YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 17:05

SGK`DAN BORCUNU ÖDEMEYENLERE UYARI

A
A
A
SGK`DAN BORCUNU ÖDEMEYENLERE UYARI

Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, kuruma süresi içerisinde ödenmeyen prim ve diğer alacakların takip ve sağlanması amacıyla otomatik icra programları oluşturulduğunu bildirdi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, 4/1 b (Bağ-Kur) kapsamında bulunan (isteğe bağlı sigortalılar hariç) sigortalıların, birikmiş prim borçları için 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre tecil ve taksitlendirme talebinde bulunarak peşinat tutarlarını ödemeleri halinde, kendileri ve bakmakla yükümlü kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına imkan sağlandığını kaydetti.
Canbasoğlu “Bu itibarla, prim alacaklarının tahsilinin sağlanması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi bakımından söz konusu sigortalıların, muaccel hale gelen prim borçlarını İcra Takip Haciz ve Satış Servilerine intikal ettirilmeden, bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Merkez Müdürlüklerine yazılı müracaat edilerek ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde azami 36 aya kadar taksitlendirebileceklerdir. 4/1 b (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılarımız, bu borçların taksitlendirilmesi halinde kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetinden yararlanabileceklerdir” ifadelerini kullandı.
İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, borcunu ödemeyen veya borcundan dolayı İl Müdürlüğüne taksitlendirme talebinde bulunmayanlar hakkında takip başlatılarak menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişiler nezdinde bulunan hak ve alacaklarına haciz işlemi uygulanmak suretiyle tahsil cihetine gidileceğini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir