YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 10:39

NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU MEZUNLARI BULUŞUYOR

A
A
A
NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU MEZUNLARI BULUŞUYOR

Kurulduğu 1909 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde 9 bin’den fazla mezun veren Namık Kemal İlköğretim Okulu Mezunları buluşuyor.
Okul Aile Birliği tarafından “103 Yıllık Dev Çınarın Tüm Yaprakları Tekrar Buluşuyor” sloganıyla akşam yemeği şeklinde düzenlenen Mezunlar Yemeği geniş katılımla yapılacak. Yemeğe aralarında siyaset, eğitim, iş ve spor dünyasında aktif olarak yer alan Namık Kemal İlköğretim Okulu mezunları ile çalışan ve emekli olmuş öğretmenlerin katılması bekleniliyor.
Çok sayıda renkli simanın da bir araya geleceği beklenen bu “Büyük Buluşma” 7 Ocak 2012 Cumartesi akşamı saat 18:00 da gerçekleşecek. Eğitim tarihinde çığır açan Milli Eğitim Eski Bakanlarından Rahmetli Avni Akyol’un, Düzce Belediyesi Eski Başkanları’ndan Rahmetli Süleyman Kuyumcu’nun, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük’ün, Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk’ün Namık Kemal mezunu olduğu biliniyor.
Hazırlanan programla ilgili olarak bilgi veren Namık Kemal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Ferda Yavuz, yemeğe katılmak isteyen mezunlar ile emekli öğretmenlerin okula uğrayarak davetiye almalarını belirterek, tüm mezunları beklediklerini söyledi. Programda akşam yemeği, konuşmalar, sunular, 1950 öncesi mezunlara belge verilmesi, hatıra fotoğrafı çekimleri yer alacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı meclis toplantısında 2 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 14 madde görüşülüp karara bağlandı. Turgutlu Belediye meclisi Başkan Çetin Akın başkanlığında toplandı. Mayıs ayı olağan meclis toplantısında 14 madde görüşülerek karara bağlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Mayıs Ayı Meclis Toplantısında gündemin sekizinci maddesi olan “İlçemiz 6. mıntıka 3110 ada1 ve 2 parsel sayılı taşınmazlar ile 9. mıntıka 2534 ada 12 parsel sayılı taşınmaza yönelik Belediyemiz Başkanlığı tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişikliği teklifinin, planlama sürecinin hızlandırılabilmesi amacıyla, 1/1000 ölçekli imar planı yapma ve onaylama yetkisinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunun görüşülmesi” maddesinin Cumhur İttifakı üyelerinin hayır oyu kullanmasının ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Başkan Çetin Akın, “Siyasi rekabeti bir kenara bırakmalıyız! Biz; Turgutlu’muzda yapacağımız yeni imar uygulamalarıyla projeler kazandırmayı ve hayata geçireceğimiz projeler sayesinde bahsi geçen bölgemizi kalkındırmayı düşünürken maalesef hayır oyu kullanan meclis üyelerimiz kentimizin yararını düşünmedi. Elbette anlaşmazlıklar olabilir, tartışabiliriz ancak bu güzel kentin yararına olacak tüm çalışmalarda uzlaşılmalı ve Turgutlu halkının lehine kararlar vermeliyiz” dedi. “Size ihanet edene iş vermeye devam eder misiniz?” Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Meclis sonunda dilek temenniler bölümünde MHP Turgutlu Belediyesi Şehir Meclis üyesi Erhan Diler’in sorusu üzerine açıklama yapan Çetin Akın iddialar hakkında cevap verdi. Turgutlu Belediyesinde işten çıkarılan çalışanlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çetin Akın, “Bu memlekette 30 sene sonra ekibimizle birlikte seçim kazandık. Hiçbir arkadaşımızı 5 yıl boyunca işten çıkarmadık. Bunu gururla anlattım her gittim yerde. Mesai arkadaşlarıma, seçim sürecinde sizi mitinglere çağırırsam bana bile gelmeyeceksiniz dedim. Hepiniz ekmeğinize bakın, hepinizin gönlünde bir aslan yatar, istediğiniz partiye gider oy verirsiniz dedim. Bir kişiyi bile benim mitingime geleceksiniz diye zorlamadım. Benim işe aldığım adam belediyenin bilgisayarında rakibimin sosyal medyasını yönetiyor. Hepsinin fotoğraflarını ve belgelerini gösterebiliriz. Bana gelen dedikodularla iş yapsaydım şu ana kadar 70-80 tane arkadaşı işten çıkarırdım. Size ihanet edene iş vermeye devam eder misiniz? Bana ihanet eden herkese ihanet eder, bunu unutmayın. Bu el koyduğum belediyenin bilgisayarı. Siz tutar mıydınız işte? Her şeye rağmen adaletli davranıyorum. İşte çıkarılan 19 kişinin 19’unun da belgeleri var. Sizlerin geçmiş dönemlerde yaptıklarınızı ben yapmadım, yapmamaya da devam edeceğim” dedi.
Kayseri Bu oyun yazmayı kolaylaştırıyor Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na Kayseri Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’nden katılan öğrenciler, geliştirdikleri oyun ile yazmayı öğrenenlerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor. Öğrencilerin geliştirdikleri Yazı Asistanı isimli oyunda 5 ana kart üzerinde duruluyor. Oyuncu sırasıyla kategorilere ayrılmış kartlardan çekerek kartlarda yazanları birleştirerek metin haline getirerek yazma konusunda sunulan kolaylıktan faydalanıyor. Öğrenciler birinci turu 5, ikinci turu 15 ve üçüncü turu 30 dakika olarak belirlenen sürelerde bulunan kelimelerle ilham vererek metin yazmayı kolaylaştıran oyunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim materyali olarak sunulmasını hedefliyor. Oyun hakkında bilgi veren Murat Kantarcı BİLSEM 5. sınıf öğrencisi Zehra Damla Küçük, "Bizim bu oyunumuzun adı ‘Yazı Asistanı’ ve bu oyunun amacı, çocuklar yazı yazarken yazmayı onlar için daha eğlenceli bir şekle getirmek ve yazma yeteneklerini geliştirmek. Bu oyunumuzda her kategoriden birer seçenek var. Oyunumuzun 5 adet ana kartı var ve kartı çektikten sonra her oyuncunun elinde 5 tane kart oluşuyor. Bunlarla da 3 turda bir metin yazmış olurlar. Birinci tur 5, ikinci tur 15 ve üçüncü tur 30 dakika olmak üzere sürelerimiz var. Bu süreler içinde bu kartlardan ilham alarak metin yazmaya çalışılır ve böylece daha kolay metin yazılır" dedi. Küçük, hedeflerinin yazmayı kolaylaştırmak olduğunu söyleyerek, "Bizim için bundan sonraki hedef ise Milli Eğitim Bakanlığında oyunumuzun eğitim materyali olarak kullanmak. Oyunu farklı dillere çevirmek ve çocukların yazmasını daha da kolaylaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Mersin Gülnar Devlet Hastanesi’nde 2 yeni hizmet Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinin hizmet vermeye başladığı bildirildi. 2016 yılında yeni binasına taşınan 40 nitelikli yatağa sahip Gülnar Devlet Hastanesi, vatandaşlara sunulan sağlık hizmetinin kalitesini arttırma yönündeki çalışmalarına devam ediyor. Birkaç branş dışında personel ve hekim eksiği bulunmayan Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği hizmet vermeye başladı. Hizmete giren yeni birimlerle ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm. Dr. Hasan Şahin, yeni hizmete alınan BT Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ile birlikte sevklerde yüzde 30’lar civarında bir azalma olduğunu söyledi. Şahin, "Bir firma tarafından hastanemize hibe edilen Bilgisayarlı Tomografi Cihazı ile tanı koyma noktasında büyük bir avantaja sahip olduk. Bu da hastanemizden başka sağlık tesislerine sevklerimizde kayda değer bir azalmayı sağladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz ise Gülnar Kaymakamlığımız tarafından finanse edilmiş olup, haftanın 5 günü vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Şu ana kadar 758 vatandaşımız bu hizmetten faydalanmıştır. Bu iki birimin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen ve ayrıca bu hizmetlerin sunulması noktasında personel desteği sağlayan bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze, vatandaşlarımız ve hastanemiz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.