EĞİTİM - 15 Temmuz 2024 Pazartesi 10:16

Diyarbakır’da sağlıklı gıda için denetim koordinasyonu kuruldu

A
A
A
Diyarbakır’da sağlıklı gıda için denetim koordinasyonu kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 17 ilçe belediyesiyle “Gıda Denetim Koordinasyonu” kurdu. Bu kapsamda ilçe belediyeleri personeline gıda denetimi eğitimi verildi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen programda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı uzman personeli, ilçe belediyelerinde gıda denetimi yapan ekiplere, “Gıda denetimi nasıl yapılmalıdır, hukuki dayanaklar ve gıda mevzuatı” konularını anlattı.


Gıda denetimi gerçekleştiren personel de, teorik ve pratik bir alt yapı oluşturma amacıyla ekiplere gıda mevzuatındaki yönetmelikler hakkında bilgi verdi.


Denetimlerin daha etkili olmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 17 ilçe belediyesiyle Gıda Denetim Koordinasyonu kurulmasını sağladı.


İlk etapta merkez ve kırsal ilçelerde Büyükşehir Belediyesi adına gıda denetimi yapacak ekiplere gıda denetiminin nasıl yapılacağı teorik olarak anlatıldı. Daha sonra ise birime bağlı gıda denetim ekipleri tarafından ilçelere bizzat gidilerek denetimlerin sahada nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilecek.


Halkın güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak için denetim ve eğitimler devam edecek.



Diyarbakır’da sağlıklı gıda için denetim koordinasyonu kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Gül, SOLOTÜRK gösterisini izledi İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen SOLOTÜRK gösterisini seyreden İstanbul Valisi Davut Gül, "Burada daha çok fethin ruhunu yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımızın katılımı da aslında bunu gösteriyor. Her biri birer Fatih Sultan Mehmet Han adayı. 21 yaşında fethedilen bir şehirde yaşıyoruz. Müjdelenen bir ordunun, müjdelenen bir komutanın bizler de evlatlarıyız, torunlarıyız" dedi. İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında uçuş gerçekleştiren Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK’ü İstanbul Valisi Davut Gül Yenikapı Meydanı’nda izledi. İstanbul’un fethi ve SOLOTÜRK gösterisine ilişkin konuşan Vali Gül, çifte bayram yaşadıklarını belirtti. "SOLOTÜRK her seferinde adeta yüreğimiz ağzımızda izliyoruz" Konuşmasının devamında etkinliklerin gün boyu olduğuna değinen Vali Gül, "Hem Kurban Bayramı’nın 3’üncü günündeyiz hem de fethin 573’üncü yıldönümündeyiz. Bugün gün boyu etkinlikler vardı. Hemşerilerimizin ilgisi çok çok fazla. SOLOTÜRK her seferinde adeta yüreğimiz ağzımızda izliyoruz. Onlar çok profesyonel, işlerini çok iyi yapıyorlar. Bu vesileyle hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Fethin yıldönümünde, İstanbul’umuzun fethini bir kez daha kutluyorum. Başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, askerlerine, hocasına, dedesine, babasına, herkese Allah’tan rahmet diliyorum, teşekkür ediyoruz" dedi. "Her biri birer Fatih Sultan Mehmet Han adayı" Konuşmasının devamında fetih ruhuna da değinen Vali Gül, "İstanbul’umuz dünyanın en güzel şehri. Burada da daha çok fethin ruhunu yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımızın katılımı da aslında bunu gösteriyor. Her biri birer Fatih Sultan Mehmet Han adayı. 21 yaşında fethedilen bir şehirde yaşıyoruz. Müjdelenen bir ordunun, müjdelenen bir komutanın bizler de evlatlarıyız, torunlarıyız. İnşallah Üsküdar’da yapacağımız 21.30’daki dron gösterisi ile birlikte günü dolu dolu tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.