YEREL HABERLER - 05 Şubat 2016 Cuma 18:48

Üniversite-Sanayi İşbirliği

A
A
A
Üniversite-Sanayi İşbirliği

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Trakya Üniversitesi (TÜ) ‘Üniversite-sanayi iş birliği’ protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde TÜ Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin ETSO’ya bağlı işyerlerinde bir dönem süreyle gerçekleştirilebilecek pratik eğitim ve çalışmalarını kapsıyor.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü binasında gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Akıncı, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Güven, Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. Temsilcisi ile meslek yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katıldı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, üniversite ve sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu işbirliğinin üzün süreden beri olmasını arzuladıklarını söyledi. ETSO Başkanı Zıpkınkurt , “Rektörümüz bize kapılarını açtı. Biz de sanayicilerimizle birlikte daha iyi neler yapabiliriz, üniversitemize nasıl destek oluruz diye bugün bu protokolü imzalıyoruz herkese hayırlı olsun” dedi.
“DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA VARDIK”
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, imzalanan protokolde bütün meslek yüksekokullarını ve bütün fakülteleri de kısa sürede doğrudan yaymayı hedeflediklerini söyledi. Üniversitede de eğitim gören gerek iki yıllık meslek yüksekokulları daha sonrada fakültelerdeki öğrencilerin eğitimleri sırasında ve süresince ilgili alanlarında sanayide, fabrikada, atölyelerde çalışacaklarını kaydeden Rektör Yörük, “Bunlar pratik yaptıkları süre eğitimden sayılacaklar. Eğitimlerini aldıkları sürece biz sigortalarını da ödeyeceğiz. Bu anlamda da devletimiz güçlü eğitime ayırdığı katkı çok. Dünyada çok önemli bir noktaya vardık ki gerek genelde eğitime ayrılan pay yükseköğretime ayrılan paydan Trakya Üniversitesi de yeterince nasipleniyor ve devletimizden aldığımız güçle bize artırılan payın artması ile öğrencilerimize hem daha kaliteli eğitim verelim istiyoruz, dersliklerini ve laboratuvarlarını modern hale getiriyoruz” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZ OKUL BİTİRMEDEN İŞ TEKLİFLERİ ALACAKLAR”
Prof. Dr. Yörük, “Eğitim kalitemiz artacak ve öğrencilerimiz iş bulma ki yükseköğrenimde önemli bir sorun bu noktada da öğrencilerimize okul bitimizden kısa süre sonra belki de öğrencilerimiz okul bitirmeden iş teklifleri alacaklar. Sanayicimizde büyük anlamda ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını, daha sonrada nitelikli eleman ihtiyacını karşılamış olacağız. Bu ardan çıkacak olan son ürünün katma değerin aratması hepimiz cebindeki paranın artması zenginliğimizin artmasıdır” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ETSO ile Trakya Üniversitesi arasında üniversite - sanayi iş birliği’ protoklünü imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Zeytin Çiçeği Festivali, renkli görüntülerle başladı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali, üreticilerin yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerini sergilediği stantlar ile renkli görüntülere sahne oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı iş birliği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Bodrumlu vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihine ve önemine dikkat çekerek, “Zeytin ağacı daimidir, devamlı yaşayacaktır. Bizler hep gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır” dedi. “Zeytinlerimizin kıymetini bileceğiz” Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un, kültürün, turizmin, doğanın ve tarihin iç içe harmanlandığı çok şanslı bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasında"Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her türlü festivali, organizasyonu ve etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde zeytinin sosyokültürel bir önemi olmasının yanı sıra ekonomik değeri de var. Bu ekonomik değerin kıymetini bilerek zeytinlerimizi, zeytin bahçelerimizi ve tarlalarımızı yaşatacağız. Üreticimize verdiğimiz değeri katbekat artırarak devam edeceğiz. Yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturup onları bu güzel festivallerde bir araya getireceğiz" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam eden festivalde, protokol üyeleri stantları tek tek gezerek ürünleri incelediler ve alışveriş yaptılar. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.
Muğla Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında projelendirilerek hayata geçirilen Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park, öğrencilerden yoğun talep görüyor. Bodrum’da yapılan doğal üretim faaliyetlerini incelemek üzere öğrencilere kapılarını açan Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park’ı, bir haftada Bodrum Yarımadasında eğitim gören 540 öğrenci ziyaret etti. 13-17 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki 5 okulun öğrencileri, Etrim Garaova Tarım Park’ı gezdi. Merkezde öğrenciler, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesini de gezerek tarım malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencileri misafir eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere lavanta yetiştiriciliği, arıcılık, bölgenin geçmiş yıllarda tarımdaki yeri ve önemi, köylülerin tarım okuluna bağışlamış oldukları tarımsal malzemeler ve müzedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tarım Okulu ve Müzesini gezerek bilgi alan öğrenciler, doğal üretim faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Ziyaretler, lavanta bahçesi ve yörük çadırı gezisi ile son buldu. Bodrum’un tarımsal tarihine tanıklık edilebilecek olan Tarım Okulu ve Müzesi, vatandaşların ve gezi gruplarının ziyaretine açık. Okul ziyaretlerinin güvenli ve sistemli yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne resmi yazı ile talep bildirimi yapılması gerekiyor. Garaova Tarım Park’ta gerçekleştirilen faaliyetler sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.