtarı alarak kapıyı açıp çocukları evden çıkardı. Sağlık ekipleri çocukları sağlık kontrolünden geçirirken telefonla ulaşılan annenin geleceğini söylemesi üzerine polis ve sağlık ekipleri 1 saat boyunca anneyi bekledi. Annenin eve gelmesiyle birlikte polis ekipleri anne ve çocukları alarak polis merkezine götürdü. Polis memuruna boşanma aşamasındaki eşini şikayet eden anne, "Çocukları evden eşyaları toplamaya gönderiyor" dedi. Apartmandan çıkarken basın mensuplarını fark eden anne, “Neyi çekiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Polis merkezinde ifadesi alınan anne hakkında “Aile yükümlülüklerini yerine getirmemek” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Manisa Manisa Kebabı’nın yeni ekürisi dökülmeyen ayran Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Manisa Kebabı ustası ve aynı zamanda restoran işletmecisi tarafından üretilen el yapımı ayran, şişesinden dökülmemesiyle ün kazandı. Ayranın çalkalanmadan şişeden dökülmemesi müşteriler tarafından oldukça ilgi görüyor. Manisa’da yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip Manisa Kebabı, lezzetiyle hem Manisalılar tarafından hem de çevre illerden kenti ziyaret edeneler tarafından tercih edilen bir yemek oldu. Tarihi geçmişi ve uzun yıllardır aynı yöntemlerle hazırlanmasıyla lezzetini koruyan Manisa Kebabı’nın yeni ekürisi de dökülmeyen ayran oldu. Şişesinden çalkalanmadan dökülmeyen ayran restoran müşterileri tarafından da oldukça ilgi görüyor. 1945 yılından bu yana hizmet veren Şehzadeler Manisa Kebapçısı’nda usta olarak müşterilerine kebap hazırlayan Cengiz Konuklar ve Yaşar Çiçek, hem Manisa Kebabı’nın hem de ayranın inceliklerini anlattı. Manisa Kebabı’nın 300 yıldır aynı yöntemle hazırlandığını söyleyen Yaşar Çiçek, “1977’den beri kebap ustalığı yapıyorum. Bu mekan da 1945 yılında açıldı. Daha önceden Hacı ustamız, Tahir ustamız vardı. Biz de onların mesleğini dördüncü kuşak olarak devam ettirdik. Manisa Kebabı, aşağı yukarı 300 yıllık bir geçmişi var. Aslında bu Halep Kebabıdır. Antep, Halep civarından bir usta Manisa’ya geliyor. Manisa’da askerlik yapıyor ve bu kebabı çıkarıyor. Daha önceden Halep Kebabı olarak biliniyordu. Daha sonra Manisa Şiş Kebap dendi. Zaman geçtikçe Manisa Kebabı’na döndü. Daha önceden kuyruk yağıyla yapılıyordu. Nesil geçtikçe kuyruk yağı ağır gelmeye başladı. Artık tereyağı kullanılıyor. Yüzde 80 dananın dişisiyle yüzde 20 de kuzu etiyle yapılır. En az üç defa kıyıldıktan sonra tuzlayarak yoğuruluyor ve daha sonra şişlere asılıyor. İsteyene yoğurtlu sosla, pidenin üstünde müşterilere servis ediyoruz” dedi. Kendileri tarafından üretilen ayranın ise çalkalanmadan dökülmediğini belirten Çiçek, “Ayranımız bizim koyun yoğurdundan üretiliyor. Kovadan kovaya 15-20 defa aktarıyoruz. Yayık ayranı gibi oluyor. Üstü yağ tutunca şişeden dökülmüyor. Çalkaladıktan sonra dökebilirsin. Bizim ayranımız standart aynı şekilde üretiliyor. Kovadan kovaya çok fazla aktardığımız için çalkalamadan şişeden dökülmez” ifadelerini kullandı.