ASAYİŞ - 29 Aralık 2023 Cuma 09:26

Dicle Üniversitesi’nde 1993’te meydana gelen bombalı saldırıların izini vücudunda taşıyor

A
A
A
Dicle Üniversitesi’nde 1993’te meydana gelen bombalı saldırıların izini vücudunda taşıyor

Diyarbakır’da, 1993 yılında Dicle Üniversitesi yemekhanesinde meydana gelen iki bombalı saldırıda yaralanan 23 kişiden biri olan dönemin personeli, 30 yıldır patlamanın izini vücudunda taşıyor.


Olay, 29 Aralık 1993 yılında Dicle Üniversitesi yemekhanesinde meydanda geldi. Dönemin siyasi kavgaları nedeniyle yemekhane içerisindeki lavabo ve başka bir noktada yerleştirilen bombalar patlatıldı.


Bombalı eylemde can kaybı yaşanmazken, memur ve öğrenciler ile birlikte yaklaşık 23 kişi yaralandı.


Patlamadan yaralanan dönemin yemekhane görevlisi Yılmaz Güney (56), vücudunda patlamanın izlerini taşırken, o anları anlattı.


Yılmaz Güney, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, o gün bütün memurlar ve öğrencilerin birlikte yemek yediğini, kendisinin de o dönem müteahhitte bağlı personel olarak çalıştığını söyledi.


Yemek dağıtılırken lavaboda bir bomba patladığını belirten Güney, “2-3 yaralı yerde vardı. Onları dışarı çıkardım, yemek salonundan çıkarken orada da bir tane patladı. İkinci patlamada bende yaralanmıştım haberim yoktu. Bizi acile kaldırdılar, metal parçaları deri altında kalmıştı. Yaralarımızı dikip hepimizi eve gönderdiler” dedi.


Her yıldönümünde acıları aklına geldiğini aktaran Güney, “Koluma bakınca, ayağıma bakınca kendi kendime bu nasıl oldu? Diyorum. Her sene bu acıları yaşıyorum. Çok yaralı vardı, durumları hafifti. Haddinden fazla travması var” ifadelerinde bulundu.



Dicle Üniversitesi’nde 1993’te meydana gelen bombalı saldırıların izini vücudunda taşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Memduh Büyükkılıç: "Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, büyükşehir belediyesi tarafından arıcılıkta üretimi destekleme adına 750 üreticiye 2’şer kovan arı desteğinin verildiğini söyleyerek, "Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, arıcılıkta üretimi destekleme adına 750 üreticiye 2’şer kovan arı desteğinde bulundu. Belediye tarafından toplam bin 500 kovan arının dağıtıldığı destek programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. 3 bin başvurunun arasında kura ile seçilen 750 üreticiye arılar teslim edildi. Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında düzenlenen dağıtıma vatandaşlar erken saatlerde gelerek, sıra aldı. Otoparkın neredeyse tamamı arı desteği almak için alana gelen üreticilerin araçlarıyla doldu. Belediye personelinin de yardımıyla sırası gelen vatandaş arılarını alarak, alandan ayrıldı. Üreticilerin araçlarıyla dolan otopark havadan dronla görüntülendi. Alana gelerek, vatandaşlarla konuşan ve üretimlerinde bereket dileyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Bugün görüldüğü gibi sabahın erken saatlerin de arılar uyanmadan, güneş doğmadan dağıtımını sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın araçlarına yüklemek suretiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu yıl 750 vatandaşımıza arıcılık desteğini vermek üzerine çabamızı sürdürdük. Destekten faydalanacak vatandaşlarımızın, ya sertifikası olacak ya Tarım İl Müdürlüğü’nde kaydı olacak ya da bu işin yüksekokulunda mezun olmuş olacak. Önüne gelene arıları dağıtma mantığında bir yaklaşım söz konusu değil. Amacımız üretenin hizmetkarı olmak. Üretenin yanında yer almak. Şükürler olsun, tarım ve hayvancılığa en çok destek veren büyükşehir olarak arıcılıkla ilgili çalışmalarımızı da sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşımız biraz önce söyledi. ‘Arıcılıkta bu hizmeti tek yapan bir belediyeden bahsediyoruz’ diyor. Tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkan bir il olmaya başladık. Kayseri denince ticaret ve sanayi akla gelir ama artık tarım ve hayvancılıkta bizde varız mantığı ve anlayışı içerisinde şehrimizi iyi bir noktaya taşımaya özen gösteriyoruz. Üretenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz. Yapılan çalışmalar hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu. Üreticiler de büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu üretim desteğinde ötürü ilgililere teşekkür etti.