ÇEVRE - 12 Şubat 2026 Perşembe 11:35

Öztürk ve Koç sahada incelemelerde bulundu

A
A
A
Öztürk ve Koç sahada incelemelerde bulundu

DÜZCE (İHA) – Milletvekili Ercan Öztürk ile İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, sahada vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Heyelan ve dere menfezlerinde yapılan incelemelerde, risklerin azaltılmasına yönelik çalışmalar yerinde değerlendirildi.


AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ile Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, saha programları kapsamında halkla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlarla birebir görüşmeler yapan Öztürk ve Koç, iletilen sorun ve beklentileri not alarak çözüm odaklı değerlendirmelerde bulundu. Program kapsamında ayrıca heyelan meydana gelen alanlar ile dere menfezlerinde incelemeler yapıldı. Heyelan bölgesinde ve dere yataklarında gerçekleştirilen teknik değerlendirmelerde, olabilecek risklerin azaltılması ve kalıcı çözümler üretilmesi amacıyla yapılması gereken çalışmalar yerinde ele alındı. İncelemeler sırasında ilgili kurum yetkililerinden bilgi alınarak, gerekli tedbirlerin en kısa sürede hayata geçirilmesi yönünde planlamalar yapıldı.



Öztürk ve Koç sahada incelemelerde bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Marmaris’te hazırlıklar başladı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bisikletçiler pedal çevirmeye hazırlanırken, Marmaris’te üç gün sürecek etaplar nedeniyle ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri uygulanacak. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu yıl 61’inci kez gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen organizasyon, 26 Nisan’da Çeşme’den başlayacak. Türkiye’nin farklı coğrafyalarını birbirine bağlayan dev tur, Aydın, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Antalya etaplarının ardından 3 Mayıs’ta Ankara’da sona erecek. Ege’den İç Anadolu’ya kadar uzanan rota, hem sporculara hem de izleyicilere eşsiz manzaralar sunacak. Turun önemli duraklarından biri olan Marmaris’te de yarış heyecanı üç gün sürecek. 27 Nisan’da Aydın-Marmaris, 28 Nisan’da Marmaris-Kıran ve 29 Nisan’da Marmaris-Fethiye etapları gerçekleştirilecek. Yarış programı kapsamında Marmaris’te bazı ana arterlerde geçici trafik düzenlemeleri yapılacak. Özellikle Marmaris giriş yolu, Atatürk Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı’nda belirli saatlerde yol kapamaları uygulanacak. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için söz konusu tarihlerde dikkatli olmaları, alternatif güzergahları tercih etmeleri ve planlarını buna göre yapmaları gerektiğini belirtti.
İstanbul Kartal’da denize açılan balıkçı kayboldu: Teknesi bulundu, kendisi yok Kartal Sahili’nden denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Adalar istikametine ilerleyen Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında bulunurken, eşyalarının teknede olduğu ancak kendisinin olmadığı belirlendi. Barınaktan çıkış anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. İstanbul Kartal Sahili’nden balık tutmak amacıyla denize açılan 50 yaşındaki Tekin Taşkulu’dan 3 gündür haber alınamıyor. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Kartal’daki barınaktan tekne ile ayrılan Taşkulu’nun Adalar istikametine doğru ilerlediği öğrenildi. Taşkulu’nun tekne ile barınaktan çıktığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Taşkulu’nun gece saatlerinde teknesiyle denize açıldığı görüldü. Bir süre sonra Taşkulu’nun teknesi Sedef Adası açıklarında boş şekilde bulundu. Yapılan incelemelerde şahsa ait eşyaların teknede olduğu ancak kendisinin teknede bulunmadığı tespit edildi. Olayın ardından Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ekiplerin 3 gündür arama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. "Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz" Taşkulu’nun tekne komşusu olduğunu belirten Ali Osman Gürkan, "Sanırım kendisinin teknesine ulaşılmış ancak kendisiyle ilgili herhangi bir malumat yok. Nerede olduğu bilinmiyor, kayıp. Bir şey mi oldu yoksa denize mi düştü bilmiyoruz. Çok fazla tanımıyorum, tekne komşumuzdu. Burada genelde amatör ve sportif balıkçılık yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri teyakkuz halinde aramalarını sürdürüyor" dedi. Bir diğer görgü tanığı Ruşen Ersoy ise, "Gece 01.20 sıralarında buradan çıkıyor. Saat 03.00’te eşiyle görüşüyor, 03.00 ile 03.30 arasında kayboluyor. Yaklaşık 3 buçuk saat sonra teknesi boş şekilde bulunuyor. O saatten beri aramalar devam ediyor. Maalesef acımız çok büyük" diye konuştu. Öte yandan, kayıp şahsın denize düşüp düşmediği ya da başına ne geldiği henüz netlik kazanmazken, ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları sürdüğü öğrenildi.