SAĞLIK - 03 Ocak 2026 Cumartesi 22:18

20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

A
A
A
20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde vücudunun çeşitli bölgelerinde yanık oluşan 20 yaşındaki hasta, yolların kapalı olması nedeniyle helikopterle hastaneye sevk edildi.


Kulp İlçe Devlet Hastanesine vücudunun çeşitli bölgelerinde yanık oluşan 20 yaşındaki bir hasta başvurdu. Yapılan değerlendirmede ileri tetkik ve tedavi ihtiyacı nedeniyle il merkezine sevk edilmesine karar verildi. Yoğun kar yağışı, kapalı yollar ve buzlanma riski nedeniyle kara yolu kullanılamadı. Vatandaşın genel durumu ve aciliyeti göz önünde bulundurularak hasta, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Kulp İlçe Devlet Hastanesi’nden alınarak Kulp Jandarma Heliportuna ulaştırıldı. Buradan Helikopter Ambulans (Hava-21) ile il merkezine nakli sağlanan hasta, Bağlar heliport alanında 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Hasta, daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.



20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da akran zorbalığı: Çocuğu feci şekilde darbederek bayılttı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir çocuğun başka bir çocuğu feci şekilde darbederek bayılttığı olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Olay, 7 Ocak’ta Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi yanındaki parkta yaşandı. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde kimlikleri henüz öğrenilemeyen 15 -16 yaşlarındaki iki çocuk arasında arbede yaşandığı, çocuklardan birinin kendisinden fizik olarak daha zayıf görünen çocuğa saldırdığı görüldü. Çocuğa yumruk ve tekme atıp hem de gülen saldırgan çocuğa kenardaki arkadaşlarının da "devam devam" dediği görüntülerde yer aldı. Aldığı darbelerle çocuk bir süre yürüdükten sonra yol ortasına düştü. Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bodrum Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Muğla ili, Bodrum ilçesinde 25 Şubat 2026 Çarşamba günü çeşitli yerel basın-yayın ve sosyal medya kuruluşlarında yayınlanan haber ve görüntülerde, bir çocuğun akran zorbalığına uğradığı ve darp edildiği iddiası üzerine yapılan incelemelerde; olayın 7 Ocak 2026 Çarşamba günü gerçekleştiği, aynı gün taraflar tespit edilerek adli tahkikata başlandığı ve soruşturma sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır" denildi.