GÜNDEM - 02 Nisan 2026 Perşembe 15:34

Düzce’deki kurye skandalını ortaya çıkaran öğretmenden açıklama

A
A
A

Düzce’de sipariş ettikleri pizzadan yiyen ve apartmanın asansörüne tuvaletini yapan kuryenin görüntülerini ortaya çıkaran tarih öğretmeni Fatih Lermi, yaşanan olayın esef verici olduğunu belirtti. Lermi, karşılaştıkları bu mide bulandırıcı manzaranın ardından, "Bundan sonra dışarıdan sipariş vermeyi sonlandıracağız. Görünüyor ki artık kendimiz pişirip, kendimiz yiyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kent merkezindeki bir apartmanda yeğeninin evinde bulunan tarih öğretmeni Fatih Lermi, sipariş ettikleri pizzanın teslim edilmesinin ardından malzemelerde eksiklik olduğunu ve asansörde ıslaklık bulunduğunu fark etti. Durumdan şüphelenen Lermi, apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını izlediğinde kuryenin asansörde pizzanın iç malzemelerinden yediğini ve asansöre tuvaletini yaptığını gördü. Durumun ilgili firmaya bildirilmesinin ardından kurye S.M.’ye asansör temizletildi. Şikayet üzerine polis ekiplerince "Genel Ahlaka Uygun Hareket Etmemek" suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli, geceyi nezarethanede geçirdikten sonra ailenin şikayetini geri çekmesi üzerine serbest bırakıldı.

Düzce’deki kurye skandalını ortaya çıkaran öğretmenden açıklama

"Pizzada eksiklik olduğunu fark edince kameraları inceledik"

Siparişteki eksikliği ve asansördeki durumu fark ederek olayı aydınlatan tarih öğretmeni Fatih Lermi, süreci ve toplumun esnaf ahlakına bakışını değerlendirdi. Olay akşamı yeğeninin isteği üzerine pizza siparişi verdiklerini anlatan Lermi, "Yeğenim ile pizza siparişi verdik ama getirilen üründe eksiklik olduğunu fark edince kameraları inceledik. Asansörde de bir ıslaklık fark edince isin aslı ortaya çıktı. Durumu bu şekilde anladık" dedi. Yaşananların ahlaki boyutuna dikkati çeken Fatih Lermi; "Özellikle kusurları örten bir yapımız var. ’Kusurları örtmekte gece gibi ol’ düsturu ile yetişen bir toplumuz. Eğer bu kusur toplumun sağlığı ile ilgili problem teşkil edecekse, gerek esnaf, gerekse esnaf çalışanı kim olursa olsun, pabucunun dama atılması kanaatindeyim. Bizler esnafımızı seviyoruz, değer veriyoruz ama personel alırken, özellikle bu kişilerin ahlaki tecrübelerinin olduğu konusunda eğitim almalarını sağlamalarını istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Düzce’deki kurye skandalını ortaya çıkaran öğretmenden açıklama

"Kendimiz pişirip, kendimiz yiyeceğiz"

Lermi, karşılaştıkları bu mide bulandırıcı manzaranın ardından aile olarak yeni bir karar aldıklarını belirterek, "Bundan sonra dışarıdan sipariş vermeyi sonlandıracağız. Görünüyor ki artık kendimiz pişirip, kendimiz yiyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzce’deki kurye skandalını ortaya çıkaran öğretmenden açıklama

Tezcan Solmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başkan Söğüt: "Farklılıklarımızla güçlüyüz, sevgiyle biriz" Hereke Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Körfez Belediye Şener Söğüt, "Özel çocuklarımızın hayatlarına dokunmak bizim için büyük bir sorumluluk. Farklılıklarımızla güçlüyüz, sevgiyle biriz. Onlara karşı her zaman daha duyarlı olmalıyız" dedi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Hereke Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Söğüt’e, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ile Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan eşlik etti. Okulda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Söğüt, sınıfları dolaşarak öğretmenlerden eğitim süreçlerine ilişkin bilgi aldı. Ziyaret boyunca öğrencilerle sohbet eden ve etkinliklerine katılan Başkan Söğüt, özel gereksinimli bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade etti. Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Şener Söğüt, özel bireylerin hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yaparak, "Özel çocuklarımızın mutluluğu bizim en büyük kazanımımızdır. Onların eğitim süreçlerine destek olmak ve sosyal hayatta daha aktif yer almalarını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu noktada toplum olarak daha duyarlı olmalıyız. Özel çocuklarımızın hayatlarına dokunmak bizim için büyük bir sorumluluk. Farklılıklarımızla güçlüyüz, sevgiyle biriz. Onlara karşı her zaman daha duyarlı olmalıyız" dedi.
Samsun Eski eşyalar yeniden doğdu: İlkadım’da "Sıfır Atık" sergisi SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım Belediyesince düzenlenen ’Sıfır Atık’ sergisinde çöpe gidecekken değer kazanan ürünler görücüye çıktı. İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi ortaklığında 6 aylık çalışma sonucu sıfır atık temasıyla geri dönüşüm malzemelerinden oluşan eserlerin yer aldığı sergi, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Çöpe gidecekken dönüştürülen eşyalardan üretilen giysiler, eski ev tekstil ürünleri, cam eşyalar, atık gıda ürünleri, eski küpler, eski kasetler, çarşaf, tül, yapay çiçekler, şişeler ve yüzlerce eserin görücüye çıktığı sergi büyük beğeni topladı. Sergide büyük bir emek olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Burada gördüğünüz sergideki emekler, kadınlarımızın titizlikle, ilmek ilmek örerek elde ettikleri yaklaşık altı aylık bir emeğin ürünü. Kadınlarımız burada şunu gösterdiler, aslında hiçbir şeyi ziyan etmeden hem ekonomimize kazandırılması hem de çevremize katkı sağlamamızı burada bir örneğini gösterdiler. Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde zaten Türkiye genelinde bir kampanya başlatılmıştı. Her türlü atıktan, her türlü eski malzemelerden muhteşem şeyler yapmışlar. Kadınlarımız Samsun’a örnek olsun diye İlkadım’da bu işe önem veriyoruz. İlkadım’da elbiselerden tablolara, biblolara varıncaya kadar çok güzel eserler ürettiler. Hocalarımızı ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu katkıyı İlkadım Belediyesi olarak sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Eserleri sergilenen kursiyer ve öğrenciler ise çöpe gidecek olan eski ürünlerin yeniden değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu vurguladılar. İki gün boyunca açık kalacak sergi, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde misafirlerini ağırlayacak.
Giresun Topal Osman Ağa, vefatının 103. yıldönümünde anıldı Kurtuluşa Savaşı kahramanlarından ve Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanı Topal Osman Ağa vefatının 103. yıldönümünde Giresun’da düzenlenen törenle anıldı. Osman Ağa Meydanı’nda bulunan Giresun Uşakları Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Giresun Valisi Mustafa Koç, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Osman Ağa’nın ailesi, eski ve mevcut belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende Osman Ağa’nın ailesi adına İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Şehit Aileleri Derneği ile Giresun Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. Programda, Emekli Kurmay Albay ve Başkent Üniversitesi Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Levent Ünal günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse törende yaptığı konuşmada, "Milli Mücadele Kahramanı, 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı ve Giresun Belediye Başkanı merhum Osman Ağa’mızı ölümünün 103’üncü yıl dönümünde şükranla anıyorum. Osman Ağa ve silah arkadaşlarının cepheden cepheye süren mücadeleleri sayesinde işgal görmeyen bu şehirde belediye başkanlığı yapmaktan büyük onur duyuyorum" dedi. Topal Osman Ağa ve Giresun uşaklarının büyük fedakârlıklar gösterdiğini vurgulayan Köse, "Onlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en zorlu günlerinde etten bir duvar oldular. Kara zıpkalarıyla ölüme yürüdüler. Giresun, Milli Mücadele’ye iki gönüllü alay göndermiştir. Bu vatan kolay kurtulmadı, Cumhuriyet büyük bedellerle kuruldu" ifadelerini kullandı. Anma programı daha sonra Giresun Kalesi’ndeki Osman Ağa Anıt Mezarı’nda devam etti. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Program kapsamında Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Mustafa Koç’a Giresun saldırması olarak bilinen koltuk altı bıçağı hediye etti.