YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 15:18

EОİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ BORDRO YAKTI

A
A
A
EОİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ BORDRO YAKTI

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını belirterek ``İnsanca yaşamak için emeğimizin karşılığını istiyoruz`` dedi.
Çelebi, eğitimcilerin kamuda en düşük ücretle çalışan konumuna düşürüldüğünü vurgulayarak ``666 sayılı KHK ile kamuda aynı unvanda çalışan personele yönelik ``˜Eşit işe eşit ücret` düzenlemesi ile denge sağlamaya çalışan hükümet, ``˜sizin muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere kapsam dışı bıraktık` dercesine masayı işaret etmiştir. Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanları, üzülerek ifade etmeliyiz ki, kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür`` dedi.
Artık öğretmenin sabrının kalmadığını belirten Çelebi ``9/1 öğretmenin 1.624 TL, 7/1 öğretim görevlisinin 1.856 TL maaş aldığı bir ortamda, kimse kalkıp eğitimle ilgili büyük laflar etmesin. Eğitim çalışanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bırakın, kendilerini gelecek aya taşıyacak mecalleri kalmamıştır. Sabır taşları çatlamış, sinirleri gerilmiştir. Bu ülkede demokrasinin korku tünelinden çıkması sürecindeki mücadelede eğitim çalışanları en önde olmalarına rağmen, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde en sonda olmayı bırakın, kapsamın bile dışında tutulmuştur. Meclis çalışanına, danışmana, şoförüne, üst düzey bürokratlara, gizli kararname ile askere ``˜Cömert Maliye`, diğer kamu çalışanları söz konusu olduğunda ``˜Cimri Maliye` olmaktadır. Patronların milyon dolarlık ``˜usulsüz sanal kumar cezalarını` gözden geçirip ``˜silen Maliye Bakanı`, masaya dönük mesajlarıyla daha şimdiden adeta ``˜ortamı geren Maliye Bakanı` olmuştur`` dedi.
``Eşit işe eşit ücret düzenlemesinden sonra herkesin eşit ama bazılarının ``˜daha eşit` olduğunu gördük`` diyen Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: ``Bizler eğitim çalışanları olarak ayrıcalık talep etmek için buraya toplanmadık. Kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutularak dengesinin bozulduğunu söylemek için toplandık. Eğitim çalışanları olarak ``˜Gelir dağılımında adaleti sağlayın, sözde ve özde kamu çalışanı ayrımına son verin, patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına gelince sefalet ücretini reva görüp, al da bunu merhem et uygulamasından vazgeçin` demek için toplandık. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olarak, 4/C`li personel olarak, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci olarak buradayız. Diyanet çalışanları olarak, sağlıkçılar olarak, büro çalışanları olarak, belediye çalışanları olarak, emekliler olarak, kısacası bütün kamu çalışanları için buradayız. Kamu çalışanları olarak bize reva görülen ücreti protesto etmek için buradayız. Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız.``
Hükümete seslenen Ömer Faruk Çelebi ``Hükümetten, toplu sözleşme masasında içimize sinen, emeğimizin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasını istiyoruz`` dedi.
Toplu sözleşmeye ilişkin genel taleplerinin Memur-Sen tarafından daha önce kamuoyu ile paylaşıldığını belirten Çelebi, taleplerinden bazılarını şöyle sıraladı: ``Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına yıllık 1.000 TL olarak verilmesini, üniversitelerde çalışan idari personele de geliştirme ödeneği verilmesini, öğretim elemanlarının ek ders saatlerinin azaltılıp, ücretlerinin artırılarak bilimsel çalışmaya zaman ayırmasına olanak tanınmasını, Kredi Yurtlar personeline daha önce olduğu gibi ikramiye ödenmesini, İLKSAN`a zorunlu üyeliğin kaldırılmasını, askerliğini yedek subay olarak yapan kamu çalışanlarının OYAK kesintilerinin iade edilmesini ve kamuda üvey evlat muamelesi yapılan 4/C`lilere kadro verilmesini istiyoruz. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanlarına 50 puan artış yapılmasını, yani 314 TL ek ödeme verilerek ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini, eğitimcinin hak ettiği ekonomik seviyeye çıkarılmasını bekliyoruz. İki yıl önce 18. Milli Eğitim Şurası`nda 12 TL olması kararlaştırılan Ek-Ders ücretlerinin günümüz şartları dikkate alınarak ek ders birim ücretinin 15 TL`ye çıkarılmasını ve ek ders esaslarının değiştirilerek adaletli bir dağıtımın ortaya konulmasını bekliyoruz. İstihdamda güçlük çekilen yörelerde bazı kamu çalışanlarına ek tazminat uygulayan hükümet, eğitimciye gelince ek tazminat yerine ek fedakârlık istiyor. Bu çarpıklığın düzeltilmesini, istiyoruz. Vergi matrahının yükseltilmesini, ilk altı ay verilenin, ikinci altı aylık sürede geri alınmamasını, ek ders ücretlerinin, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamasını istiyoruz.``
Milli Eğitim Bakanlığının eğitim çalışanlarına sahip çıkmayarak karşısına aldığını kaydeden Çelebi ``Milli Eğitim Bakanına sesleniyor, Eğitimcileri karşınıza alarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Eğitimde başarılı olacaksanız, eğitimcileri yanınıza alarak başarılı olabilirsiniz diyoruz`` şeklinde konuştu.
Kamu çalışanları olarak hükümete seslenen Çelebi şöyle konuştu: ``Özür grubu tayin uygulamasında mağduriyetler var. Kariyer basamakları uygulamasındaki belirsizlik hala sürüyor. 4+4+4`le ilgili çelişkili açıklamalarınız toplumu da, eğitimciyi de huzursuz etmekten başka bir işe yaramıyor. KİK toplantılarında imza altına alınan kararlar hala hayata geçirilmedi. Eğitim çalışanları olarak sorunlarımıza eğilen bir Bakanlık görmek istiyoruz. Kamu çalışanları olarak buradan hükümete sesleniyoruz; Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. ``˜Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor` diyenlere, eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.`` Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir Gençlik Festivali başladı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yerel seçimler öncesi vaatlerinden biri olan Gençlik Festivali 15 Mayıs’ta başladı. 19 Mayıs’ta sona erecek olan Agora Gençlik Festivalinde gençler için oyunlar, DJ performansları ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal Kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Gençlik Festivali ile kutluyor. 15 Mayıs’ta Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda farklı etkinlikler, oyunlar ve DJ performans ile başlayan festival 19 Mayıs’ta Menteşe Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda Gazapizm, Köyceğiz ilçesinde Kolpa, Yatağan ilçesinde Necati ve Saykolar, Milas ilçesinde Sakiler, Kavaklıdere ilçesinde Kutsi, Datça ilçesinde MBB Popüler Müzik Orkestrası konserleriyle devam edecek. 15 Mayıs’ta Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda başlayan Gençlik Festivali’ne katılan üniversite öğrencileri pandemiden bu yana gençlerin bir araya gelebileceği etkinliklerin düzenlenmediğini, bu festivalin sınavlara iki hafta kala kendilerine çok iyi geldiğini söylediler ve festivali düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Ahmet Aras’a teşekkür etti. “Sınavlara iki hafta kala bu festivalle stres atıyoruz” İngilizce Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Fuat Mustafa Özkan Gençlik Festivali’nin ilk gününde şunlar söyledi; “Sınavlara iki hafta kala böyle bir etkinlik bizlere çok iyi geldi. Stres atıyoruz. Etkinlikler güzel olmuş ama genişletilebilir. Masa tenisi, su savaşları da olsa güzel olurdu” “Pandemiden bu yana böyle festivaller düzenlenmemişti” Tarih Bölümü öğrencisi Kamil Göktuğ’da festival için şunları söyledi; “Tarih bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Çeşitli oyunlar oynadık, bilek güreşi müsabakasına katıldım. Gayet eğlenceli vakit geçiriyoruz. Pandemiden bu yana Kötekli’de öğrencileri bir araya getiren etkinlik düzenlenmedi. Konserlere de mutlaka katılacağız” “Gençlerin kaynaşması açısından bu tür festivaller devam etmeli” Elektrik Elektronik Mühendisi ikinci sınıf öğrencisi Şule Güneroğlu’da 19 Mayıs Gençlik Festivali için şunları söyledi; “Böyle bir etkinlik biz öğrenciler için Kötekli’ye lazımdı. Gençlerin kaynaşması, kendini bulması için bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Yeni aktiviteler eklenebilir, festival için arkadaşlarımızdan geri dönüşler çok olumlu” Üniversite öğrencisi Ali Buz yerel yönetimlerde okuduğunu, bu tür etkinliklerin kendileri için çok iyi olduğunu, konserlere de mutlaka gideceklerini söyledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.
İzmir P. Karşıyaka turu zora soktu P. Karşıyaka, Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final 1. maçında Galatasaray’a evinde kaybederek bir üst tura yükselmeyi zora soktu. Sarı-kırmızılılar sahasında oynayacağı müsabakayı kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden P. Karşıyaka, play-off çeyrek final 1. maçında Galatasaray’la İzmir’de karşı karşıya geldi. İki takımın yoğun mücadelesiyle yüksek tempoda geçen müsabakanın normal süresi 82-82 bitti ve karşılaşma uzatmaya gitti. Başa baş giden karşılaşmayı sarı-kırmızılılar uzatmanın son saniyelerinde bulduğu sayılarla 96-95 kazandı. Yarın 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda rövanş karşılaşmasına çıkacak olan P. Karşıyaka, rakibine bu kez de yenilmesi durumunda normal sezonu noktalayacak. Yeşil-kırmızılı ekibin galibiyet alması durumunda ise yarı finale çıkan takımı 19 Mayıs Pazar günü İzmir’de oynanacak son maç belirleyecek "Oyuncularımla gurur duyuyorum" Karşılaşmaya dair açıklamalarda bulunan Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, çok gergin, sert ve iyi bir maç olduğunu dile getirerek, "İki takım sporcularını da tebrik ediyorum, mücadele üst düzeydi. Ama her şeyden ziyade Vitto’nun sakatlığı bizi çok üzdü. Hastaneye MR’a gitti, umarım ciddi bir sakatlığı yoktur. Maça gelince, Vitto da eksilince belki maçı izleyenler biz oyundan düşeceğiz zannettiler ama sonuna kadar kazanmak için oyundaydık. Bizim sınırlı rotasyondan dolayı, maalesef 45 dakika oynatmak zorunda kaldığımız oyuncular oldu. Uzatmaya gitmeden önce 3-4 hücumu çok kötü oynadık. Hazırlandığımız taraflara hücum edemedik ve maç uzatmaya gitti. Furkan’ın oyun dışı kalmasına rağmen takımım maçın sonuna kadar oyunun içinde kaldı. Anlamadığım nokta şu; bu kadar sert bir maçta Pınar Karşıyaka, 4. çeyrek ve uzatmada sadece iki faul atabilmiş, yani 15 dakikayı sadece 2 faul atışıyla geçirmiş. Rakibimiz 50 üç sayılık atış kullanmış, bu bizim için muazzam. Rakibimizi dışarı püskürtebilmişiz ama daha fazla faul atışı yapmışlar. Sonunda iki de çalınmayan net steps var ki tuhaf şekilde, bence maçın gidişatını belirledi. Ben galibiyetlerinden ötürü Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Salonu hınca hınç doldurup bize destek veren taraftarımıza bize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Ancak en çok bu mücadelelerinden dolayı oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi. Vitto Brown sakatlandı Pınar Karşıyaka’nın oyuncusu Vitto Brown, devrenin bitimine 5 dakika kala sakatlık yaşadı. Smaca giderken rakibinin yaptığı müdahaleyle yere düşen Brown parkede kısa bir süre hareketsiz kaldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası boyunluk takılarak hastaneye götürülen Vitto Brown müsabakaya devam edemedi. Yapılan MR sonucunda ABD’li forvetin korkulacak bir şeyinin olmadığı ve yarın oynanacak rövanş mücadelesinde forma giyebileceği ifade edildi.
Şırnak Şırnak’ta gösteri ve yürüyüşler 3 gün yasakladı Şırnak Valiliği, gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile el ilanı, sticker, broşür vb. dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin ve ilimiz genelinde yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla toplu olarak ilimiz dışından gelecek olan şahıslar ile il merkezi ve ilçeler arası toplu olarak giriş çıkışların Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde (coğrafi alan-il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 16.05.2024 günü saat 18.00’den 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar yasaklanmıştır” denildi.