YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 16:27

ÇİLİMLİ BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ`DAN SAYAÇ UYARISI

A
A
A
ÇİLİMLİ BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ`DAN SAYAÇ UYARISI

Düzce’nin Çilimli İlçesi Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, havaların soğuk geçtiğini belirterek, vatandaşları su sayaçlarının donmaması için gerekli tedbiri almaları konusunda uyardı.
Havaların soğuk geçmesi dolayısıyla su abonelerinin sayaçlarını iyi korumaları gerektiğini, aksi halde donma ve patlamaların aboneleri sıkıntıya sokacağını ifade eden Belediye Başkanı Muhsin Yavuz "Su sayacı gövdesindeki donma ve patlama meydana geldiği zaman abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte Belediye su işleri birimine iletmeleri gerekiyor " dedi.
Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılması gerektiğini belirten Yavuz “Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numaranızı mutlaka belirtmek suretiyle Belediye’ye bildirilmesi gerekiyor. Çok şiddetli soğuklarda ayrıca muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmaması gerekiyor. Abonelerce gerekli tedbirlerin alınmaması halinde, soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olması, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp, hurdaya çıkabiliyor. Özellikle vatandaşlarımızın donan sayaca ve tesisata ateş tutmamaları ve sıcak su ile sökmemelerini istiyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir