ÇEVRE - 11 Nisan 2026 Cumartesi 12:59

Mahalle muhtarları projeleri inceledi

A
A
A
Mahalle muhtarları projeleri inceledi

Düzce Belediyesi 63 mahalle muhtarının katılımıyla düzenlediği inceleme gezisinde, içme suyu altyapı yatırımları ile Anıt Eser projesini tanıttı. Yeni arıtma tesisi ve şehir şebekesi çalışmaları muhtarlardan tam not aldı. Baştan sona yenilenen sistemle su kesintilerinin azaltılması, kaçakların önlenmesi ve su kalitesinin artırılması hedefleniyor.


Düzce Belediyesi, mahalle muhtarlarına yönelik bir inceleme gezisi düzenleyerek, kentin geleceğine yön verecek projeleri sahada tanıttı. Şehrin içme suyu altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen yatırımlar ile Kültür Mahallesi’nde yapımı süren Anıt Eser projesi, muhtarlardan tam not aldı. 63 mahalle muhtarının davet edildiği programda, Belediye Başkan Yardımcıları Barış Bayrak ve Ayşe Kılıç da yer aldı. İnceleme gezisinin ilk durağı Beyköy yolu üzerinde devam eden şehir şebekesi yenileme çalışmaları oldu. Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Emin Tangüner, projelerin Düzce’nin önümüzdeki 50 yılına hitap edecek şekilde planlandığını vurguladı. Tangüner, 1600’lük sağlam ve dayanıklı düktil borularla arıtma tesisine ulaştırılan suyun, 1200’lük ana hatlar üzerinden şehrin kuzey ve güneyine dağıtılacağını belirterek, proje kapsamında oluşturulan 39 DMA odası sayesinde arıza durumlarında geniş çaplı su kesintilerinin önüne geçileceğini ifade etti.


Heyetin ikinci durağı Uğur Suyu Regülatörü oldu. Burada yapılan bilgilendirmede, suyun arıtma tesisine doğal cazibe ile ulaştırıldığı ve bu sayede ciddi enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi. 111 milyon TL yatırım bedeline sahip tesisin, modern teknolojiye uygun olarak inşa edildiği vurgulandı. Projesi hazırlanan Fındıklı Aksu Barajı’nın da devreye alınmasıyla kentin su kaynaklarının çeşitlendirileceği ifade edildi.


Program kapsamında Bıçkı Deresi Regülatörü ve Terfi İstasyonu da incelendi. Yaz aylarında yaşanabilecek debi düşüşlerine karşı alternatif kaynak olarak planlanan tesisin, ihtiyaç halinde devreye alındığı bildirildi.



Muhtarlardan tam not


Gerçekleştirdikleri inceleme gezisi sonrası görüşlerini dile getiren muhtarlar, yapılan yatırımların Düzce’nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek projelerden duydukları memnuniyeti ifade etti. Muhtarlar şöyle konuştu:


Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı ve Şerefiye Mahallesi Muhtarı Fikret Kocaoğlu: "Çok güzel yatırımlar yapılıyor.Memnuniyetle karşılıyoruz bu hizmetleri." Mergiç Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akçay, Çakırlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldırım ve Demetevler Mahalle Muhtarı Bülent Bakkaloğlu projeler ile ilgili çalışmaları beğendiklerini dile getirdi.



Mahalle muhtarları projeleri inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Hutbe okuma yarışmasının bölge finali Hatay’da gerçekleştirildi Hatay’da Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması’nın 6. bölge finali gerçekleştirildi. Program; İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Antakya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde Hacı Cuma Kahraman Camii’nde düzenlendi. Programa Hatay’ın yanı sıra; Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat illerinden gelen idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program, Antakya TOBB Ortaokulu ve Hz. Ebubekir Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Fatih Kocaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Osmaniye İl Vaizi Osman Haspolat başkanlığındaki seçici kurulda Hatay İl Vaizi Ahmet Hakan Uzun, Antakya İlçe Vaizi Huzeyfe Yalçın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Selim Demiryürek ve Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cesur Beyazçiçek yer aldı. Programa Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkilisi Yüksel Gürek, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Hatay İl Müftüsü Necati Şafak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Öztürk, Şube Müdürleri Dr. Mehmet Altınöz ve Uğur Erkin ile çok sayıda davetli, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı. Yarışma sonunda Şanlıurfa Haliliye Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Akbaş birinci, Osmaniye Bahçe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Emin Yılmaz ikinci, Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Salih El-Şeyh üçüncü oldu. Program kapsamında öğrenciler tarafından ilahi dinletisi sunulurken, dereceye giren öğrencilere altın, para ödülü ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Jüri üyelerine ve katılımcılara teşekkür belgeleri verildi. Yoğun katılım ve manevi atmosfer içerisinde gerçekleşen program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Erzurum ETÜ’lü gençlerden polislere anlamlı sürpriz Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim ve Kültür Kulübü, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler ve akademik personelin katkılarıyla gerçekleştirilen programda, polis ekiplerine sürpriz yapılarak Polis Haftası kutlandı. Edinilen bilgiye göre, Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan kavga ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi üniversiteye yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, burada karşılaştıkları sürpriz etkinlikle büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşadı. Kavga ihbarının aslında Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılı dolayısıyla hazırlanan özel bir kutlama programı olduğu ortaya çıktı. Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim ve Kültür Kulübü öncülüğünde organize edilen etkinlikte, öğrenci arkadaşlar ve akademik personelin desteğiyle pasta kesildi, polis ekipleri kampüste ağırlanarak Polis Haftası coşku içinde kutlandı. Etkinlikte, Türk Polis Teşkilatı’nın fedakârlığı, toplum huzuru ve kamu düzeni adına yürüttüğü özverili çalışmalar bir kez daha takdirle anıldı. Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim ve Kültür Kulübü Başkanı İbrahim Turgay, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılını anlamlı bir sürprizle kutlamak istediklerini belirterek, "Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim ve Kültür Kulübü olarak, 181. yılını kutladığımız Türk Polis Teşkilatımızın fedakârlığını, öğrencilerimizin ve akademik personelimizin güçlü katkısıyla bir kez daha yad ettik. Eğitim ve Kültür Kulübü olarak böyle bir programın öncülüğünü yapmaktan büyük mutluluk duyduk" dedi. Turgay, öğrencilerle birlikte polis ekiplerine unutulmayacak bir an yaşatmak istediklerini ifade ederek, "Öğrenci arkadaşlarımızın ve akademik hocalarımızın desteğiyle pasta aldık, bu programı kulübümüzün öncülüğünde gerçekleştirdik. Polislerimizin yüzündeki şaşkınlık ve mutluluğu görmek bizim için çok kıymetliydi. Bu anlamlı haftada onların her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek istedik" diye konuştu. Etkinliğin akademik danışmanı Arş. Gör. Furkan Öget ise yaptığı açıklamada, polis teşkilatının üniversite gençliğiyle kurduğu bağın önemine dikkat çekti. Öget, "Türk Polis Teşkilatı, yalnızca güvenliği sağlayan bir kurum değil, aynı zamanda toplumun huzur ve güven duygusunun en önemli teminatlarından biridir. Gençlerin böylesine anlamlı bir günde polis teşkilatını unutmamış olması son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı. Üniversite gençliği ile emniyet teşkilatı arasındaki dayanışmanın toplumsal birlik açısından önemli olduğunu vurgulayan Öget, bu tür etkinliklerin hem farkındalık oluşturduğunu hem de gençlerle kurumlar arasındaki bağı güçlendirdiğini söyledi. Erzurum Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bu anlamlı sürpriz, hem polis ekipleri hem de öğrenciler açısından unutulmaz anlara sahne olurken, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılına yakışır özel bir kutlama olarak hafızalarda yer aldı.