GÜNDEM - 01 Ekim 2025 Çarşamba 14:29

Diyarbakır’da psikolojik danışmanlar günü kutlandı

A
A
A
Diyarbakır’da psikolojik danışmanlar günü kutlandı

Diyarbakır’da, 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kapsamında bir otelde anlamlı bir gece düzenlendi. Psikolojik danışmanlar, mesleğin tarihçesini anlatan sinevizyon gösterimi, müzik dinletisi ve kokteyl eşliğinde bir araya geldi.


Türk PDR Derneği Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet Arslan, açılış konuşmasında mesleğin topluma katkısına dikkat çekti. Etkinlik çekiliş, müzik dinletisi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Etkinliğe, Eğitim ve Bilim Gücü İş temsilcisi Faysal Yentürk, Türk PDR derneği Diyarbakır il yönetim ekibi Mehmet Arslan, Mehmet Değirmançi, Şafia Erbil, Zeynep Başeğmez, Yunus Yakışık, Medine Çelik, Emel Fidan katıldı.



Diyarbakır’da psikolojik danışmanlar günü kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da kaldırım işgallerine sıkı denetim Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yaya güvenliğini sağlamak ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla kaldırım işgallerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların geçişini engelleyen uygulamalara karşı harekete geçen ekipler, kurallara uymayan işletmelere idari işlem uyguladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaya trafiğinin yoğun olduğu Kumludere Caddesi ve Ulupark çevresinde kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Şehzadeler Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalarda kaldırımlar, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarını işgal eden esnaflar uyarıldı. Denetimlerde kamusal alanların daha düzenli ve erişilebilir hale getirilmesi hedeflenirken, yeşil alanların korunmasına da özen gösterildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çalışmaların amacının daha yaşanabilir bir kent oluşturmak olduğunu belirterek, "Kaldırımlar sadece yayaların. Vatandaşlarımızın sokaklarda özgürce, güvenle ve huzurla yürümesi en temel önceliğimizdir. Esnafımızla birlikte şehrimizin düzenini korumak için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kimseyi mağdur etmeden ama kurallardan taviz vermeden Manisa’yı daha ferah bir şehir haline getireceğiz" dedi. Zabıta Daire Başkanı Bilgihan Hasturan ise denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın aileleriyle huzur içinde vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak için sahadayız. Defalarca uyarılmasına rağmen kurallara uymayan işletmelere gerekli yasal işlemler uygulanmıştır. Amacımız ceza kesmek değil, kamusal düzeni sağlamaktır" diye konuştu.
Muğla Marmaris’te masa tenisi turnuvası başladı Muğla’nın Marmaris ilçesinde, kaymakamlık himayesinde düzenlenen Yeşilay masa tenisi turnuvası 4 Mayıs itibarıyla başladı. ’Hepimiz için bağımsız gelecek’ projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, ilçe genelindeki 21 ortaokulda eş zamanlı olarak yapılıyor. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Yeşilay Muğla Şube Başkanlığı ve Yeşilay Marmaris Temsilciliği iş birliğiyle hayata geçirilen turnuva, beş gün sürecek. Öğrenciler, kendi okullarında düzenlenen müsabakalarda yarışarak hem sportif rekabet yaşayacak hem de sosyal etkinliklerde yer alacak. Turnuvalar süresince öğrenciler, sporun birleştirici gücüyle bir araya gelirken aynı zamanda bağımlılıkla mücadeleye yönelik rehberlik faaliyetlerine de katılacak. Her okul, organizasyon sonunda düzenleyeceği ödül töreniyle dereceye giren öğrencileri ödüllendirecek. Program kapsamında bugün; Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, eşi Sümeyra Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel ve Yeşilay Marmaris Temsilcisi Fatih Taşpınar’ın katılımıyla çeşitli okullarda müsabakalar gerçekleştirildi. Hisarönü Hüseyin Durmaz Ortaokulu’nda düzenlenen programa Milli Parklar Müdürü Halil Şahin ve Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin; Marmaris Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki programa Marmaris Müftüsü Yunus Acar ve Meteoroloji Müdürü Mehmet Altı; Ahu Hetman Ortaokulu’ndaki programa İlçe Jandarma Komutanı Berker Dongul ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Buket Cançekeroğlu; Marmaris Ortaokulu’ndaki programa ise İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Komiser Mustafa Altıparmak katıldı. Gün sonunda düzenlenen törenlerde, müsabakalarda başarılı olan öğrencilere ödülleri Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.