YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 18:12

ON BEŞ DAKİKADA LAZER IŞINI İLE VARİS AMELİYATI

A
A
A
ON BEŞ DAKİKADA LAZER IŞINI İLE VARİS AMELİYATI

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, varis hastalığına endovenöz lazer ablasyon tekniğiyle tedavi yapılıyor.
Son yıllarda büyük bir hamle gerçekleştirerek, bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet kapsamını her geçen gün artırıyor. Göreve geldiği günden bu yana birbiri ardına hizmete açılan ünitelerle, en zor cerrahi operasyonların bile başarıyla yapıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Endovenöz lazer ablasyon tekniğiyle, varis hastaları da şifa buluyor.
7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmetinin sunulduğu Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, gayretleri sonucu varis kabusu artık tarihe karışıyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Op. Dr. Fırat Altın ve Op. Dr. Barış Kutas, şunları söyledi:
"Kentimizde sadece Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği`nde verilmekte. Bu hizmet için sosyal sağlık güvencesi olan hastalardan hiçbir ek ücret almadan son teknoloji ürünleriyle yapılmakta. Hastalardan istenen; kalp ve damar cerrahisi polikliniğine başvurmaları, ameliyat olacaklarsa gerekli ameliyat hazırlıkları yapıldıktan sonra ameliyat sabahı hastaneye gelmeleri ve taburculuktan sonra doktor önerilerini yerine getirmeleridir. Hastanemizin başhekimi Prof. Dr.
Yusuf Yağmur`un yoğun gayretleri sonucu, gerekli bütün tıbbi ve teknik donanım hastanemize kazandırıldı. Tıptaki gelişmeler tıbbın birçok yönünde olduğu gibi damar cerrahisinde de devam etmektedir. Damar cerrahisindeki gelişmelerden biri de daha kısa sürede uygulanabilen, hastanın ameliyat sonrası normal işlevlerini görmesini daha kısa sürede sağlayan ve hiçbir cerrahi kesi gerektirmeyen halk arasında "kansız ameliyat" veya "lazerle ameliyat" olarak da bilinen Endovenöz lazer ablasyon tekniğidir. 2000
yılından itibaren klasik cerrahi ameliyatlar yerini Endovenöz Lazer Ablasyon tekniğine yavaş yavaş bırakmakta. Hiç bir hastamız korkmasın son sistem modern cihazlarımızla en güzel ameliyatı yapmaktayız yeterki hastalarımız bizlere gelsin hastalarımıza en iyi hizmet etmek için güzel ilimiz olan Diyarbakır`a gelmişiz aynı günde evine işine dönebilirler. Aynı zamanda skleroterapi veya köpük tedavisi ve cilt lazeri ile ciltte belirginleşmiş çok küçük çaptaki damarların da tedavisi başarıyla yapılmakta."
Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği`nde Op. Dr. Fırat Altın ve Op. Dr. Barış Kutas tarafından 1 sene içerisinde yüzden fazla Endovenöz Lazer Ablasyon tekniğiyle varis ameliyatı yapıldı. Hastaların operasyondan sonra yapılan kontrollerinde, ameliyat sonrası olabilecek hiçbir cerrahi komplikasyon yaşanmadı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde varis tedavisi olarak sağlığına kavuşan hastalar ise çok memnun.
20 yılı aşkın bir süredir bu dertten muzdarip olduğunu belirten 41 yaşındaki Feyzullah Elik, "Allah razı olsun doktorlarımızdan. 20 yıldır bu acıyı yaşıyordum. İnşallah tedavi sonucu, sağlığıma kavuşacağım. Geçmiş dönemlerde Ankara veya İstanbul`a gidip tedavi olmaya çalışırdık. Tabii maddi ve manevi açıdan bir hayli yıpranırdık. Tabiri caizse Ankara buraya geldi. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beye sonra Sağlık Bakanımız Prof.Dr Recep Akdağ beye teşekkür ediyorum" şeklinde memnuniyetini dile
getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Geleceğin Liderleri Akademisi" eğitimi düzenlendi Adana’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğünce, üniversitedeki öğrenci topluluklarının başkanlarına yönelik "Geleceğin Liderleri Akademisi" eğitimi düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen "Geleceğin Liderleri Akademisi" programı, üniversitenin öğrenci topluluk başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Program, etkili liderlik, iletişim becerileri, kariyer planlaması ve yöneticilik vizyonu gibi alanlarda öğrenci liderlerine kapsamlı bir gelişim süreci sunmayı hedeflediği belirtildi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, akademinin gençlere geniş bir gelişim zemini sunduğunu belirterek, "Geleceğin Liderleri Akademisi sadece bir eğitim değil; bir vizyon geliştirme ve öz farkındalık kazanma yolculuğudur" dedi. Yalınız, program sürecinde katılımcıların alanında uzman isimlerle bir araya geleceğini vurgulayarak, "Önümüzdeki 6 ay boyunca sizleri hem bugüne hem de geleceğe hazırlayacak çok önemli konular ele alınacak. Ayrıca, kamu ve özel sektörden alanında önemli isimleri de ağırlayarak, onların deneyim ve birikimlerinden istifade edeceğiz" şeklinde konuştu. Eğitim dönemi sonunda akademiyi başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım sertifikası verileceği kaydedildi.
Gaziantep Bölgesel Dijital Dönüşüm Strateji Geliştirme Çalıştayı GSOMEM’de gerçekleştirildi EDIH Anadolu Projesi kapsamında düzenlenen, "Bölgesel Dijital Dönüşüm Strateji Geliştirme Çalıştayı" Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) gerçekleştirildi. Gaziantep başta olmak üzere bölge illerinin dijital dönüşüm yol haritalarına katkı sunacak başlıkların ele alındığı çalıştaya; Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme ve Danışmanlık A.Ş. (GASBEM) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hakan Yusufoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Adana Sanayi Odası (ADASO) Genel Sekreteri Veli Oğuz, Dr. Öğretim Üyesi Altan Özkil, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile firma temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren GASBEM Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hakan Yusufoğlu çalıştayın bölge sanayisi adına önemli bir adım olduğunu belirterek, ‘’Gaziantep olarak bu güçlü projenin parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Şehrimiz özellikle yapay zekâ ve IoT uygulamalarında diğer bölgelere göre daha ileride yer almaktadır. Doğru stratejilerle bu potansiyeli çok daha yukarı taşıyabiliriz. Ancak dijitalleşmeyle birlikte artan siber güvenlik risklerini de göz ardı etmeden işletmelerimizi yönlendirmeliyiz" dedi. Çalıştayın Gaziantep’in tekstil, gıda, metal ve makine sektörleri için uygulanabilir ve etkisi yüksek dijital dönüşüm stratejileri oluşturulmasına katkı sağlayacağının altını çizen ve projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür eden Yusufoğlu, "Gaziantep sanayisi değişime en hızlı uyum sağlayan, yenilikçi ve üretken yapısıyla yine öncülüğünü sürdürecektir. Bu anlamda çalıştayımızın bölgeye hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu. Dr. Öğretim Üyesi Altan Özkil de çalıştayda yaptığı değerlendirmede EDIH Anadolu Projesi’nin firmaların rekabet gücünü artırmayı amaçlayan kapsamlı bir girişim olduğunu söyleyerek, "Adana’dan Gaziantep’e kadar uzanan geniş bölgede işletmelerimizin yapay zekâ, siber güvenlik, IoT ve ileri dijital teknolojilerle güçlendirilmesini hedefliyoruz. Gaziantep’te yaptığımız bu çalıştay, saha keşiflerinin stratejik adımlara dönüştürülmesi açısından kritik öneme sahip" diye konuştu. Toplantının sonunda, katılımcıların sektör bazlı oturumlarda dijitalleşme ihtiyaçlarını, öncelikleri, çözümleri ve soru-cevap kısmının ardından çalıştay sona erdi.
Samsun OMÜ, GreenMetric’te 57 basamak yükseldi Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 57 basamak yükseldi 2025 yılı UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi sonuçları açıklandı. Sıralama, dünya çapındaki üniversiteleri çevreye duyarlılık, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, ulaşım ve sürdürülebilirlik gibi kriterlere göre değerlendiriyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu yıl 57 basamak yükselerek "Dünyanın En Sürdürülebilir 224’üncü kampüsü" oldu. Doğa ile barışık, ekolojik duyarlılığa sahip bir kampüs hayatına ev sahipliği yapan OMÜ, Türkiye üniversiteleri arasında ise 27’inci sırada yer aldı. 2025 UI GreenMetric’te OMÜ, 1745 üniversite arasında 224’üncü sırada 105 ülkeden 1745 üniversitenin değerlendirildiği 2025 sıralamasında OMÜ’nün elde ettiği başarı dikkat çekici. OMÜ, sürdürülebilirlik alanındaki çabalarını her geçen yıl daha da artırarak, yeşil ve çevre dostu bir kampüs olma yolunda önemli adımlar atıyor. OMÜ, 2021 yılında 519’uncu sırada yer alırken, 2022’de 469’uncu 2023’te 364’üncü 2024 yılında ise 28’inci sırada yer alıyordu. Üniversitemiz 2025 yılında 57 basamak birden yükselerek 224’üncü sırada yer aldı. Uluslararası ve ulusal sıralamada Türkiye’nin en yeşil üniversiteleri 2025 yılı UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi’nde dünya genelinde ilk üç sırayı şu üniversiteler aldı: Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi birinci, İrlanda’dan Cork Üniversitesi Koleji ikinci sırada, Birleşik Krallık’tan Nottingham Trent Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’deki üniversiteler arasında ise İstanbul Teknik Üniversitesi, dünya sıralamasında 25’inci sırada yer alarak Türkiye’de birinci oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi dünya sıralamasında 48’inci sırada, Türkiye’de ise ikinci; Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi ise dünya sıralamasında 55’inci sırada yer alarak Türkiye’de üçüncü oldu. "Bu ilerleme, çevre dostu bir üniversite olma vizyonumuzu ne kadar benimsediğimizi ortaya koymaktadır" Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, OMÜ’nün 2025 GreenMetric sonuçlarındaki yükselişini değerlendirerek şunları kaydetti: "Üniversitemizin sürdürülebilirlik alanında gösterdiği bu önemli başarı, çevreye duyarlı bir kampüs kültürü oluşturma konusundaki kararlı çalışmalarımızın sonucudur. Yeşil alan yönetiminden enerji verimliliğine, atık azaltımından ulaşım politikalarına kadar geniş bir yelpazede yürüttüğümüz projeler, OMÜ’nün dünya üniversiteleri arasında daha görünür ve daha güçlü bir konuma yükselmesine katkı sağlamıştır. Bu ilerleme, çevre dostu bir üniversite olma vizyonumuzu ne kadar benimsediğimizi ortaya koymaktadır." Aydın, sürdürülebilirlik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: "OMÜ’nün 57 basamak birden yükselerek 224’üncü sıraya yerleşmesi, bu alandaki kurumsal adanmışlığımızın en açık göstergesidir. Üniversitemizin tüm birimleri elbirliğiyle daha yaşanabilir, daha yeşil ve daha çevreci bir kampüs oluşturmak için çalışmaktadır. Bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası standartlara uyum sağlayan çevresel politikalarımızı güçlendirerek, OMÜ’yü sürdürülebilirlik alanında örnek gösterilen üniversitelerden biri hâline getirmeyi hedefliyoruz."
Gaziantep Oba Makarna’ya Turquality’den "En Çok Ülkeye İhracat Yapan Turquality Şampiyonu" Ödülü Türkiye’nin makarna üreticilerinden Oba Makarna, Turquality Ödülleri kapsamında "En Çok Ülkeye İhracat Yapan Turquality Şampiyonu" ödülüne layık görüldü. Ödül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen Turquality Vizyon Buluşması ve Markalaşma Konferansı’nda takdim edildi. Turquality, Türkiye markalarının uluslararası pazarlarda sürdürülebilir büyümesini, kurumsal altyapılarının güçlendirilmesini ve global marka dönüşüm süreçlerinin desteklenmesini amaçlayan dünyadaki ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olarak öne çıkıyor. Oba Makarna ise 2023 yılında makarna sektöründe Turquality Marka Destek Programı’na dahil olan ilk marka olarak programdaki yolculuğuna güçlü bir başlangıç yaptı ve global marka görünürlüğünü artırmayı sürdürüyor. Türkiye’nin markalaşma vizyonuna yön verme amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Turquality Vizyon Buluşması ve Markalaşma Konferansı; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tüm Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Derneği Başkanı Kürşad Tüzmen’in katılımıyla gerçekleşti. Organizasyonda Oba Makarna, "En Çok Ülkeye İhracat Yapan Turquality Şampiyonu" ödülünün sahibi oldu. İhracat başarısı bir kez daha tescillendi Türk makarnasını dünya sofralarına taşıyan Oba Makarna, ihracattaki başarısını farklı platformlarda da kanıtlıyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) değerlendirmesinde de "En Çok İhracat Yapan Firma" seçilen Oba Makarna, 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla sektörün küresel konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Turquality kapsamında kazanılan bu ödül, markanın uluslararası başarı yolculuğunda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. "Turquality programı, marka yolculuğumuzu güçlendiren önemli bir rehber oldu" Ödüle ilişkin değerlendirmede bulunan Oba Makarna Yönetim Kurulu Üyesi İpek Cıncıkcı, "Turquality kapsamında ‘En Çok Ülkeye İhracat Yapan Turquality Şampiyonu’ ödülüne layık görülmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu başarı, Türkiye’nin üretim gücünü ve markalaşma vizyonunu uluslararası pazarlara taşıma konusundaki kararlılığımızın önemli bir göstergesidir" dedi. Cıncıkcı, "2023 yılında programa dahil olan ilk makarna markası olarak Turquality; stratejik yönetimden marka konumlandırmaya, operasyonel yetkinliklerimizin geliştirilmesinden global pazarlarda marka bilinirliğimizin artırılmasına kadar bize çok değerli bir farkındalık kazandırdı. Programın sağladığı sistematik yaklaşım, markamızın uluslararası büyüme yolculuğuna güçlü bir ivme katıyor. Hedefimiz, Türk makarna sektörünün dünya pazarındaki liderliğini daha da ileri taşımak" diye konuştu.
Aydın Başkan Çerçioğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’Aydın’ hediyesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Aydın standında ağırlayarak başta Aydın inciri olmak üzere şehrin yöresel ürünlerini tanıtıp Aydın’a özel işlemeli Başefelerin taktığı fes ile birlikte yöresel ürünler hediye etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesine katılarak Aydın’ın yerel değerlerini ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturdu. Zirveye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Aydın standını ziyaret etti. Cumhurbaşkanını Aydın standında karşılayan Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın kültürel mirasını ve yerel üretim kapasitesini yansıtan özel hediyeler takdim etti. Hediyeler arasında kadın kooperatiflerinin el emeği ürünleri ve kentin coğrafi işaretli tatları da yer alırken Başkan Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere verdiği destekleri ve yerel kalkınma çalışmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattı. Standın yoğun ilgi gördüğünü belirten Çerçioğlu, yaptığı açıklamada "Genel Merkez Kadın Kollarımız tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan standımızı ziyaret ettiler. Aydın için çalışmaya, şehrimizi her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.