YEREL HABERLER - 19 Ağustos 2015 Çarşamba 16:46

Sınır Kenti Edirne'de Yasadışı Göç Masaya Yatırıldı

A
A
A
Sınır Kenti Edirne'de Yasadışı Göç Masaya Yatırıldı

Sınır kenti Edirne’de yaşanan yasadışı göç olayları, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya katılmak için Edirne’ye gelen Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, Valilik Şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Şahin ile bir süre görüştü.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kamuran Ersan ve diğer ilgili kurumlar katıldı. Toplantıda yasa dışı göçle mücadele, jandarma, polis ve hudut birlikleri tarafından alınacak tedbirler, göçmenlerin barınmaları, sınır dışı işlemleri gibi konular ele alındı.
Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle yasa dışı göçün en çok yaşandığı şehirlerden biri olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Geniş kapsamlı olarak düzenlediğimiz toplantıda yasa dışı göç için alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Edirne’de her yıl birçok ülkeden binlerce göçmen yakalanıyor. Bunların yasal işlemleri barınma ve iaşeleri sınır dışı işlemleri büyük bir maddi yükümlülük getiriyor. Çok verimli geçen toplantımızda bu ve benzeri konularda ilgili kurumlarla görüş alışverişinde bulunduk" dedi.