POLİTİKA - 14 Ocak 2019 Pazartesi 12:47

MHP Düzce Belediye Başkan adayı Bıyık galericilere söz verdi

A
A
A
MHP Düzce Belediye Başkan adayı Bıyık galericilere söz verdi

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık Düzce’de sıkılmadık el bırakmama adına yoğun mesai anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor.

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık Düzce’de sıkılmadık el bırakmama adına yoğun mesai anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor.


Küçük Melen ve Akçakoca Yolu üzerinde faaliyet gösteren Galericiler sitelerini ziyaret eden MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, Düzce’de galericilerin yaşamış olduğu sorunlara vakıf olduklarını belirterek gerekli çalışmaların yapılacağının sözünü verdi.


31 Mart Yerel seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, seçim gezileri kapsamında ziyaret ettiği galericilerin yaşadıkları sorunları dinledi.


Galericiler Erdoğan Bıyık’ı kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyetleri ifade ederek konuşmalarına başladılar. Galericiler, “Başkanım öncelikle buraya gelerek bizlerin yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Başkan olduktan sonra da bizleri ziyaret ederek diğer siyasi partilerin yaptığı gibi davranmamanızı istiyoruz. Sizler bizim yaşadığımız sorunları biliyorsunuz. En büyük sıkıntımız rent a car adı altında araç satışı yapan kişilerin önüne geçmenizdir. Çünkü bizler sattığımız araba için devletimize vergi ödüyoruz ve bu işi yapması gereken kişilerde resmi olarak bizleriz. Belediye başkanları rent a car adı altında araç satışı yapan işletmelerin açılışını yapacak kadar bizlerden uzaklar” diyerek yardım istediler.


Düzce Belediyesi MHP Meclis Üyelerinin de katılım sağladığı ziyarette galericilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, “Öncelikle bizleri sıcak bir ortamda karşıladığınız için sizlere teşekkür ederim. Sizin sorunlarınızın farkındayız ve bununla ilgili olarak gerekli çalışmaları başlatacağız. Belediye Meclis üyelerimiz konu hakkında belediye meclisine ilk olarak önerge verecekler ve süreci başlatacaklar. Belediye başkanı olmamız durumda ise sorunun çözüme kavuşması ve kanuni sürecin başlaması adına adımları attıracağımın sözünü veriyorum. Ben kazansam da kaybetsem de Düzce’deyim ve sizi tekrar ziyaret edeceğim ancak karşınıza belediye başkanı olarak gelmek istiyorum. Bunun için seçimlerde sizin ve çevrenizdeki kişilerin desteğini bekliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de tahliye edilen yaşlı kardeşlerin evinden 4 kamyon çöp çıktı Sultangazi’de birlikte yaşayan ve 5 aydır kiralarını ödemedikleri iddiasıyla evden çıkartılan yaşlı 2 kardeşin yaşadıkları evin çöp ev olduğu ortaya çıktı. 4 kamyon çöp boşaltılan ev cep telefonu kamerasına yansıdı. Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi’nde iddiaya göre uzun zamandır birlikte yaşayan Halime İlkçağlı (74) ile kardeşi Yusuf İlkçağlı (68) bir süre önce ev sahipleri tarafından 5 aydır kira ödemedikleri iddiası ile dava edilmişti. Gelen mahkeme celbine itiraz eden kardeşler, bin 500 TL olan kiralarını aksatmadan ödediklerine dair dekontları mahkemeye sunmalarına rağmen kendileri hakkında tahliye kararı verilmişti. Kararın ardından ev sahibi ise iddiaya göre 2 kardeşi akşam saatlerinde polis ekipleri eşliğinde eşyaları ile birlikte dışarı çıkarmıştı. Gidecek yerleri olmayan kardeşlerin durumunu öğrenen mahalle muhtarı ise kaymakamlık ile irtibata geçip kardeşleri geçici olarak Selahattin Eyyubi Uygulama Oteli’ne yerleştirmişti. Çöp ev ortaya çıktı Ev sahibi, yaşlı kardeşlerin evden çıkartılmasından sonra temizlik yaptırmak istedi. Temizlik için gelen ev sahibi mutfak ve banyosu dahil tamamen dolu olan evi görünce şaşkına döndü. Yaşlı kardeşlerin evi, çöp eve çevirdikleri ortaya çıktı. Evden 4 kamyon çöp boşaltılırken, temizlik çalışmaları cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, daire içerinde temizlik çalışması yapıldığı ve tüm odaların çöp malzemeleri ile dolu olduğu görülüyor.