EĞİTİM - 25 Mart 2026 Çarşamba 15:04

Konukları bu kez minikler oldu

A
A
A
Konukları bu kez minikler oldu

Düzce Belediyesi tarafından inşa edilen Yahya Kemal Kitap Köşkü, Kütüphaneler Haftası’nda her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor. 5 yaş ana okulu öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte yaptıkları ziyarette kitapların önemi konuşuldu, okur-yazar buluşması yapıldı.


Düzce Belediyesi tarafından inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunulan Yahya Kemal Kitap Köşkü, her yaştan konuklarının ziyaretleri ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle gençlerin sık sık ziyaret ettiği kütüphane, ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla farklı bir yoğunluk yaşıyor. Kitap sevgisinin küçük yaştan itibaren aşılanması amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği kütüphane, 5 yaş anaokulu öğrenci grubu ve öğretmenlerini misafir etti. Etkinlik kapsamında çocuk kitabı yazarı ile bir araya gelen miniklere hem kitap hediye edildi hem de kütüphaneler ve kitap sevgisi ile ilgili bilgiler anlatıldı. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.



Konukları bu kez minikler oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yenidoğan çetesi davasında yarın ara kararın açıklanması bekleniyor İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan ’yenidoğan çetesi’nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı dava yarına ertelendi. İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan ’yenidoğan çetesi’ne yönelik düzenlenen 2’inci dalga operasyona ilişkin geçtiğimiz günlerde iddianame hazırlanmıştı. Çete lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı’yla birlikte hareket ettikleri belirlenen şüphelilere yönelik hazırlanan ve ana dava dosyası ile birleştirilen iddianame ile sanık sayısı 61’e yükselmişti. Adliyenin konferans salonunda Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 8’inci duruşmada, aralarında Fırat Sarı’nın da bulunduğu 4 tutuklu sanık ile bir kısım tutuksuz sanık ile tarafların avukatları hazır bulundu. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar da duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Sanık avukatları savunmalarına devam edecek Bugün görülen duruşma, sanık avukatlarının savunmaları ile devam etti. Avukatlar, sanıkların bir suç işlemediğini belirterek, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 10.00’a erteledi. Yarın görülecek olan oturumda, sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyetinin ara kararını açıklaması bekleniyor.
İstanbul Eyüpsultan’da parkta yan bakma kavgası cinayetle bitti İstanbul Eyüpsultan’da parkta alkol alan iki grup arasında yan bakma ve küfürleşme nedeniyle çıkan kavgada 34 yaşındaki adam, kırık cam şişenin böbreğine saplanması sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, şüpheli olay sırasında alkollü olduğunu söyledi. Olay, 1 Mart akşamı Eyüpsultan Alibeyköy’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Koç (34) ve arkadaşları Hüseyin Ö. ve Ahmet A. akşam saatlerinde bir parkta alkol almaya başladı. Arkadaş grubunun yakınına gelen başka bir grup da alkol almaya başladı. Ardından iki grup arasında yan bakma ve küfürleşme nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışmada Hüseyin Koç, karşı taraftan birisiyle kavga etmeye başladı. Muhammet K, elindeki cam alkol şişesini yere vurup kırdıktan sonra Koç’un karnına sapladı. Ağır yaralanan Hüseyin Koç kanlar içinde yere yığılırken, iki arkadaşı da yaralandı. Şüpheli ve yanındakiler ise olay yerinden kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan Hüseyin Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayetin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şüpheli 5 kişinin kimliği tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Polis, ifadeler doğrultusunda olayda cam şişeyi kullanan şahsın Muhammet K. olduğunu belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmada firari Muhammet K.’yı da Kağıthane’de saklandığı adreste yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, Asayiş Şube’deki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyette verdiği ilk beyanında alkollü olduğunu ve olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını söylediği öğrenildi.