YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 12:33

DÜZCE`DE KAMYONET YAN YATTI ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

A
A
A
DÜZCE`DE KAMYONET YAN YATTI ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

Düzce D-100 Karayolu Kervan Kavşağı mevkiinde seğir halindeki kamyonet yoldan çıkarak orta refüjde yan yattı. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.
Edinilen bilgilere göre Bolu’dan Sakarya istikametine gitmekte olan Onur A. idaresindeki 81 DJ 540 plakalı kamyonet Kervan Kavşağı mevkiinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda orta refüje girerek yan yattı. Orta refüjde bulunan bariyerleri parçalayan kamyonet kepçe yardımı ile düzeltilerek kısa bir sürüde yol trafiğe açıldı. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi engellileri 1 günlüğüne askere gönderecek Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerin toplumsal yaşama katılımını artırmak ve sosyal farkındalık oluşturmak için hayır panayırı düzenlerken engelli bireyler 1 günlüğüne askere gönderilecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerin toplumsal yaşama katılımını artırmak ve sosyal farkındalık oluşturmak için belediye binasının bahçesinde hayır panayırı düzenledi. Kına gecesi yapılan engelli bireyler 1 günlüğüne askere gönderilecek. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde yıl boyunca eğitim alan engelli öğrencilerin ürettiği el emeği ürünler, hayır panayırında satışa çıkarıldı. Engelli bireylerin ailelerinin de katıldığı etkinlikte birbirinden güzel çantalar, takılar, ahşap boyama tepsiler, kapı süsleri gibi çok sayıda ürün, 14-15 Mayıs’ta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öte yandan 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelliler için Hasdal Kışlası’nda uğurlama programı düzenlenecek. Perşembe sabahı belediye önünden Hasdal Kışlası’na uğurlanacak engelli gençler, askerlik yemininin ardından eğitim faaliyetlerine katılacak ve günün sonunda temsili terhis belgelerini alacak. Programla ilgili konuşan Gaziosmanpaşa Engelsiz Yaşam Merkezi Eğitim Koordinatörü Nihal Kayhan, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla her yıl düzenlediğimiz hayır panayırımızı bu yılda Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bahçesinde düzenliyoruz. Hayır panayırı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 17 yaş üstü çocukların sene boyunca yaptığı ürünleri bulunuyor. Diğer ürünleri de aileler hibe etti. Engelliler haftası kapsamında her yıl olduğu gibi askerlik yaptırıyoruz. Yarın bir kına gecemiz olacak. Çocuklarımıza kına yakacağız. Orada da eğlence düzenleyip, onları vatani görevlerini yapmak üzere kışlalara uğurlayacağız" dedi. “Kendimizi özel hissettik” Etkinliğe katılan anne Gülten Uzun, “Engelli çocuklarımızın yaptığı ürünleri satıyoruz. Kendimizi özel hissettik. Çok güzel oldu. Burada el işleri, ahşap boyamalar, takı tasarımları, çantalar falan var. Onlar içinde iyi oluyor” şeklinde konuştu. “Kendimi daha iyi hissediyorum” Etkinlikte satış yapan engelli birey Mehmet Küçükarabacı, “Etkinlik çok güzel. Ben de engelliyim. Burada tezgah açtım. Burada herkesle görüşüyorum. Ne mutlu bizim Gaziosmanpaşa’mıza. Kendimi daha iyi hissediyorum. Burada çok güzel bir programımız var” ifadelerini kullandı.
Çorum Alaca Fen Lisesi öğrencileri Teknofest’e hazırlanıyor Çorum’da bulunan Alaca Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi tarafından kurulan "Paradoks" takımının Teknofest’e kabul edilen “Piri Reis” insansız Deniz altı aracı üretim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor İnsansız sualtı araçları yarışmasına katılan Paradoks Takımı, Türkiye’nin savunma yeteneklerini güçlendirmek amacıyla Piri Reis adında yerli ve milli bir insansız sualtı aracı geliştirmeye odaklandı. Takımın titiz çalışmaları ve disiplinli planlamasıyla proje, beklenenin ötesinde ilerleme kaydetti. Ekibin çeşitli zorluklarla karşılaşmasına rağmen motivasyonlarını korumaları ve yerel kaynakları kullanarak projeyi sürdürmeleri dikkat çekti. Alaca Bilim Sanat Merkezi’ndeki imkanlar da prototipin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Takım üyeleri, gelecekte de aynı kararlılıkla ilerleyeceklerine inanıyorlar. Bu proje, sadece bir yarışma değil, aynı zamanda öğrenme ve gelişme fırsatı olarak değerlendiriliyor. Sürdürülen çalışmalar hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan takım kaptanı Seyit Taha Güler, "Paradoks takımı olarak Teknofest su altı sistemleri Yarışması’na katılıyoruz. Bu heyecanla "Piri Reis" projemizi tanıtmak istiyorum. Bu proje, Türkiye’nin savunma yeteneklerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir insansız sualtı aracıdır. "Piri Reis" projesi, Alaca Bilim Sanat Merkezi Müdürü Yunus Şahin ve okulumuzun değerli fizik öğretmeni Esra Bağran liderliğinde geliştirilmiştir. 2 motorla aşağı-yukarı ve 2 motorla sağ-sol hareketlerini sağlayan toplam 4 motoru, birden fazla sensör ve kamera yardımıyla çevre analizi yapabilme özelliği ve üstünde bulunan ateşleme mekanizması ile dikkat çekmektedir. Takım olarak, projemizi sürekli olarak geliştirme ve yenilikçi çözümler üretme konusunda kararlıyız. Gelecekte "Piri Reis" gibi başka projelere de imza atmayı hedefliyoruz. Bu yarışma, takım ruhumuzu ve birlikte çalışma yeteneklerimizi sergilemek için önemli bir fırsattır. Takımımızın başarıya olan inancı tamdır. Okulumuzu ve şehrimizi Teknofest Yarışması’nda en iyi şekilde temsil edeceğimizden eminiz" şeklinde konuştu.
Balıkesir Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz tarımsal sulama ve suda yüzde 15 oranındaki indirim teklifiyle ilgili müjdeyi kendisi verdi. Köyde incelemelerde bulunan Başkan Akın, eksikleri tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Yakupköy Mahallesi’ne sabahın erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mahalle sakinleriyle birlikte köy kahvesinde kahvaltı yaptı. Vatandaşların her biriyle ayrı ayrı ilgilenen ve kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Başkan Ahmet Akın, Yakupköy Mahallesi’nin ihtiyaçlarını belirleyip, en kısa sürede eksikliklerin giderilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi. Müjdelerle geldi Büyükşehir Belediye Meclisi ile BASKİ Genel Kurulu’na sunduğu 2024 yılı tarımsal sulamanın ücretsiz hale getirilmesi ile suya Haziran ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 15 oranında indirim hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Ahmet Akın, “Herkes suya yüzde 70 zam yaparken biz yüzde 15 indirim yaptık. Bir sonraki mecliste oy çokluğuyla su indirimimiz gerçekleşecek” diyerek su indiriminin müjdesini verdi. Esnaf İşleri Dairesi Başkanlığı için verdiği sözü de yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, köye spor aleti kurulumu yapılmasını isteyen vatandaşlara da en kısa zamanda taleplerini yerine getireceklerinin sözünü verdi.