EĞİTİM - 17 Ocak 2026 Cumartesi 11:08

Kaynaşlı’da hizmet içi eğitim

A
A
A
Kaynaşlı’da hizmet içi eğitim

DÜZCE (İHA) – Düzce’de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında, Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık personeline yönelik Verem (Tüberküloz) hastalığı hakkında hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.


Düzenlenen eğitim programında; tüberkülozun bulaşma yolları, belirtileri, tanı ve tedavi süreçleri ile korunma yöntemleri ele alındı. Ayrıca hastalıkla mücadelede erken tanının önemi ve toplum sağlığının korunmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yetkililer, sağlık personelinin güncel bilgi ve uygulamalarla donatılmasının, veremle mücadelede önemli bir rol oynadığını vurguladı. Eğitim programının, farkındalığın artırılmasına ve hizmet kalitesinin güçlendirilmesine katkı sağladığı belirtildi.



Kaynaşlı’da hizmet içi eğitim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Ilgaz Dağı’nda yarıyıl tatili coşkusu Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından öğrenciler, aileleriyle birlikte Ilgaz Dağı’nın yolunu tuttu. Kayak yapan ve kızaklarla kayan öğrenciler, sınav ve okul stresini attı. Çankırı-Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı’ndaki, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en uzun pistine sahip Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. Türkiye’nin farklı illerinden kayak severler ve öğrenciler yarıyıl tatilinin ilk gününde doyasıya eğlendi. Ankara, Zonguldak, Çankırı, Çorum, Samsun başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden kayak yapmak için gelen ziyaretçiler, Ilgaz Dağı’nın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yaparak keyifli vakit geçirdi. Çocuklar ise kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Karne hediyesi olarak Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi’nin yolunu tutan aileler, çocuklarıyla hem kaymanın keyfini yaşadı hem de keyifli vakit geçirerek okul ve sınav stresini attı. Yaklaşık 60 santimetre kar kalınlığının bulunduğu Ilgaz Dağı’nda ayrıca zaman zaman kar yağışı da etkili olurken, hava sıcaklığı da sıfırın altında 10 derece ölçüldü. "Karne hediyesi olarak çocuklarımızla birlikte Ilgaz Dağına geldik" Tatil için Ankara’dan Ilgaz Dağına geldiğini söyleyen Yasemin Kuru, "Çocuklarımıza karne hediyesi vermek için Ilgaz Dağına geldik. Arkadaş gurubuyla geldik. Çok eğleniyoruz, gerçekten tam gelinecek, kayılacak günmüş. Güzel ve eğlenceli geçiyor" dedi. Çorum’un İskilip ilçesinden Ilgaz Dağı’na ailesiyle birlikte karne hediyesi olarak geldiklerini söyleyen Ahmet Demirci ise, "Annemler karne hediyesi olarak bizi Ilgaz Dağına getirdiler. Herkese Ilgaz Dağına gelmelerini öneriyorum. İlk defa geldim, çok güzel bir yer. Gelmeden önce o kadar güzel olabileceğini düşünmüyordum. Ama herkesin gelmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu. Ankara’dan Ilgaz Dağına karne tatili için geldiğini söyleyen Emine Demirci de, "Kar tatili için geldik, çocuklarımızla birlikte eğleniyoruz. Çok güzel oluyor. Hava biraz soğuk ama hiç önemli değil. Çok güzel eğleniyoruz" şeklinde konuştu. Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezinde işletmecilik yapan Sebahattin Kırcıoğlu da, "Şu anda çok güzel bir kar yağışı var. Gelen misafirlerimiz her geçen dakika daha da artıyor. İlerleyen günlerde misafir sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Kar yağışı ve pistlerimizin gayet güzel olması sebebiyle sezona gümbür gümbür devam ediyoruz. Şu anda kar kalınlığı da ortalama 50-60 santimetre civarında bulunuyor. Bir yandan da kar yağışı da devam ediyor. Şu anda sömestri heyecanı da var. Bugün yarıyıl tatilinin ilk günü, dolayısıyla çocuklarına karne hediyesi vermek isteyen tüm misafirlerimizi Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezine bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Melikgazi ekipleri 58 mahallede kar küreme çalışması yaptı İl genelinde yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte Melikgazi Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması, vatandaşın mağdur olmaması adına 58 mahallede yollarda ve kaldırımlarda kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Eskişehir Bağları Osmanlı, Danişmentgazi, Selçuklu Mahallelerinde gerçekleştirilen karla mücadele çalışmalarına katılan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, vatandaşlara dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunurken, Melikgazi Belediyesi ekiplerinin 7/24 çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Sahada gerçekleştirilen hummalı çalışmalar esnasında açıklamada bulunan Başkan Palancıoğlu şunları ifade etti: "Cumartesi sabahı gayet güzel bir kar yağışı oldu. Okullar tatil, evlatlarımız bu tatilde kartopu oynasınlar, kardan adam yapsınlar, karın zevkini ailecek çıkarsınlar. Bizler de kar yağışının başlamasıyla birlikte geceden beri kar temizliği çalışması yapıyoruz. Tüm ekibimiz sahada, ben de bizzat başlarındayım. Cenab-ı Allah kaza bela vermesin. Kar yağışı su kaynaklarımız için, tarım için büyük bir nimet. Elimizden geldiğince ana yollar, yokuş alanlar başta olmak üzere tüm alanlarda kar küreme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm mesai arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." Başkan Palancıoğlu, vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaları durumunda 0530 253 91 91 ve 0352 252 13 33 numaralı Melikgazi Belediyesi Whatsapp ihbar hatlarından 7/24 ulaşabileceklerini belirtti.