SPOR - 09 Şubat 2024 Cuma 21:14

Diyarbakır’da kaza geçiren amatör takım ligden çekildi

A
A
A
Diyarbakır’da kaza geçiren amatör takım ligden çekildi

Diyarbakır 1. Amatör Futbol Ligi B Grubunda mücadele eden Dicle Gençlikspor, 21 Ocak’ta geçirdiği kaza sonrası toparlanmak için ligden çekildi.


Takımın teknik sorumlusu Ramazan Özyurt, 1. Amatör B Grubu’nda mücadele eden Dicle Gençlikspor’un 21 Ocak’ta Licegücü Spor ile deplasmanda karşılaşacağı maç için Lice’ye gitmekte iken takım kafilesini taşıyan aracın yoğun yağış nedeniyle kaza yaptığını hatırlatarak, kendisi ve otobüste bulunan 19 sporcunun çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti. Söz konusu kazadan sonra 20 gün geçmesine rağmen, bazı sporcular halen tedavi görmekte olduğunu belirten Özyurt, "Kazada ağır yaralanan takımın teknik sorumlusu olan benim ve çeşitli yerlerinde kırık ve çıkıklar olan sporcularının durumu şimdilik iyiye gidiyor. Bu sebeplerden dolayı yönetim ve teknik heyet bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptı. Yapılan görüşmeler sonucu alınan netice doğrultusunda; 7 sporcunun halen kazadan kaynaklı yara ve ağrılarının devam ettiği, birçok sporcunun ailesinde yaşanan tedirginlik, endişeden dolayı sporcuların tekrar futbol oynamalarına müsaade etmediklerini, geriye kalan tüm sporcuların yaşadığı olayın tramvayı atlatamadıkları sonucuna varılmış olup tüm saydığımız sebeplerden dolayı Dicle Gençlikspor ligden çekilme kararı almıştır. Alınan kararın Kesinlikle sporcuların sağlığı ve psikolojilerinin bozulmaması yönünde olduğu kanısına varılmıştır” dedi.



Diyarbakır’da kaza geçiren amatör takım ligden çekildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.