GENEL - 17 Ocak 2020 Cuma 18:30

Dönem sonu etkinliği düzenlendi

A
A
A
Dönem sonu etkinliği düzenlendi

Düzce Belediye Başkanı Dr.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Katlı Pazaryerinde bulunan Çocuk Kulübünde Yıl Sonu Etkinliğine katılan çocukları yalnız bırakmadı.


Düzce Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve çok sayıda çocuğa 24 farklı kategoride, gelişimlerini destekleyecek eğitimler düzenleyen Çocuk Kulübü, bir dönemi daha başarılı şekilde kapattı. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ara tatiline girecek öğrenciler okullarından karnelerini aldıktan sonra Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Katlı Pazaryerinde hizmet veren Çocuk Kulübü yol sonu etkinliğine katıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de Çocuk Kulübünden yararlanan öğrencileri veda etkinliğinde yalnız bırakmadı. Etkinlikte kurslarda eğitim alan öğrencilerden bireysel çalgı programları dinletisi, Jimnastik sınıfı performans gösterisi, Bale ve konser ile Çocuk Kulübünün kuruluşunun birinci yaş günü dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminde konuşan Başkan Özlü “hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bugün karne günü bu tören de gayet güzel düzenlenmiş, ben emeği geçen herkese, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve siz kıymetli velilere çok çok teşekkür ediyorum. Düzce Belediyesi olarak bu tür sosyal faaliyetlerimizi güçlendireceğiz. Daha yeni mekanlar belki yaza açacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni mekanlarda yeni öğrencilerimizle buluşmak dileğiyle, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.


Öğrencilerle kısa süre sohbet eden Başkan Özlü, kulübün idarecilerinden de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Organizasyon sonunda programa katılan ve yeteneklerini sergileyen öğrencilere teşekkür eden Başkan Özlü, karnelerini almalarını da ayrıca kutladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Honaz Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliğinde yerini aldı Tarım alanında hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiren Honaz Belediyesi, Çanakkale düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği katıldı. Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturmak, üreticiler ve vatandaşlar arasındaki yerel tohum alışverişinin gerçekleşmesine aracı olmak amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi de yerini aldı. Çanakkale Belediyesi 5. Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’de stant açarak bölgeye has özellikleri olan yüzlerce ata tohumunu ve fidelerini sergiledi. Yerel Tohum Merkezi yetkilisi Ziraat Mühendisi Tuğba Çınar şenlik süresince Honaz ve çevresine has özellikleri barındıran birçok tohum çeşidini ziyaretçiler ile buluşturduklarını söyledi. Tuğba Çınar; “Çanakkale Belediyesi’nce bu yıl 5.’si düzenlenen Tohum Takas Şenliği’nde Honaz’ımız ve bölgesinde yıllardır yetiştirilen ata tohumları tanıtma ve takas imkânı bulduk. İlçemizin farklı mahallelerinde yaşayan annelerimiz, teyzelerimiz sandıklarda, tülbentlerde sakladıkları tohumları bizlere ulaştırdılar. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde bu toplanan tohumları özenle sakladık ve seralarımızda fideye dönüştürmeyi sürdürdük. Elde ettiğimiz Honaz’a özgü Balkan Domatesi, Karakılınç Biberi, Karaçay Fasulyesi gibi yerel lezzetlerimizin yanında farklı türdeki salatalık, kabak, kavun, karpuz tohumlarını ve fidelerini de yine bu gibi etkinliklerde, festivallerde tekrar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Amacımız genetiği oynanmamış ürünleri tekrar tarıma, üretime kazandırmaktır” şeklinde konuştu. “ Yerel tohumlarımız Balkan Domatesi Ve Karakılınç Biberi büyük ilgi gördü” Tarımsal alanda gerçekleştirilen projelerle her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Tarım alanında önemli çalışmalara imza attık. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde 1000’i aşkın ata tohumunun saklanmasını ve üretimini sağladık. Belediyemize ait iki farklı arazide yöremize has özellikleri bulunan domatesleri üreterek vatandaşlarımız ile ücretsiz paylaştık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında gerçekleştirilen etkinliklere de katılıyoruz. Bu anlamda Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak, yerel tohumlarımızı ve fidelerimizi Çanakkale’de üreticilerimize dağıttık ve ilçemizi tarım alanındaki bu önemli platformda tanıtma fırsatı bulduk. İlçemizde üretimi yapılan Balkan Domatesi ve Karakılınç Biberi tohum ve fideleri festivalde büyük ilgi gördü’’ diye konuştu.
Adana Küçük öğrenciler, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı Adana’nın Kozan ilçesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması amacıyla öğrenciler, seramik sanatçısı Nermin Elmalı önderliğinde cere ve küp yaparak çamuru sanata dönüştürdü. Kozan Belediyesi tarafından seramik sanatçısı Nermin Elmalı ile birlikte ilçeye kazandırılan sanat atölyesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları gelecek nesillere öğretiliyor. Durmuşlu İlkokulu ve Şehit Serkan Ağca 100. Yıl İlkokulu öğrencileri de sanat atölyesini ziyaret ederek çamuru sanata dönüştürüp, isimlerinin yer aldığı çalışmalar yaptı. Seramik sanatçısı Nermin Elmalı, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarını gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ederek, “İlçemizde unutulmaya yüz tutan bu sanatı Kozan Belediyemizin destekleri ile önce kültür sanat atölyemizi ilçeye kazandırdık. Ardından şimdi geleceğimiz olan çocuklara aktarıyoruz. Köy okullarındaki öğrencilerimiz ve sanatla tanışmayan öğrencimiz kalmasın istiyoruz. Hem sanat ile çocukları buluşturmak hem de gelecek nesillere ışık olmak adına öğrencilerimizle buluşuyoruz” dedi. Öğrenciler de çamurdan küp, vazo, tabak ve birçok çalışmayı öğretmenleri ile birlikte yaparken çok mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerden Arif Ege Yüceli, sanatı çok sevdiğini ifade ederek, keyifli bir vakit geçirdiğini söyledi. Arife Arıkan da çok mutlu ve sevinçli olduğunu anlattı. İleride sanatçı olmak istediğini söyleyen Yavuz Altınöz ise annesine hediyeler yapmak istediğini ifade etti.