GÜNDEM - 13 Aralık 2025 Cumartesi 11:59

Düzce’de kadınlar hem öğreniyor hem eğleniyor

A
A
A
Düzce’de kadınlar hem öğreniyor hem eğleniyor

Düzce Belediyesi, her yıl daha fazla kursiyere ulaştığı BELMEK kursları ile kadınların üretime katılmalarını, yeni beceriler edinmelerini ve sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını desteklemeye devam ediyor.


Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), bu dönem de geniş katılımla devam ediyor. Kent genelinde Aziziye Mahallesi BELMEK Ana Bina, Konuralp Ek Hizmet Binası, Çakırlar Sosyal Tesisleri, Cumhuriyet Mahallesi Kervansaray Cami Altı, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi ve Bahçeşehir Ek Hizmet Binası olmak üzere toplam 6 farklı merkezde düzenlenen kurslar, kadınların hem meslek edinmelerine hem de sosyal hayata aktif katılım sağlamalarına katkı sunuyor.


Bu dönem BELMEK’te; tel kırma, tezhip, çini, yemek ve pastacılık, giyim, ritim, keman, el sanatları, kağıt rölyef, kara kalem, yağlı boya, takı, naht sanatı, iğne oyası ve modelistlik gibi toplam 15 branşta kurslar açıldı. Kursiyerler hem üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını hem de öğrendikleri beceriler sayesinde iş imkanı elde etmenin kapılarını araladıklarını belirtiyor.



"Üretmek özgüven veriyor"


Modelistlik kursuna katılan Fatmagül Altok, "3 aydır kursa geliyorum. Daha önce dikiş kurslarına gidiyordum ama kendi kalıplarımı çizmek istediğim için modelistlik kursu arıyordum. BELMEK sayesinde ulaştım. Kurs çok güzel gidiyor, bizim için büyük katkısı var. Artık kendi kalıbımı çıkarabiliyorum. Kadınların kendilerini geliştirmesi için bu kurslar çok değerli. Kesinlikle tavsiye ederim. Üretmek özgüven veriyor, bunu kazanca çevirebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.



"Bu kurs benim için terapi gibi oldu"


3 boyutlu rölyef kursiyeri Hülya Kocaman’da, "3 aydır kursa geliyorum ve çok mutluyum. Çok güzel çalışmalar yaptık, el becerimiz gelişti. Daha önce başka kurslara da katıldım ama bu kurs benim için adeta terapi gibi oldu. Herkese öneriyorum. Ortam çok güzel, çok memnunuz. Kurslarımızın devam etmesini istiyoruz" dedi.



"Hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz"


El sanatları kursiyerlerinden Nurcan Işık ise, şunları söyledi: "İki sezondur kurslara geliyorum. Hocalarımız çok iyi. Severek geliyoruz hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz. Belediye Başkanımıza bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum. Çok güzel arkadaşlıklar edindik. Herkes gelip bu ortamı görmeli."



"Sıcak, samimi bir ortam var"


El Sanatları kursiyerlerinden Çiğdem Arıkan’da, "Bence kadınların gelebileceği mutlu olacakları bir alan burası. Birçok arkadaş edindik. Hocalarımız çok iyi. Evde sıkılan herkes için sosyal bir aktivite oluyor. Çok sıcak, samimi bir ortam var. Herkes gelsin, mutlaka tanışsın."



"Yeni şeyler öğrenmek hayatımıza farklılık katıyor"


Çini kursiyerlerinden Sema Olcar ise, memnuniyetini şu sözlerle anlattı: "Resme karşı hep bir hevesim vardı. Çini kursunu duyunca hemen başvurdum. Ortam harika, hocalarımız tecrübeli. Çok mutluyum. Yeni bir şeyler öğrenmek insana farklılık katıyor. Burada güzel arkadaşlıklar var, sohbet var, üretmek var. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkes kendi zevkine göre bir kurs bulabilir. Kendini geliştirmek isteyen herkes mutlaka gelmeli."



Düzce’de kadınlar hem öğreniyor hem eğleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 3 - Konyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’la karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Talisca’nın içeri girdikten sonra karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. 12. dakikada Kerem’in sol taraftan ortasında top ceza sahasında savunmadan sekerek sağ çaprazdaki Asensio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda kaleci Bahadır, uzak köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. 24. dakikada Jhon Duran, ceza sahası içi sol çaprazdan Uğurcan Yazğılı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ozan Ergün, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozsiyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 28. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelerle buluşturdu. 1-0 30. dakikada Archie Brown’un sol taraftan ortasında herkesi aşan topu Asensio, sağ taraftan tekrardan içeriye ortaladı. Alverez’in dokunduğu meşin yuvarlak, Mert Müldür’ün vuruşunda savunmada Calusic’e de çarparak ağlara gitti. 2-0 37. dakikada Asensio’nun pasında topla buluşan Talisca’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla set vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. 3-0 44. dakikada Ederson’un uzun degajında topa yönelen Kerem Aktürkoğlu’nun kaleci Bahadır’ı çalımladıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunda savunmada Uğurcan son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi. 45+3. dakikada Asansio’nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarptıktan sonra Konyaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Hakemler: Ozan Ergün, Ceyhun Sesigüzel, Anıl Usta Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Edson Alvarez, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Kamil Efe Üregen, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Konyaspor: Bahadır Güngördü, Yhoan Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Josip Calusic, Guilherme, Jin-Ho Jo, Enis Bardhi, Melih İbrahimoğlu, Morten Bjorlo, Jackson Muleka, Umut Nayir Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Pedrinho, Marius Stefanescu, Marko Jevtovic, Melih Bostan, İsmail Esat Buğa, Utku Eriş, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Anderson Talisca (dk. 28 pen. ve dk. 37), Mert Müldür (dk. 30) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Fred, Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Jin-Ho Jo (Konyaspor)
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.