SAĞLIK - 13 Şubat 2026 Cuma 12:58

Kaynaşlı’da sigaranın zararlarına dikkat çekildi

A
A
A
Kaynaşlı’da sigaranın zararlarına dikkat çekildi

DÜZCE (İHA) – Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi ile Kaynaşlı Yeşilay Şubesi iş birliğinde, sigaranın zararlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı kuruldu.


Kaynaşlı ilçe Devlet Hastanesi girişinde oluşturulan stantta, hasta ve hasta yakınlarına sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, pasif içiciliğin riskleri, sigarayı bırakmanın kısa ve uzun vadede sağladığı faydalar ile bırakma süreci hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Sağlık personeli ve Yeşilay gönüllüleri tarafından yürütülen çalışmada, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz danışmanlık hizmetleri ve destek mekanizmaları hakkında da bilgi verildi. Etkinlik kapsamında broşür ve bilgilendirici materyaller dağıtılarak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, sigara bağımlılığıyla mücadelede kararlılığın ve doğru yönlendirmelerin büyük rol oynadığı ifade edilerek, vatandaşların ilgili sağlık birimlerinden destek almaları teşvik edildi. Yetkililer, toplum sağlığını korumaya yönelik bu tür bilinçlendirme çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti.



Kaynaşlı’da sigaranın zararlarına dikkat çekildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda vatandaşlardan Başkan Günel’e destek Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından vatandaşlar, Başkan Ömer Günel’in serbest bırakılmasını istedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cuma günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyon ile İstanbul’da gözaltına alındı. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na ‘Adalet ve Dayanışma’ çadırı kurulup, ‘demokrasi nöbeti’ tutulmaya başlandı. Kuşadası’nda yaşayan binlerce vatandaş da Adalet ve Dayanışma çadırına gelip, Başkan Ömer Günel’e destek verdi. Başkan Ömer Günel’in suçsuz olduğunu belirten vatandaşlar, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasını kınadığını belirten Sevim Çayboyu, "Yaşanan süreç hiç adil değil. Adaletsiz bir şekilde yapıldı, kınıyorum. Belediye başkanımız bu kenti güzelleştirdi" dedi. Kuşadası’nıda Başkan Ömer Günel ile birlikte hizmet çağı yaşanmaya başladığını söyleyen Resmiye Erbay ise "Biz Ömer başkanımızdan çok memnunuz. Mesela şimdi çocuk kütüphanesinden geliyoruz" diye konuştu. Başkan Ömer Günel’e destek olmak için dayanışma çadırına gelen Ümmü Gülsüm "Çok ağladım ben. Başkanım beni evimde ziyaret etmişti. Yine benim evime gelecek çay içecek. Ben Ömer Günel’i çok severim. Seni çok özledim. Allah sana uzun ömür versin" dedi.