SPOR - 12 Nisan 2025 Cumartesi 10:36

Satranç grup müsabakaları tamamlandı

A
A
A
Satranç grup müsabakaları tamamlandı

Okul Sporları Satranç Grup Müsabakalarına Düzce ev sahipliği yaptı. 247 sporcunun yarıştığı yarışlarda Türkiye Şampiyonasına gidecek okullar belli oldu.


Gençlik ve Spor Bakanlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor yarışmaları kapsamında Okul Sporları Satranç Grup Müsabakaları yapıldı. Düzce’nin ev sahipliğini yaptığı gençler, yıldızlar ve küçükler satranç grup müsabakaları Bahçeşehir Spor Salonu’nda 47 takım ve 247 sporcunun katılımıyla tamamlandı.


Müsabakaların sonunda Gençler genelde; Tübitak Fen Lisesi birinci, Düzce Fen Lisesi ikinci, Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi üçüncü ve İstanbul Erkek Lisesi dördüncü oldu.


Gençler kızlarda; Eskişehir Fatih Fen Lisesi birinci, Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi üçüncü ve İstanbul Erkek Lisesi dördüncü oldu.


Yıldızlar genelde; Özel Özden Boğaziçi Koleji Ortaokulu birinci, Özel Bahçeşehir Vizyon Ortaokulu ikinci, Yasemin Karakaya Ortaokulu üçüncü ve Alıçören Ortaokulu dördüncü oldu.


Yıldızlar kızlarda; Ertuğrul Gazi Ortaokulu birinci, İBB Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu ikinci, Özel Kocaeli Bilnet Ortaokulu üçüncü ve Beyköy Ortaokulu dördüncü oldu.


Küçükler genelde; Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Ortaokulu birinci, Özel Beşsekiz Ortaokulu ikinci, Hürriyet Ortaokulu üçüncü ve Özel Bilnet Eskişehir Ortaokulu dördüncü oldu.


Küçükler kızlarda ise Hüseyin Saim Ekim ortaokulu birinci, Hasan Ali Yücel Ortaokulu ikinci, Hürriyet Ortaokulu üçüncü ve Özel Bahçeşehir Vizyon Ortaokulu dördüncü oldu.


Dereceye giren okullara ödüllerini Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Satranç Düzce İl Temsilcisi Kemal Yalçın Can takdim etti.



Satranç grup müsabakaları tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.