GENEL - 03 Haziran 2020 Çarşamba 22:02

Düzce Belediyesi halka daha seri ve ucuz beton veriyor

A
A
A
Düzce Belediyesi halka daha seri ve ucuz beton veriyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi bünyesinde bulunan şirket ile kendi ürettiği betonla halka daha seri ve daha ucuz fiyatlarda hizmet veriyor.

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi bünyesinde bulunan şirket ile kendi ürettiği betonla halka daha seri ve daha ucuz fiyatlarda hizmet veriyor. Bu nedenle araç parkını genişletiyor.


Düzce Belediyesi şirketi bünyesinde bulunan beton üretim santralinde kullanılmak üzere 3 adet beton mikseri ile bir adet 47 metre beton pompası aldı. Son teknoloji ve yüksek dayanımlı beton üretimi ile inşaat sektöründe lider olma yolunda ilerleyen Düzce BELTAŞ kendi ürettiği betonla halka daha seri ve daha ucuz fiyatlarda hizmet veriyor.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Mevcut santralimize hitap edecek makine parkını oluşturduk. Yeni bir beton santrali alımı için görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni santrali kurduktan sonra mikser ve pompa sayımızı daha da arttıracağız. Düzce piyasanın da yeni bir kurumsal beton arz edici olarak hizmet vereceğiz. Bölgemizin katma değerini artıracak doğal kaynaklarımızla, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında kullanılan tüm malzemeleri burada üretiyoruz. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlara beton üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Mudanya’nın kamu hizmetleri değerlendirildi Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin başkanlığını yaptığı toplantıda kamu hizmetlerinin sorumlu amirleri, yaptıkları sunumla gerçekleşen hizmetleri ve geleceğe dair planlarının sunulduğu çalışmalarını paylaştı. Mudanya Müftülük salonunda gerçekleşen toplantıda, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç kendilerine sorulan hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşların amirleri, muhtarlar ve oda başkanları katıldı. Toplantıda gerçekleşen sunumlarda 2003 yılı hizmetlerinin değerlendirmesi yapılırken, 2024 yılı yatırım planları ve hedefleri açıklandı. Kaymakam Terzi’nin yönlendirmeleriyle yapılan sunumda muhtarlar sorunlarını dile getirerek çözüm aradı. İlk olarak İlçe Nüfus Müdürü Şükrü İsmail Yılmaz kimlik çalışmalarından bahsederken, kimlik çalışmalarının yüzde 96’sının tamamlandığını, yenileme çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Adres kayıt sistemindeki değişikliklerinden bahseden nüfus müdürü Yılmaz, özellikle kırsal mahalle muhtarlarının sorularını cevapladı. İlçe Sağlık Müdürü Doktor Nalan Yıldız, öncelikle İlçe Sağlık ve Hayat Merkezi’nde verilen hizmetlere değindi. Doktor Yıldız, özellikle kanser hastalığının üzerinde durarak "KETEM" biriminde yapılan muayenelerle erken teşhisin önemine değindi. Yıldız, artan nüfus nedeniyle Mudanya’da sağlık ocaklarının yetersizliğinizden bahsederken, muhtarların Mudanya Devlet Hastanesi’nin Mudanya dışından gelen hastalar nedeniyle yetersiz kaldığını söyledi. Soru üzerine söz alan Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Yavuz Erkal, şikayet eden muhtarın haklı olduğunu, hastanenin kapasitesinin çok üzerinde hasta ağırladığını ve doktorlar ile hemşirelerin ellerinden gelenin çok fazlasını göstererek performanslarının üzerine çıktıklarını söyledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, sunumunun ana teması tarım alanlarına yapılan kaçak inşaat ve ayda yılda gelerek sadece keyif sürenlerin orman içlerine tarım alanlarına kondurdukları yapılar yüzünden çevreye verdikleri zararlardan bahsetti. Karadağ ayrıca kırsal kesimdeki muhtarlar ile iletişim eksikliğinden yakındı. Muhtarların kendisine yönelttikleri soruları cevaplayan Karadağ sunumunu sonlandırdı. Yapılaşma konusunda Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, muhtarlara bu yapıları kaldırma Konusunda yalnızca belediyenin çabalarının yeterli olmadığını ifade ederek bu işlerin devletle işbirliği yapılarak çözümleneceği üzerinde durdu. Ayrıca muhtarların özellikle üzerinde durduğu köpeklerin artarak çoğalması ve çevrede tehlike saçması sorusunu cevaplaya başkan Dalgıç, çözümün aşırı üremelerini önlemek ve başıboş köpeklerin hayvan bakım evlerinde toplamak olduğunu, bunun için belediye olarak çalışmalar yapıldığını söyledi.
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezîlerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.
Uşak CHP Genel Başkanı Özel, Uşak Belediyesini ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde Uşak Belediyesini kazanan Başkan Özkan Yalım’a tebrik ziyareti gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Uşak Belediye Başkanlığını kazanan Özkan Yalım’ı ziyaret etmek ve partilileri ile bir araya gelmek üzere Uşak’a geldi. İlk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret eden Özel ardından Uşak Belediyesi’ne giderek, belediye önünde bekleyen vatandaşlara seslendi. Özel, “Emekliye destek lazım, destek olunacak. Öğrenciye, öğrenciye destek lazım, destek olunacak. Ve Uşak’ta kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir. Uşaktaki herkes bizim canımızdır, ciğerimizdir. Bu süreçte birileri 31 Mart’tan sonra bambaşka tartışmalar açıp gündemi bambaşka yerlere sıkıştırmak istiyorlar. Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz seçim öncesinde söyledik. Bu vatandaşın gündeminde ne varsa benim gündemimde o var. Bu vatandaşın gündeminde ne yoksa benim de gündemimde yok" dedi. Özel, "Birileri diyor ki, ’CHP, normalleşme’ diyor. Evet, normalleşme diyoruz. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek. Staj mağdurlarının sorununu birlikte çözelim demek. Emekli astsubayın, uzman çavuşun sorununu konuşmak ve müzakere etmek benim görevim. Bunları elbette yapacağım. Ama müzakereyle sonuç alamıyorsak o zaman mücadele edeceğiz. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir” dedi. 26 Mayıs Pazar günü tüm emeklileri Ankara Tandoğan Meydanı’na davet eden Özel, "Sizden tek talebim şudur. Seçilen belediye başkanlarına sahip çıkın. Onları zorlamayın. Onların borçları var. Zorlukları var. İmkansızlıklar var. Hizmet bekleyen insanlar var. Biz bu belediyeleri çocuklarımızı işe sokmak için almadık. Elbette onlar da olacak ama kayırmacılıkla değil. Biz bu belediyeleri zenginleşmek için almadık. Biz bu belediyeleri adam kayırmak için almadık. Biz bu belediyeleri iyi hizmet etmek vatandaşın gönlünü fethetmek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halka hitabından sonra Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı makamında ziyaret etti.