SAĞLIK - 16 Ekim 2025 Perşembe 18:07

Öğrenciler beyaz önlüklerini giydi

A
A
A
Öğrenciler beyaz önlüklerini giydi

Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Eczacılık Fakültesi beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirildi.


Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, Düzce Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yalçın Bakır, akademik ve idari personeli ile öğrencileri ve aileleri katıldı.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Ufuk Koca Çalışkan, beyaz önlüğün ve beyaz önlük giyme törenlerinin tarihçesinden bahsederek sözlerine başladı. Beyaz önlüğün, sorumluluğun, temizliğin, dürüstlüğün ve güvenin sembolü olduğunu dile getiren Çalışkan, "Eczacılık, sadece ilaç hazırlamak ve satmak değil, insana, topluma ve geleceğe hizmet etmektir. Her reçetede bir hikaye vardır ve sizler bu hikayenin birer parçası olacaksınız. Beyaz önlüğü giymek kolay olabilir ama beyaz kalmasını sağlamak emek, vicdan ve sabır ister. Bugünden itibaren attığınız her adımda bu önlüğün hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.


Düzce Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yalçın Bakır, 57. Bölge Düzce Eczacı Odası olarak odanın kuruluşunda çok çaba sarf ettiklerini belirterek özverili desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin büyük bir değer olduğuna işaret eden Bakır, Düzce Eczacı Odası ile Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin birbirine güç kattığını sözlerine ekledi. Mesleğin geleceği adına kontenjanların azaltılmasına ve eğitimin niteliğinin önemine dikkat çeken Bakır, Düzce Üniversitesi’yle birçok ortak çalışmaya imza atacaklarını ifade etti.


Rektör Yardımcısı Ali Öztürk, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hayatlarının önemli bir dönüm noktasında olduklarını ve mesleğe başlamanın ilk adımını atacaklarını belirtti. Beyaz önlüğün sadece bir giysi değil, bir kimliğin ve etik değerlere bağlılığın da simgesi olduğunun altını çizen Öztürk, eczacıların ilaç üretimi ve satışının ötesinde toplumun sağlık bilincinin artmasına katkı sağlayan önemli bir meslek grubu olduklarını ifade etti.


Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gökbulut, eczanede yer alan fitoterapotiklere güncel bakış adlı sunumunu katılımcılarla paylaştı.


Ena Farma Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Özselanik ise sağlığı doğal yollardan korumanın üretim hikayesi başlıklı konuşmasıyla programa katkı sağladı.


Dekan Çalışkan, fakülteye katkılarından dolayı Bursa Eczacılar Kooperatifi’ne plaket takdiminde bulundu.


Davetli konuşmacıların sunumlarının ardından beyaz önlük giyme törenine geçildi. Halk sağlığına adanmışlığın ve evrensel meslek etiğinin timsali, temizliğin, güvenin ve sorumluluğun evrensel sembolü olan beyaz önlüklerini gururla giyen Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, eczacılık mesleğine adım atmanın heyecanı ve mutluluğunu aileleriyle paylaşırken, eğitim hayatlarında unutulmaz bir ana tanıklık etti.



Öğrenciler beyaz önlüklerini giydi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.
Bursa Aşk üçgeni bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde iki genç kız arasında çıkan kavga kanlı bitti. Erkek meselesi nedeniyle buluşan taraflar birbirini bıçakladı, 1’i ağır 2 kadın yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Cankız Ç. (19) isimli genç kız, aşık olduğu A.M.(25) isimli erkeğin sevgilisi olduğu öne sürülen Sinem Y. (17)’yi konuşmak için Ankara Caddesi’ne çağırdı. Evinden çıkarak buluşma noktasına giden Sinem Y. ile Cankız Ç. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada iki genç kız birbirini bıçaklayarak yaraladı. Cankız Ç. olay yerinden yaralı halde kaçarken, bacağından bıçaklanan Sinem Y. yakındaki bir büfeye sığındı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sinem Y., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Cankız Ç. ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta sokakta yürürken ekipler tarafından bulunarak polis aracıyla özel bir hastaneye götürüldü. Sinem Y.’nin annesi Birgül B., ambulansla hastaneye getirilen kızına, "Bir şey olmaz değil mi? Gerizekalısın kızım gitme dedim sana. Geberteceğim oğlum. Annecim iyi misin?" dedi. Yaralı genç kız ise annesine "Bağırma bana" diyerek tepki gösterdi. Cankız Ç., tedavisinin ardından Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.