GENEL - 20 Eylül 2018 Perşembe 11:20

Vali Şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi

A
A
A
Vali Şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Dr.

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için düzenlenen yemekte bir araya geldi.


19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları etkinliği kapsamında Vali Dr. Zülkif Dağlı, Şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün organize ettiği davette bir araya geldi. Vali Dağlı yemekte tek tek misafirlerin masalarını gezerek hal hatırlarını sordu. Kur’an-i Kerim tilaveti ile başlayan organizasyon edilen dualarla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaneli’nin yöresel ürünlerini tattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Bilecik’in Osmaneli ilçesine ait yöresel ürünlerin tadına baktı. Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’na katıldı. Kooperatif üyeleri, Osmaneli’nde üretilen ‘Osmaneli Ayva Lokumu’, ‘Nar Lokumu’, ‘Süt Reçeli’, ‘Salça’ ve kadın girişimciler tarafından üretilen ‘Tarhana’ ve ‘Lefke Bezi’ ürünlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birebir tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaneli ürünlerinden övgüyle bahsederek, "Osmaneli’nin yöresel ürünlerinin lezzeti ve kalitesi beni her zaman etkilemiştir. Bu ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması için hep birlikte çalışmalıyız. Kadın girişimcilerimizin ürettiği ürünler de son derece özgün ve değerli. Bu tür girişimleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi. "Cumhurbaşkanımızın Osmaneli ürünlerine gösterdiği ilgi bizi mutlu etti" Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise yaptığı açıklamada, "Osmaneli’nin yöresel ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinlikler, bu ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması için önemli bir fırsat sunuyor. Cumhurbaşkanımızın Osmaneli ürünlerine gösterdiği ilgi bizi mutlu etti. Bu ilgi, ürünlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olacak" diye konuştu. Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin katılımı, Osmaneli’nin yöresel ürünlerinin ve kadın girişimciliğinin tanıtımı açısından önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
Samsun Lisede Gençlik Şenliği Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Köprülüler Anadolu Lisesi’nde 2024 Gençlik Şenliği yapıldı. Köprülüler Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Karabulut koordinesinde, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı 2024 Gençlik Şenliği, davetlilerin beğenisi topladı. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Av. Murat Gül, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Ümit Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, Şube Müdürü Burak Akça, davetliler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Programda il bazında düzenlenen voleybol turnuvasında Vezirköprü’ye birinciliği getiren Vezirköprü Köprülü Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı öğrencilerine ve öğretmenlerine Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya tarafından başarı plaketi verildi. Şampiyon olan takımı tebrik eden Kaymakam Kaya, Türkiye çapında düzenlenecek olan müsabakalara Vezirköprü Köprülü Anadolu Lisesi öğrencilerini göndereceklerini ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında yurt dışında Vezirköprü’yü temsil eden Köprülü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür belgesi İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Ümit Çetinkaya tarafından verildi. Çetinkaya, bu tarz organizasyonda Vezirköprü’yü temsil eden öğrencilere ve liderlik yapan öğretmenlere teşekkür ettiğini belirtti. Daha sonra şenlikte Köprülü Anadolu Lisesi öğretmenlerinin oluşturmuş olduğu koro sahneye çıktı. Koro şarkılarını çalıp söylerken, etkinliğe katılan davetliler de koroya alkış tutarak eşlik etti. Okul öğrencileri şarkılar eşliğinde dans ederek ders yılının stresini attı. Son olarak şenlik kapsamında kurulan "Anadolu Motifleri Resim Sergisi" ve serginin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilen resim sergisi gezildi ve motifler hakkında bilgi alındı.
Adana TEKNOFEST Adana Genel Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’da 10.’su yapılacak TEKNOFEST’in en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını söyledi. TEKNOFEST Adana için yapılan çalışmalar ile yapılması gereken faaliyetlerin değerlendirildiği Genel Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi. Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, “Bu organizasyonu gerçekleştirmek için Adana’nın tercih edilmesinden dolayı çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz. Bunu ilimize yakışır bir şekilde sorunsuz bir şekilde icra edilmesi için hepimize düşen görevler var” dedi. Adana’nın festivaller şehri olduğunu ve bu sebeple de bu tarz organizasyonların şehre hem iyi organize edildiğini hem de Adanalıların bu işi severek gönülden yaptıklarını ifade eden Vali Köşger, “Her festivalde gördüğüm şey, Adanalı hemşehrilerimizin o festivalin gereği neyse onu en iyi şekilde yerine getirip coşkuyla katılım sağlamaları. İlimizde yakın zamanda Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni 9 gün süreyle çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Bu süreçte ilimizdeki asayiş olayları da minimize oldu, yani normal günlerden daha düşük vukuat oldu. Dolayısıyla Adanalılar çalışmayı bildikleri gibi yeri geldiğinde eğlenmeyi de biliyorlar. Bu sebeple Adanalı hemşehrilerimize festivallerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. TEKNOFEST’İN Adana’da ilk defa yapılacağını kaydeden Vali Köşger; TEKNOFEST’İN Türkiye çapında çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtip, “Adana’da TEKNOFEST’İN 10.’su yapılacak. TEKNOFEST’İN en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. İlimizde güzel bir TEKNOFEST gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Toplantı, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz tarafından gerçekleştirilen sunumla sürdü.