ÇEVRE - 16 Ocak 2025 Perşembe 18:18

Düzce Belediye Başkanı Özlü: "İstanbul’un içme suyuna Düzce’den kanalizasyon karışıyor, görüntülü ispat edebiliriz”

A
A
A

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İstanbul’un içme suyuna Düzce’den kanalizasyon suyu karıştığını, bunu görüntülü olarak ispat edebileceklerini söyledi.

İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Düzce’de, Melen Çayı’na kanalizasyon sularının karıştığını dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde açıklama yayınladı. Bunun ardından Belediye Başkanı Faruk Özlü, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Özlü, İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 36’sının Düzce’den karşılandığını belirterek, "Bu kuraklık olduğu zamanlarda yüzde 50’ye kadar çıkıyor. Kuraklık olduğu dönemlerde su ihtiyacının yüzde 50’si Düzce’den karşılanıyor. İSKİ’nin su havzalarında yapması gereken çalışmalar var. Son 5 yıldır İSKİ bir takım çalışmalar yapmakla birlikte Düzce’de yapması gereken yatırımları tamamlayamadı. Bugün bir açıklamasını gördüm İSKİ’nin ’ben yatırım yapmadılar demedim yatırımlarını tamamlamadılar’ diye söyledim. Gerçekten de bu yatırımlar tamamlanmadı. Bu yatırımlar tamamlanmadığı için şu anda İstanbul’a giden suya Düzce’de kanalizasyon ve lağım suları karışıyor. Bunun görüntülü olarak ispatlayabiliriz. Özellikle Konuralp bölgesinin kanalizasyonu arıtmaya bağlanmadığı için maalesef Melen suyuna gidiyor. Yine benzer şekilde Kaynaşlı ve Cumayeri bölgesi arıtmaya bağlanmamış ve sular Melen’e gidiyor. Melen çayından da İstanbul’a gidiyor. Yani İstanbul’a giden içme suyuna Düzce’den lağım suları karışıyor demek istedim” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Özlü:

"İSKİ’nin yatırım bütçesi çok yüksek"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin bütçesinin çok yüksek olduğunu belirten Başkan Özlü, “Benim çağrım siyasal bir çağrı değildir. Benim çağrım İSKİ’nin bu yatırımları bir an önce tamamlaması çağrısıdır. Bakın İSKİ’nin yatırım bütçesi çok yüksek. 45 milyar lira mertebesinde. Yatırım bütçesinin binde 8’i Düzce’ye ayrılmış durumda. Bunu da İSKİ’nin kendi sayfalarından aldık. Bizim söylediğimiz rakamlar 2025 yılı yatırım bütçesinde ön gördükleri veya ifade ettikleri rakamlardır. Tekrar açık ve net söylüyorum. Düzce’den İstanbul’a giden içme suyunda kanalizasyon ve lağım sularının karıştığı bir gerçektir” şeklinde konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Özlü: Enes Bektaş-Selçuk Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.