GÜNDEM - 31 Mayıs 2026 Pazar 14:28

Metin Şişman tarihi güreşlerin ağası oldu

A
A
A
Metin Şişman tarihi güreşlerin ağası oldu

Düzce(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Balatlı Tarihi Geleneksek Karakucak güreşlerinin ağası kıyasıya geçen rekabetle iş insanı Yekta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şişman oldu. İhale sonrası Metin Şişman ağalığını çalan davul ve zurnalar eşliğinde izleyenleri selamlayarak kutladı.


Düzce’de tarihi Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna uzanan geleneksel Balatlı Karakucak Güreşleri, Akçakoca İlçesi’ne bağlı Balatlı Köyü harmanında yapıldı. Düzce’den ve çevre illerden 88 güreşçinin katıldığı güreşlerde pehlivanlar er meydanında şampiyon olabilmek için kıyasıya yarışırken iş insanları da er meydanının ağası olabilmek için sıkı rekabete girişti.


Yaklaşık 7 iş insanının yarıştığı ağalık yarışını Düzce’nin plakasının da yer aldığı rakamı veren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Yekta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şişman kazandı.


Güreş ağası olarak açıklanmasının ardından çalan davul ve zurnalar eşliğinde güreş alanının dolaşan Metin Şişman, güreşleri izlemeye gelen izleyenleri selamladı. Şişman ayrıca güreşlerde dereceye giren güreşçilerin madalyalarını da takarak ödüller verdi.



Metin Şişman tarihi güreşlerin ağası oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı’nın birinci gününde sahne alan Romanyalı sanatçı Amelissa, güçlü sesi ve sahne performansıyla tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı. Azka Otel’de sahneye çıkan sanatçı, seslendirdiği Türkçe ve İngilizce şarkılar ile dans gösterileriyle büyük beğeni topladı. Bodrum’un gözde turizm tesislerinden Azka Otel’de gerçekleştirilen bayram programında sahne alan Amelissa, gece boyunca seslendirdiği Türkçe ve İngilizce eserlerle konuklara müzik ziyafeti sundu. Sahnedeki enerjisi, güçlü yorumu ve etkileyici performansıyla dikkat çeken sanatçı, izleyicilerden tam not aldı. Hem kulaklara hem gözlere hitap etti Sahne boyunca sergilediği dans performanslarıyla da adından söz ettiren Amelissa, bayram tatilini Bodrum’da geçiren yerli ve yabancı turistlere eğlence dolu anlar yaşattı. Güçlü sesi, sahne hakimiyeti ve fiziğiyle beğeni toplayan sanatçı, gece sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Azka Müzik harekete geçti İş insanı, turizmci ve müzik yapımcısı Bülent Kaya’nın mercek altına aldığı Romanyalı sanatçı Amelissa, Bodrum’daki performansıyla gecenin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Sahnedeki enerjisi ve güçlü sesiyle dikkat çeken sanatçı için Azka Müzik tarafından görüşmelerin başladığı öğrenilirken, Amelissa’nın önümüzdeki günlerde yeniden Azka Otel sahnesine çıkacağı belirtildi.
Sakarya Aziz Yıldırım, Sakarya’da Fenerbahçeliler ile buluştu Fenerbahçe’nin eski başkanlarından ve 6-7 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan Aziz Yıldırım, Sakarya’da taraftarlarla bir araya geldi. Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Fenerbahçeliler Derneği binasında taraftarlardan gelen çeşitli soruları yanıtlayan Yıldırım, transferden kulübün gelecek vizyonuna, kurulması planlanan Futbol A.Ş. yönetiminden, Oğuz Çetin’in görevinden eski futbolcularla oluşturulacak scout yapılanmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. "Herkes gelmek istiyor" Sakarya’nın Aziz Yıldırım için özel bir yeri olduğunu belirten, başkanlığı döneminde Sakarya’dan çok transfer yaptığını ifade eden ve kurulması planlanan "Futbol Aklı" ile akalalı Sakaryalı futbol efsanelerinden bir ekip kurulup kurulmayacağı hakkında soru soran "Şampiyonluğun yolu Sakarya’dan mı geçiyor?" şeklinde ekleyen taraftara Aziz Yıldırım, "Şampiyonluğun yolu Sakarya’dan geçmiyor. Takımı daha önceden şampiyon yapmış insanların hakkını inkar etmiş oluruz. Sakarya’dan iyi antrenörler ve iyi oyuncular yetişiyor. Fenerbahçe’de görev aldılar. Bizim konumuz futbol aklı, bu konuda Oğuz Çetin’i getirdik onun başına koyduk. Şimdi o oluşturacak, seçimi kazanmadan da bu oluşumları yapmak fazla doğru değil. Çünkü görevde değiliz. Ama en azından başını belirledik, bunun sorumlusu olacak arkadaş. Bizim yönetimde Fenerbahçe Futbol A.Ş. yönetiminde şöyle bir durum var, herkes gelmek istiyor. Herkes yönetimde olmak istiyor ama ya üye değil, ya da aidatını geç ödüyor. Onların hepsini Futbol A.Ş.’de toparlayacağız. Orada bir yerel kurul yapacağız, üye sayısını arttıracağız. Değerli bütün insanlarıda oraya alacağız. Ondan sonra kulüp yönetimi ile Futbol A.Ş. yönetimi kulübü beraber yönetecek" dedi. "Şampiyonlar Ligi’nde kalmak için ne gerekiyorsa yapacağız" Transferler konusunda yöneltilen soruya ise Aziz Yıldırım, "Bir futbol aklı var, bu aklı yöneticilerle beraber çalışma yapılacak. Şu anda inceleme yapıyorlar zaten. Neticede diyecekler ki ‘buraya bu oyuncu lazım’. Bu şekilde çözeceğiz. Ben sana lazım desem, onlar diyecek ki hayır olmaz. Nereye ne gerekiyorsa alacağız. İyi bir takım olacağız. Yalnız Türkiye liginde şampiyon olmak için değil, Avrupa’da da tur atlayıp Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için" diye konuştu. Şampiyonluk hakkında sürekli olarak diken üzerinde olduklarını belirten kadın taraftara ise, "Şampiyon olacağız, bu kalpte de çarpıntı olmazsa hayatın tadı olmaz" şeklinde konuştu.