GENEL - 01 Mart 2015 Pazar 13:30

Edirne'de ‘Kapıkule TIR Parkı'nın Temel Atma Töreni Yapıldı

A
A
A
Edirne'de ‘Kapıkule TIR Parkı'nın Temel Atma Töreni Yapıldı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılması planlanan ‘Kapıkule TIR Parkı’ projesinin temel atma töreni yapıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, uzun TIR kuyruklarının Edirne’de oluşturduğu çağ dışı görüntülerin artık ortadan kalkacağını belirterek, “TIR Parkı sayesinde modern bir dünya devleti görüntüsüne geçmiş olacağız” dedi.
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda özellikle yaz aylarında yaşanan uzun TIR kuyruklarının ortadan kalkması ve TIR şoförlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için yapılması planlanan yaklaşık 300 TIR kapasiteli dev ‘Kapıkule TIR Parkı’ projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. TIR Parkı’nın temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Özay Öztürk, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, kamu ve kurum il müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“ÇAĞ DIŞI MANZARA SONA ERECEK”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, TIR sürücülerinin yazın sıcakta, kışın soğukta eziyet çektiklerini hatırlatarak, “Mallarımızı Avrupa ülkelerine taşıyan şoförlerimiz en insani ihtiyaçlarını bile maalesef gideremiyordu. Allah aşkına üç dört gün bir yerde beklemek zorunda kalacaksınız ama lavabo ihtiyacını giderebilecek bir yer yoktu. Çok açık söylüyorum. Bu çağ dışı görüntü ne ülkemize, ne Edirne’ye bir Türkiye’nin batıya açılan kapısına yakışmıyor. Ama artık temelini atacağımız bu tesisle birlikte bu görüntüler inşallah sona erecek. Bu çağdışı manzara sona erecek. TIR’larımız Avrupalı muadilleriyle aynı standartlarda modern bir parka kavuşacak. TIR parkı otomasyon sistemi ile çalışacak. Parka giren her şoför eline alacağı çağrı cihazı ile bu cihaza park edeceği yeri görecek. Parkta yer aramayacak. Ve çağrı cihazı ile ne zaman yola çıkacağını görebilecek. Ve kendisine sıra yaklaştığı zaman çağrı cihazı uyarı verecek” dedi.
“MODERN BİR DÜNYA DEVLETİ GÖRÜNTÜSÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ”
Hisarcıklıoğlu, TIR şoförleri için duş dahil olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını giderebilecek mekanlar bu tesiste olacağını dile getirerek, “Vakit geçirebilecekleri, yiyebilecekleri, gazete okuyabilecekleri, oturabilecekleri bir alanları olacak. Şoför kardeşlerim, Kapıkule’den geçmeden insani şartlara kavuşmuş olacak. Ayrıca TIR’ların bakım ve onarım hizmeti alabileceği servis alanları da burada bulunabilecek. Uluslar arası taşımacılık için gerekli geçiş belgelerinin dağıtılacağı tesis sayesinde sürücülerin ihtiyacı olan tüm hizmetleri tek noktadan erişimini sağlayacağız. Tüm bunlar sayesinde bu kuyruklardan dolayı üçüncü dünya devleti görüntüsünden modern bir dünya devleti görüntüsüne geçmiş olacağız. İnşallah bu TIR parkı tesisi 4 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Kapıkule’de olduğu gibi modernize ettiğimiz diğer sınır kapılarında da benzer standartlara sahip TIR parklarını yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah bu kapsamda kamu önümüzü açarsa en iyisine en kısa sürede yaparız” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, “TIR Parkı’nın bölge insanımıza, Edirne’mize ve özellikle TIR şoförlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada binler kilometreye kadar uzayan kuyrukların artık bittiği ve TIR şoförlerimizin daha çağdaş, daha modern, daha medeni koşullarda beklediği ve hizmet aldıkları bir park olacak” dedi.
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet hep birlikte önlerinde bulunan düzenekteki butonlara basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.