EĞİTİM - 12 Temmuz 2018 Perşembe 10:52

Montessori Öğretmen Eğitimi programı katılımcılarına sertifikaları takdim edildi

A
A
A
Montessori Öğretmen Eğitimi programı katılımcılarına sertifikaları takdim edildi

Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Özel Doğuş Koleji işbirliğiyle düzenlenen “Montessori Öğretmen Eğitimi Programı” katılımcılarına, eğitim sertifikalarını Rektör Prof.

Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Özel Doğuş Koleji işbirliğiyle düzenlenen “Montessori Öğretmen Eğitimi Programı” katılımcılarına, eğitim sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar takdim etti.


Rektörlük Makamında gerçekleştirilen sertifika törenine; Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, Montessori Öğretmen Eğitimi Programı’nda eğitim alan öğretmenler katıldı.


Montessori Öğretmen Eğitimi Programı hakkında eğitimcilerden bilgi alan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ederek sertifikalarını takdim etti.


Gerçekleştirmiş oldukları “Montessori Öğretmen Eğitimi Programı” hakkında bazı bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, İtalyan eğitim felsefesi uzmanı Maria Montessori tarafından geliştirilen bu eğitim sisteminde çocuğun ilgi alanlarına uygun bir eğitim almasının amaçlandığını belirtti.


Günümüzde en yeni fikirleri üreten ve belli konumlara yükselmiş olan kişilerin Montessori eğitim sistemiyle yetiştiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Pınarcık, herhangi bir sınırlamanın bulunmadığı bu eğitim sistemiyle çocuklara özgür bir eğitim ortamı sunulduğunu ve bu eğitimin; anaokulu, ilkokul ve bazı ülkelerde lise seviyesine kadar çıktığını sözlerine ekledi.


Bu eğitim modelinin; çocuklara uygun bir ortam oluşturularak doğal gelişiminin sürdürülmesi halinde, çocukların kendiliğinden yürümeyi ve konuşmayı öğrenmesine benzer olarak; okuma, yazma ve matematik gibi dersleri de kendiliğinden öğrenmesine imkan sağladığına vurgu yapan Özge Pınarcık, çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitiminde; aile, öğrenci ve öğretmenin işbirliği içerisinde olduğunun altını çizdi.


Montessori eğitim sisteminin; hem okulda hem de evde uygulanabilen geniş kapsamlı bir eğitim modeli olduğunu vurgulayan Pınarcık, “Biz de bu amaçla yola çıkarak Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Özel Doğuş Koleji ile işbirliği içerisinde 28.04.2018-08.06.2018 tarihleri arasında, hem teorik hem de uygulamalı yürütülen 160 saatlik Montessori Öğretmen Eğitimi Programı’nı planladık. Katılımcılarımız, Montessori Öğretmen Eğitimi Programı’nı oldukça başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı ve bugün değerli Rektörümüzün elinden sertifikalarını almanın haklı gururunu yaşadı.” dedi.


Montessori Öğretmen Eğitimi Programının hayata geçirilmesinde kendilerine destek sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’e ve Düzce Doğuş Koleji Müdürü Serap Turan’a teşekkür eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, Düzce ve çevre illerden çok yoğun bir talep gördüğü için Montessori Öğretmen Eğitimi Programı’nın Ekim ayı içerisinde tekrarlanacağını dile getirdi.


Özge Pınarcık, Montessori Öğretmen Eğitimi ile ilgili duyuruları takip etmek ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin; duzcemontessoriegitimi.com internet sitesi ile Düzce Doğuş Koleji ve Üniversitemiz internet sitelerini takip edebileceğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Vali Aydoğdu: “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir” Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir” dedi. Vali Aydoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Alın terinin damlaları, yarının umutlarını yeşertir; emekçinin gücü, toplumun yüreğidir. Bugün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, alın teri ve emekleriyle büyük ve güçlü Türkiye idealimize katkı sağlayan emekçi kardeşlerimizin günüdür. Bir yandan evlerine helal lokma götürmeye çalışırken aynı zamanda ülkemizin kalkınması ve refahı için çaba sarf eden gayret gösteren tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Her bir çarkın dönüşüyle, her bir makinenin çalışmasıyla, ülkemizin sanayi ve ekonomik yapı taşları daha da sağlamlaşmaktadır. Bugün savunma sanayinden yerli otomotive, ulaşımdan enerji tesislerine, şehir hastanelerinden hayatımızı kolaylaştıran pek çok teknolojik ürün ve alete kadar göğsümüzü kabartan bütün eserlerde işçilerimizin, çalışanlarımızın emekleri ve alın teri vardır. Üreten emek veren ve gayret gösteren işçilerimizin bu özverili çalışmaları sayesinde ülkemiz her alanda daha da güçlü bir konuma ulaşacaktır. Devletimiz, emeğin kıymetini bilen yaklaşımları ve sürekli geliştirdiği politikalarla çalışma hayatını iyileştirmek için kararlı adımlar atmaktadır. Özellikle son yıllarda yapılan reformlar, iş güvenliği ve çalışma şartlarını önemli ölçüde iyileştirmiştir. İşçi kardeşlerimizin yanında yer almak, onların refahını ve güvenliğini sağlamak, devletimizin önceliklerinden olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu özel günün bir bayram havasında geçmesini temenni ediyor, tüm çalışanlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve bereket dolu bir yaşam diliyorum.”
Manisa Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle öldürüp kuyuya atan şahıs, ardından kendi kafasına ateş etti. Ağır yaralanan şahıs tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Alaşehir’in Çağlayan Mahallesi’nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ve Sarıgöl ilçesinde ikamet eden, eşiyle boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi Gözde Yılmaz (27), bir yıldır birlikte yaşadığı S.Y. (33) ile, kendisine ait 45 AIR 828 plakalı otomobiliyle Alkan Mahallesi Ahlat mevkiinde bulunan bağa geldi. Aralarında çıkan tartışma sonucunda S.Y., otomobilde bulunan av tüfeğiyle Gözde Yılmaz’ı bir el ateş ederek öldürüp cesedini 3 metre derinliğindeki su dolu kuyuya attı. Şahıs ardından kendi kafasına da bir el ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Silah sesini duyanlar 112 acil ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil ekipleri ve jandarma korkunç manzara ile karşılaştı. Gözde Yılmaz’ın kuyuda olan cenazesini itfaiye ekipleri çıkarırken, suç aleti tüfek ve otomobile jandarma tarafından el konuldu. Olayda ağır yaralanan S.Y. önce Alaşehir Devlet Hastanesi’nde ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan S.T.’nin tedavisine devam edilirken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Gözde Yılmaz’ın boşanma aşamasındaki eşinden 2 ve 6 yaşında iki çocuğu olduğu öğrenildi.