- 22 Şubat 2018 Perşembe 15:51

Muhtarlardan mehterli askerlik başvurusu

A
A
A
Muhtarlardan mehterli askerlik başvurusu

DÜZCE(İHA) – Düzceli muhtarlar Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gönüllü olarak askere gitmek için mehter eşliğinde askerlik şubesine gelerek dilekçe verdi.

DÜZCE(İHA) – Düzceli muhtarlar Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gönüllü olarak askere gitmek için mehter eşliğinde askerlik şubesine gelerek dilekçe verdi.


Düzce Belediyesi önünde toplanan muhtarlar ve vatandaşlar mehter eşliğinde askerlik şubesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, Düzce Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Askerlik Şubesi önünde konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, "Bugün burada toplanmamızın sebebi, Cumhurbaşkanımız ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Biz muhtarlar olarak sahada vatan için, bayrak için savaşmak istiyoruz. Askere hazırız, evden buraya gelirken de evdekilerle de helalleştik. 393 muhtar arkadaşımızın dilekçesini teslim ediyoruz" dedi.


Çengel, ardından Düzce Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşız Serkan Savaş’a dilekçeleri teslim etti.



"Düzce ayakta"


Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da "Muhtarlarımız bugün ayağa kalktılar. Mehmetçiğimize destek için muhtarlarımız bu gece Kilis’e gidecekler. Biz de mehter takımını yanına verdik. Biz de her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız. Bütün halkımız Mehmetçiğimizin yanındadır" diye konuştu.


Konuşmanın ardından askerlik şubesindeki askerler ziyaret edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı Muş’un Korkut ilçesinde yaklaşık 8 ay önce iki aile arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı. Muş’un Korkut ilçesine bağlı Kocatarla köyünde 8 ay önce yaşanan kavgadan dolayı başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı. Görkan ve Er aileleri arasında başlayan husumet, köy camisi önünde gerçekleşen barış töreni ile son buldu. Bölgenin saygın isimlerinden biri olan Baki Duygu’nun önderliğinde yapılan girişimlerle, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözüme kavuşturuldu. Kocatarla Köyü Camisi önünde gerçekleşen törende, Görkan ve Er aileleri bir araya geldi. Kanaat önderleri, din adamları, siyasi parti liderleri ve çok sayıda vatandaşında bulunduğu törende, taraflar arasında geçmişte yaşanan olumsuzluklar bir kenara bırakılarak, karşılıklı barış ve uzlaşı sağlandı. Köyde düzenlenen barış törenine katılan AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre, Türkiye’nin zorlu coğrafyasında yaşamın bazen zorluklarla dolu olduğunu ancak halkın barışa olan inancının her şeyin üstesinden gelebileceğini vurgulayarak, “Bizler belki dünyanın en zorlu coğrafyada yaşıyoruz. Biz bazen yaşantımız gereği maalesef bir tavuk için, bir pire için, yorganı yakıp gidiyoruz. Sonrasında da biz bir pire için, bir tavuk için kırdığımız kalbi yine insanlarımız barış yemeğinde bir araya gelir gerek duyduğu zaman barış yemeğinde 100 koyun kesebilecek kadarda kadirşinas bir halkımız var. Bizler istiyoruz ki kadirşinas tarafımız hep böyle devam etsin” dedi. Barışı sağlayan kanaat önderlerinden Baki Duygu ise, halkın bir araya gelerek barışı ve dayanışmayı önemsediğini vurgulayarak, “Yaklaşık 8 aydır ailelerin barışması için çok büyük bir uğraş veriyoruz. Çok yorulduk nihayet barış sağlandı. Bundan sonra temennimiz odur ’ki hiçbir problem olmayacak. Bir birileriyle komşuluk yapacaklardır. Buna inanıyoruz. Kısa sürede sağladığımız bu barışın İnşallah bu bölgemizde yaşanan tüm kan davalılara örnek olacaktır. Çünkü bu tür barışlar herkes için büyük bir rahatlıktır. Ancak biz bunu iki ay önce yaptık bitirdik fakat araya çomak sokarak tekrar bozdular. Ancak daha sonra yaptığımız girişimler sonucu bu gün aileleri barıştırdık ve çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Duaların okunmasının ardında iki ailenin fertleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra el sıkışarak kucaklaştılar. Barış törenine; Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Kırköy belde Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.