EKONOMİ - 15 Mayıs 2025 Perşembe 09:25

Diyarbakır’da iş dünyası PKK’nın silah bırakmasını olumlu karşıladı

A
A
A

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrika sahipleri ve işverenler, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasına ilişkin gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Yıllardır terörün olumsuz etkileri nedeniyle yatırımların sekteye uğradığı Diyarbakır'da, son gelişmelerin iş dünyasında umutları artırdığı kaydedildi. Sanayiciler, güvenlik ortamının iyileşmesiyle birlikte yeni istihdam alanlarının açılacağını ve bölgenin kalkınmasına önemli bir ivme kazandırılacağını vurguladı. Bölgedeki ticari hareketliliğin artması beklenirken, Diyarbakır'ın ekonomik potansiyelinin ortaya çıkması için sürdürülebilir barış ve istikrarın önemine dikkat çekildi.

Diyarbakır’da iş dünyası PKK’nın silah bırakmasını olumlu karşıladı

Tekstil fabrikası genel müdürü İhsan Çelik, bir vatandaş ve işveren olarak güzel bir süreç olduğunu ve süreci desteklediğini ifade etti. Çelik, "Başta bölgemiz olmak üzere, ülkemiz açısından çok kıymetli bir sürecek. Emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere DEM Parti heyetine ve özellikle Sırrı Süreyya Önder'i rahmetle anıyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Güzel bir süreç başladı Türkiye'de Rabbim hayırlara vesile eylesin inşallah" dedi. Çelik, "Aslında huzurun olduğu bir yerde zaten ekonomi kendi kendine zaman dilimi içerisinde düzeliyor. Bu süreç çok kıymetli bir süreç. Bu süreç içerisinde ekonomi de düzelecek, bölgemiz de düzelecek, bölgemiz düzeldiği gibi ülkemiz de çok güzel yerlere gelecek dünya arenasında. Kavgayla, silahla, gözyaşıyla hiçbir sorun çözülmez. Bizler de işverenler olarak huzurun olduğu yere yatırım yapıyoruz. Sermaye huzurun olduğu yerde duruyor. Dolayısıyla huzurun olduğu yerde zaten ekonomi düzeliyor bunu da zaman gösterecek. Ümitliyiz, umutluyuz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da iş dünyası PKK’nın silah bırakmasını olumlu karşıladı

Ambalaj işletmesi müdürü Hasan Yeşil ise, öncelikle silahların bırakılması bu barış hamlesi sadece bir bölgenin değil Türkiye'nin 85 milyonun ortak kazanımı olduğunu dile getirdi. Yeşil, "Hepimizin bu sürece sahip çıkması gerekir. Bu süreç ekonomiye de, yatırıma da, normal doğal yaşama da olumlu etki sağlayacaktır. Bana göre Türkiye Cumhuriyeti'nin en stratejik kalkınma hamlesi bu barış hamlesidir. Etkisini de umuyorum ki çok kısa sürede hep birlikte görmüş olacağız" dedi.

İşverenler ve iş insanları olarak geleceğe dair daha umutla baktıklarını aktaran Yeşil, "Bu süreç mutlaka bizim işimize yansıyacak. Bölgede yatırımların artması dolaylı olarak bizim de satışımız olumlu yönde etkileyecektir. Biz bu sürecin hem içeride hem dışarıda Türkiye'deki sanayicilerin lehine geleceğini düşünüyoruz. Ben bu sürecin bu barış umudunun Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki süreç tamamen herkesin istediği gibi herkesin ümit ettiği gibi sonuçlanır. Hep birlikte bunun meyvesini yiyeceğiz hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da iş dünyası PKK’nın silah bırakmasını olumlu karşıladı

Mehmet Ali Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.