POLİTİKA - 22 Ocak 2026 Perşembe 12:12

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Düzce’de

A
A
A
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Düzce’de

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaflarla buluşmak ve bir dizi ziyaretler için Düzce’ye geldi. Bakan Bolat, "Düzce’de tarım, hizmet sektörü, eğitim, lojistik konusunda parlayan yıldız sektöründe" dedi.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaflarla bir araya gelmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. İlk ziyaretini Düzce Valiliği’ne gerçekleştiren Bolat, bir süre Düzce Valisi Mehmet Makas’tan bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.


Bolat "Bu sabah kadim şehrimiz Düzce’ye geldik. Düzce’de toplumun bütün kesimleri ile bir araya geleceğiz. Değerli vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. Valimize hoş geldiniz demek istiyoruz, başarılar diliyoruz. Önceki başarılı çalışmalarını Düzce’de de sergileyeceğini umuyoruz. Düzce çok şanslı. Çok kıymetli bir belediye başkanı var. 5 yıl süreyle Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak temsil etmiş Dr. Faruk Özlü 7 yıldır Düzce halkına çok güzel hizmetler yapıyor. Marmara depreminin ardından Düzce yeniden kuruldu. Cumhurbaşkanımızın göreve geldiği 3 Kasım 2002’den sonra Marmara depreminden zarar gören bütün vilayetlerimiz yeniden kuruldu. Düzce sanayi, tarım ve eğitim alanında parlayan bir yıldız konumunda. Biz hükümet üyeleri olarak 7/24 çalışan bakanlar ve kurmaylarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Akşam geç saatlere kadar yoğun programımız olacak. Esnaflarımız için finansman desteği anlamında bütün imkanları zorlayarak esnaflarımızın gerek yatırım gerek işletme için finans desteği sağlıyoruz. Yüzde 50’si hazinemiz tarafından üstleniliyor. Düzce esnafı içinde Halk bankası ve TESKOMB ile görüştüm 100 milyon lira finans desteğini ulaştıracağız, hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu.


Ardından ise AK Parti ve MHP teşkilatlarına ziyarette bulunmak üzere valilikten ayrıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te çocuklar karne tatilinde kayak öğreniyor Bitlis’te yarıyıl tatilini fırsata çeviren çocuklar, kayak merkezinde hem eğleniyor hem de kayak eğitimi alıyor. Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kayak eğitimlerinde, farklı yaş gruplarındaki çocuklara uzman eğitmenler eşliğinde temel kayak teknikleri öğretiliyor. İlk kez kayakla tanışan öğrenciler, güvenli bir şekilde pistlere çıkmanın heyecanını yaşarken, daha önce kayak yapan çocuklar ise kendilerini geliştirme imkânı buluyor. Bitlis Erhan-Onur Güler Kayak Eğitim Merkezinde başlayan kurslar 1 Şubat’ta sona erecek. Sabah saatlerinde aileleri tarafından kayak merkezine getirilen çocuklar, burada kayak antrenörleri tarafından eğitiliyor. Kayma tekniklerinin öğretildiği kurslar sonunda öğrenciler kayak merkezinde slalom yaparak aşağı inip kursu tamamlıyorlar. Kayak Antrenörü Kenan Yıldız, kayak temel eğitimini alan öğrencilerden başarılı olanları sporcu olarak yetiştirerek, kayak sporuna kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, "Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Kayak Temel Eğitim Kursları’nda 50’ye yakın çocuğa 3 antrenör eşliğinde kayak eğitim veriyoruz. Verilen eğitimler sonucunda çocuklar kayağa başlıyor. Malzeme desteği veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu çocuklar arasından iyi olanları kulüplere yönlendirerek, kayak sporuna kazandırıyor. Burada, kayakla tanışma ve dengede durma eğitimleri veriliyor. Daha sonra kayak pistine çıkarak slalom ve durma teknikleri de öğretilerek kurs tamamlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.